Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.12.2014 17:57 - Из тъмните дебри на демокрацията
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Санкции, Путин, Украйна, газ и така нататък. Общо взето нищо ново под слънцето. Киев и Вашингтон всяка седмица разказват, че руснаците нахлуват в източна Украйна, но досега никой не можа да заснеме дори един нахлуващ руски танк, дори с телефона си. Освен това ако руски войски бяха действително нахлули, тогава постоянно щеше да се налага да им бъдат изпращани провизии, резервни части, гориво и различно друго оборудване. Освен това постоянно щеше да има убити и ранени, които щеше да се наложи да се извовзват през границата. Но нито ОБСЕ, нито ООН виждат някакво движение през границата. Досега никой не видя нито един танк или съмнителен камион.
В Киев пък все твърдят, че воюват с руските войски и го казват така все едно това е абсолютна истина. Само дето вече половин година никой не може да я потвърди. 
Порошенко и компания също вече нямат избор и трябва да продължават войната въпреки че не могат да я спечелят (те сами забъркаха тази патриотично-шовинистка каша). Ако започнат истински мирни преговори това ще бъде сметнато за поражение и има опасност укроармията и всичките полубандитски групировки, воюващи на страната на властите, да тръгнат към Киев. А докато са в Донбас те поне са заети с нещо (с разруха, мародерство и тем подобни) и не застрашават столичната власт.
Пък и за олигарсите войната е доста изгодно предприятие, нищо че в същото време самата Украйна затъва в блато, от което надали някога ще се измъкне. Що се отнася до блатото, из цяла Украйна, поради дефицит на газ и въглища, има масови режими на тока и водата (при това няма никакъв график и хората не знаят кога ще изключат тока и дали после ще го включат), предприятията фалират, хората не получават заплати и помощи, престъпността расте, избухват стихийни протести... С една дума, става от зле по-зле. Или по-скоро, от твърде зле става непоносимо зле. Ей ви на Майдан, ей ви на евроинтеграция.
Като говорим за евроинтеграция, от ЕК казаха, че нямат пари да помагат на Киев и финанси могат да дойдат само от страните-членки ако същите могат някак да ги съберат (в това число и ние значи). За американците да не говорим – те помагат само на думи и подливат масло в огъня. В действията си Порошенко се осланя именно на тяхната подкрепа. Само дето Вашингтон няма после да възстановявя разрухата в източна Украйна.
И последно. Малайзийският боинг. Холандската страна показва удивително желание да НЕ разследва трагедията. Проблема е, че ако започнат истинско разследване, те ще трябва да признаят, че виновни са киевските власти, а не опълченците (сепарюгите).
Какво става в момента? Част от останките на самолета бяха събрани на купчини и захвърлени в полето (на някои от тях има следи от осколки от ракета, вероятно въздух-въздух) и холандските специалисти умишлено не искат да ги вземат. Второ, споменатите специалисти се стремят да направят всичко възможно да останат колкото се може по-малко годни за експертиза улики. Те дори искаха да нарежат част от отломките, оправдавайки се, че така те ще са по-лесни за превозване (но така ще бъдат повредени и част от уликите). Трето, малайзийската страна не се допуска до разследването, тъй като те са единствените, които искат обективно разследване и да разберат истинската причина за трагедията. Но това междувременно не е изгодно на Вашингтон и лакеите му.
Такъв е той трудният път към Европа и "демокрацията". В случая на Украйна той май минава през... Африка. Но навярно някои африкански страни биха се обидили, че ги сравнявам с Украйна.      



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3250434
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930