Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.06.2021 22:26 - Окупаторите вън!
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1301 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На 11ти май в пловдивското село Чешнегирово се случи нещо удивително – взвод американски войници геройски превзе цял цех, барабар с работниците в него. Бойната задача бе изпълнена превъзходно, американската военна машина отново доказа своята непобедимост.

Шегата настрана, но изведнъж да нахълтат въоръжени войници, които насочват оръжие срещу теб и викат на непознат език си е доста неприятно изживяване. Особено ако никой не ти обяснява какво се случва. Работниците на атакувания цех няколко часа се крили в едно от помещенията, страхувайки се да излязат навън. Впоследствие собственикът на предприятието отишъл до бившето летище, което се намира до цеха, за да търси сметка на местните военни, но там никой не могъл да му даде обяснения какво е станало.

Да, грешки стават понякога, но поведението на американците си е просто възмутително. Инцидента можеше да остане потулен и българските власти да се направят на ударени, но настойчивостта на собственика на атакувания цех и най-вече видеозаписите, които попаднаха в интернет, не позволиха това да се случи.

Американското посолство реагира след повече от две седмици и чак на 28-ми (!) май написа, че е научило за случая и се извинява. Пентагона пък, чиито подопечни щурмуваха българския цех, даже не счете за нужно да реагира. Щатските военни за по-сериозни инциденти не се впрягат та камо ли за такава дреболия.

Единствената причина американците да реагират бе медийния шум, който се надигна. Ако не бяха видеозаписите от цеха, щатското посолство дори нямаше да си мръдне пръста да пише съобщения. Какво като някакви туземци се били наплашили, раята трябва да търпи!

А ако беше станала беля и примерно някой от работниците беше стигнал до физически конфликт със щатските командоси? Американците щяха просто да го пребият. Добре, че поне на янките бяха раздали халосни патрони, иначе като нищо можеше да се стигне и до трагедия.

Междувременно скандалът вече затихва. По разбираеми причини българските власти се постараха по-бързо да забравят неудобната случка и да се направят, че нищо не е станало. Все пак кой ще посмее да търси сметка на господаря, дори когато войниците му се разкарват където не им е работа.

Що се отнася до собственика на атакувания цех, шансовете му да потърси юридическа сметка на американците са нулеви. САЩ не понася никаква отговорност за престъпленията на армията си в Близкия Изток, а в Чешнегирово и пострадали даже нямаше (ако не броим шока на работниците разбира се).

Ех, а ако вместо американци в цеха бяха влезли примерно руски военни? Каква врява щеше да се вдигне тогава? Медиите направо щяха да се насерат (простете за грубата дума) и цяла година щяха да опяват за руска окупация, комунизъм, путинска агресия и т.н. Абе познатия сценарий. И американското посолство щеше да позлорадства и да напише, че твърдо застава зад българското правителство в борбата му с руската хибридна агресия. 

Иначе като ги мачка американския ботуш всички си мълчат и не смеят и дума да кажат. Не е важно, че те тъпче ботуш. Важно е да те тъпче правилния ботуш! 

Демокрация отвсякъде... 
        




Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3248539
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930