Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.01.2015 18:57 - Блажени са верующите
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2145 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Напъните за доказване, че по територията на Украйна пъплят руски танкове и солдати придобива трагикомичен характер. Двама "експерти" се отличават особено. Единият от тях е военният експерт Дмитрий Тъмчук (известен с прякора "Говорещата каска"), чийто аналитичен център (представляващ просто страница във фейсбук и нищо повече) постоянно заявява, че украинската армия не носи загуби и че през границата постоянно преминават руски войски. Последния му бисер е, че в едно от градчетата в Донбас руските войски са създали комендатура, която обезпечава постоянното движение на хора и техника от територията на Русия. Но както обикновено никой нито е виждал, нито е чувал за тази комендатура и за прословутите колони с войници и бронетехника. Това обаче не спира Дмитрий (или Дмитро както е на украински маниер; забелязвам, че някои БГ-медии се научиха даже да скланят украинските имена), на когото продължават да се привиждат орди псковски десантчици, чеченци и бронетанкови милиционери от Алтай.
Вторият "експерт" е една руска правозащитничка (както самата тя гордо се определя) на име Елена Василиева. Въпросната Елена също основно се подвизава из социалните мрежи и не се уморява да доказва, че в Донбас всеки месец гинат стотици псковски десантчици. Но както и в случая с Дмитро, и на нея ѝ куца доказателствената база. Вече няколко пъти тя прави сензационни разкрития, но всеки път се оказва, че това е дезинформация. Как действа тя? Ами много просто: намира в интернет някакви списъци с мъжки имена, без значение от кой сайт, после намира номера на някоя руска войскова част или подразделение и прави компилация. Колкото по-сложно звучи названието на бойното подразделение, толкова по-реалистично звучат "разкритията" ѝ, вероятно смята г-жа Василиева. Да ама не.
Един път я хванаха, че вместо десантчици е "погребала" руски футболен отбор (явно я е домързяло поне да размени имената и фамилиите на футболистите), след това пък я изобличиха когато се оказа, че е взела имената на няколко бойни водолази от някаква художествена книга. Откриха и друг "плагиат" на Елена. Този път тя бе проявила малко повече "изобретателност": първо взела женски имена от някакъв списък с абитуриенти от руско учебно заведение и после ги преправила на мъжки, което обаче не можа особено да заблуди журналиста, който намери въпросния списък в интернет.
Последния хит на въпросната правозащитничка бе, че в донецкото летище са загинали над 300(!) руски солдати. И както обикновено никой не ги е виждал нито живи, нито мъртви. Нито пък някой е виждал труповете им да минават границата, да не говорим за погребения и така нататък.
На всичкото отгоре тя обявява вече опознати и погребани украински войници за руски военнопленици и даже предлага на роднините им услугите си в издирването им (естествено срещу заплащане).
Що се касае происхода на всички тези компромати, Елена се запъва и не може да назове нито един поне малко надежден източник (ако не броим едно нейно изказване в ефира на украинско радиопредаване, че някакъв донецки таксиджия (!) случайно ѝ разкрил секретни материали).
Въпреки това украинските медии приемат за чиста монета всичко, което кажат тези двама "експерти". Само че има едно железобетонно доказателство, че руски войски на територията на Украйна няма – фактът, че украинската армия все още съществува.    
     



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Медийна война, която не е никак б...
04.01.2015 20:45
Медийна война, която не е никак безобидна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216844
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031