Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.03.2021 18:15 - ЕС се проваля с ваксинацията, но обвинява руските „тролове”
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1264 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Европейската комисия най-накрая призна очевидното – ЕС е допуснал грешки в стратегията за ваксиниране в страните-членки. Всъщност би било по-правилно да кажат, че направо се провалиха и работата тук не е в грешките, а в некадърността на съответните евро-бюрократи, корупцията и политизацията, заради която ваксинацията в Евросъюза е обречена на неуспех и в бъдеще.

Ех, а колко въодушевена беше преди два-три месеца Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, която заяви, че масовата ваксинация е пример за единството на Европа. Ха-ха. Тъй наречената „масова” европейска ваксинация започна да буксува още на старта заради дефицита на ваксини и хаоса в разпределението им. Единственото нещо, в което Европа е единна, е в провала си. И противоепидемичните им мерки не работят, и ваксинацията им куца постоянно.

И какво прави евроГейското началство в тази ситуация? Търси изход от кризата? Не. Търси кой му е виновен. Естествено, всички знаем кой им е виновен на американците и европейците: 

Р-У-С-И-Я.

Да, а кой друг? Оказва се, че ваксинацията в Европа не върви, защото Русия (по-точно руските тролове, предвождани лично от Путин) подкопава вярата в западната медицина. Елементарно, Уотсън!

Чакай малко, какви тролове, каква вяра, каква медицина! Нали Еврокомисията сама официално заявява, че стратегията й е грешна и затова не се справя с коронавирусната криза? Каква тогава връзка с това имат руснаците?

Другата теза е, че европейските граждани се отнасят с недоверие към Пфайзер, Модерна и АстраЗенека, защото руските хакери-тролове-агенти на Путин им внушавали, че са небезопасни. Първо, откога въпросните хакери-тролове станаха толкова всемогъщи, че са способни да управляват умовете на милиони европейци? И как успяват да го правят при положение, че европейците не четат руски сайтове? Или може би руските тролове използват телепатия? Или някоя секретна разработка на съветските военни? Пълен абсурд.

Гореописаната версия се опита да раздуха Wall Street Journal, който в статията си нарочи четири руски сайта, които по версията на щатското разузнаване публикували неверни статии, преувеличаващи риска от западните ваксини. Освен това всички четири сайта били работели за ФСБ и ГРУ. Както обикновено разузнавателните източници на щатския вестник са анонимни и не могат да потвърдят обвиненията си с факти.

Тук обаче има два много интересни нюанса. Първо, въпросните сайтове имат много малка аудитория и няма как да повлияят на европейското обществено мнение. Европейците просто не знаят за съществуването им. Второ, авторите на WSJ сами признават, че руските сайтове препечатват новините, публикувани от западните медии. Тоест руснаците са обвинявани в дезинформация, защото публикуват новините, писани от западните журналисти. По тази логика излиза, че западните медии разпространяват лъжи. И всичките са путински агенти. А вие какво си мислихте?

Що се отнася до липсата на ентусиазъм у европейците и недоверието към АстраЗенека и Пфайзер, виновни са самите производители на ваксини, бюрократите от ЕС и геополитическите интереси на САЩ.

Който и сайт да отворите – български или англоезичен – ще прочетете, че вече почти целия Евросъюз спря временно ползването на АстраЗенека. Причината е, че се множат смъртните случаи след имунизиране с британско-шведската ваксина. Тук няма нищо ново – отдавна е ясно, че продуктът на АстраЗенека е недоработен и недостатъчно ефективен. А сега се оказва и че има сериозни странични ефекти. При това по-рано не се знаеше, че може да настъпи тромбоза. Пак от западните медии (не руските) знаем, че оксфордската ваксина не се справя успешно с мутациите на вируса, в частност британския и южноафрикански щамове.  

От АстраЗенека впрочем се правят, че всичко е наред и това, че от време на време някой умира след ваксиниране, не е проблем. Дежурното оправдание е, че няма пряка връзка между смъртните случаи и ваксинирането. И как при такова положение европейците да се втурнат към пунктовете за имунизация, щом в медиите постоянно пишат за нови и нови инциденти след употреба на АстраЗенека? Излиза, че хем никой не ти гарантира безопасност, хем не знаеш дали ще получиш имунитет. А после от АстраЗенека излиза някой и с умен вид ти казва, че това не е техен проблем.

Въпреки това по всичко личи, че все пак ще продължат да ползват британско-шведската ваксина дори въпреки страничните ефекти. Съдейки по тенденцията, можем да чакаме още инциденти и починали пациенти след ваксинация с АстраЗенека, което естествено няма да я направи по-популярна. Ще я ползват и защото в Европа има остър дефицит на ваксини, и защото вече са поръчани големи количества от нея. В такъв случай защо продължават да пречат на руския Спутник-V, оправдавайки се с това, че безопасността му не е доказана на 100%.

АстраЗенека например ще продължават да използват, въпреки че вече е ясно, че тя не е съвсем безопасна и дава опасни странични ефекти. Спутник-V не дава сериозни странични ефекти и от нея досега никой не е умрял. Но ЕС и западните медии продължават като папагали да повтарят едни и същи лъжи.

Впрочем, въпреки всички медийни атаки срещу руската ваксина, тя продължава да става все по-популярна в Европа. Опитите за административни спънки, а именно отказа да се предостави разрешително за достъп до ЕС, имат само частичен успех. В Италия една от фирмите вече подписа договор с института Гамалея и през лятото ще започне лицензионно производство на Спутник-V. Преди това руската ваксина бе закупена от Унгария и Словакия дори въпреки заплахите от европейски санкции срещу двете страни.

Причините за успехите на Спутник-V не са някакви коварни и хитри действия на Путин, а качествата на руската ваксина и явните провали на западната медицина и политика, които не могат да бъдат оправдани с руски интернет „тролове”.

Първият провал на ЕС бяха противоепидемичните мерки – европейците хем реагираха със закъснение, хем действията им бяха половинчати и неефикасни. В момента ситуацията не е по-добра и въпреки въвеждането на все по-строги мерки, заразените продължават да се множат. Съответно това удря болезнено по европейската икономика. Вторият провал беше ваксинацията. Тя се оказа лошо организирана, а ваксините са дефицит и това довежда до спорове между страните-членки. На този фон в САЩ се трупат излишъци от британската ваксина, но Вашингтон не иска да ги дели с никого, даже с европейските си марионетки. И къде е прочутото европейско единство? Къде е евроатлантическата солидарност?

Вместо да търсят практически решения на явните проблеми, европейците продължават по навик да обвиняват за всичко Русия и да разказват колко е зле при руснаците. При такова положение не е чудно, че информационната кампания срещу Спутник-V накуцва и с двата крака и в скоро време руската ваксина все пак ще се появи в Евросъюза.

И нека после от Брюксел разказват за „единната” Европа, която съществува само във влажните сънища на европейските пропагандисти.            

     




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3248365
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930