Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.06.2021 19:45 - Политически футболизъм
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 690 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Европейското още не е започнало, а вече имаме първия политически скандал. Скандалът е свързан с Украйна и по-точно с киевския режим, който реши, че футболното първенство е отлична възможност да размахат пръст на Москва и да ги види целия свят. 

Чиста селяния, но както и да е.

И така, какъв гениален ход измислиха украинските власти? Кое е това секретно оръжие, което ще им донесе победа над Русия това лято?

Украйна реши да изрисува екипите на футболистите си с политическа символика, която да подразни Москва. По-конкретно, те изобразиха отпред картата на Украйна с Крим, а на яката сложиха лозунга на украинските националисти "Слава на Украйна! Слава на героите!"

Русия естествено реагира критически на тази провокация, което в Киев беше възприето като победа. Украинските медии се скъсаха да злорадстват и да се веселят, че Русия не може да направи нищо срещу фланелките.

Радостта на украинските пропагандисти обаче внезапно секна, тъй като УЕФА нареди украинците да махнат от екипите си надписа "Слава на героите!". Европейските футболни власти го нарекоха политически и милитаристки, въпреки че по-правилно щеше да бъде ако го бяха нарекли нацистки.

Лозунгът "Слава на Украйна!" е абсолютно нацистки по своята същност. Той възниква още преди Втората световна война и принадлежи на украинските националисти, които по-късно в качеството си на хитлерови съюзници извършваха геноцид срещу поляци, руснаци, белоруси, украинци и евреи. При това с по-голяма жестокост от самите германци. Именно този лозунг, именно с тази история и смисъл, днешната украинска власт е взела на въоръжение и се опитва да налага и на международно ниво.

И българските медии написаха за скандала, но умишлено пропуснаха да обяснят откъде възниква лозунга „Слава на Украйна”. Умишлено, защото ако напишат кой е автора на този слоган, това веднага ще обясни на читателя защо Москва реагира по този начин.

Ще извлече ли Киев някаква изгода от провокацията с фланелките на футболните си национали? В медиите ще се вдигне шум за известно време, но след като украинците отпаднат от европейското, темата ще заглъхне. Украйна ще си върне ли Крим само защото е напечатан върху футболните й екипи? Очевидно не. Русия също няма да смени курса си, без значение какво врякат Зеленски и украинските нацисти или какво пише в туитър американското посолство.

Възниква и въпроса какво е по-важно за Украйна – да играе футбол или да използва европейското първенство за политическите си провокации? Ако все пак реши да играе футбол, тя има повече шансове да спечели нещо. Ако продължава с политическите циркове, ще загуби със сигурност.             



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3217061
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031