Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.12.2014 22:00 - 26 неща относно Ислямската Държава (ИД), които Обама не иска да знаете
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 5267 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Global Research, 19.11.2014
проф. М. Чосудовски

Войната срещу ИД, водена от САЩ, е голяма лъжа.

Преследването на „ислямските терористи”, изразяващо се в превантивна война по целия свят с идеята за „Защита на американската земя” се използва за оправдаването на военна доктрина.

Ислямската държава на Ирак и Леванта (ИДИЛ) е създание на щатското разузнаване. Вашингтонската “Антитерористичната доктрина” в Ирак и Сирия се състои в поддържането на терористите.  

Нахлуването на бригадите на ИД в Ирак, започнало през 2014, е част от внимателно подготвена военно-разузнавателна операция, поддържана скрито от САЩ, НАТО и Израел.

Антитерористичният мандат е измислица. Aмерика е „Държава-спонсор на тероризма” номер едно. 

ИД е подкрепяна от Щатите и съюзниците им. Ако искаха да елиминират ислямските бригади, те можеха да бомбардират конвоите им, съставени от пикапи тойота, когато същите пресичаха пустинята между Сирия и Ирак през юни.

Сирийско-арабската пустиня е открита територия. Със свръхмодерните изтребители Ф-15, Ф-22 Раптор, ЦФ-18 това би било – от военна гледна точка – бърза и хирургически точна операция.   

В статията ние посочваме 26 концепции, които оборват голямата лъжа. Описвана от медиите като хуманитарно начинание, тази мащабна военна операция срещу Сирия и Ирак води до неизброимо количество цивилни жертви.

Тя не би могла да бъде предприета без несломимата подкрепа на западните медии, които представят инициативата на Обама като антитерористична операция.  

ИСТОРИЧЕСКИЯТ ПРОИЗХОД НА АЛ КАЙДА

1. САЩ поддържат Ал Кайда и афилираните ѝ организации почти половин век още от зенита  на афганската война, водена от СССР. 

2. В Пакистан биват отворени тренировъчни лагери под шапката на ЦРУ. През 10-годишния период от 1982 до 1992, близо 35,000 джихадисти от 43 ислямски страни са вербувани от ЦРУ, за да участват в афганския джихад.

“Реклами, платени със средства на ЦРУ са публикувани във вестници и листовки по света, приканващи и мотивиращи присъединяването към джихада”.

3. От времето на администрацията на Рейгън Вашингтон поддържа ислямската терористична мрежа.

Р. Рейгън нарича терористите „борци за свобода”. САЩ снабдяват ислямските бригади с оръжие. Всичко това се представя като „благородна кауза”: борбата с СССР и смяната на режима, водещ до свалянето на светското правителство на Афганистан.

4. Джихадистки учебници се публикуват от Университета на Небраска. „САЩ харчат милиони долари, за да снабдяват афганските деца с учебници, пълни с изображения на насилие и войнствени ислямски учения”

5. Осама бин Ладен, злодеят на Америка и основател на Ал Кайда бива вербуван от ЦРУ през 1979 в самото начало на спонсорираната от САЩ джихадистка война в Афганистан. Бил е на 22 когато преминава обучение в спонсориран от ЦРУ тренировъчен лагер.

Ал Кайда не стои зад атаките от 11 септ. 11 септември 2001г даде оправдание на започването на войната в Афганистан на основанието, че Афганистан е бил страна-спонсор на тероризма, поддържаща Ал Кайда. Атаките от 9/11 са ключов елемент във формулата на „Глобалната война с тероризма”.

ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА (ИД)
6. Ислямската държава (ИД) първоначално възниква като групировка, афилирана към Ал Кайда, създадена от щатското разузнаване с помощта на британската Ми6, израелския Мосад, пакистанското разузнаване (ISI) и Саудитската GIP, Ri’āsat Al-Istikhbārāt Al-’Āmah ( رئاسة الاستخبارات العامة).

7. Бригадите на ИД бяха въвлечени в поддържаните от САЩ-NATO бойни действия в Сирия, насочени срещу правителството на Башар ал Асад.

8. НАТО и турското висше командване са отговорни за вербуването на наемници на ИД и Ал Нусра още от зараждането на сирийското бунтовническо движение през март 2011. Според израелски разузнавателни източници тази инициатива включва:

“кампания по набирането на хиляди мюсюлмански доброволци в страните от Близкия Изток и мюсюлманския свят, които да се борят редом със сирийските бунтовници. Турската армия се наема да приеме доброволците, да ги тренира и да ги прехвърли в Сирия. (DEBKAfile, НATO ще снабди бунтовниците с противотанково оръжие, 14 август, 2011.)

9. В редовете на ИД има западни спецчасти и западни разузнавачи. Британските спецслужби и Ми6 са били замесени в обучението на джихадистите в Сирия.

10. Западни военни специалисти, наети от Пентагона, са тренирали терористите в използването на химически оръжия.

“САЩ и някои европейски съюзници използват частни военни, за да обучават сирийските бунтовници как да боравят със запасите на химически оръжия в Сирия”, позовавайки се на няколко влиятелни щатски дипломати, съобщава СNN в неделя. (CNN Report, 9 дек., 2012)

11. Обезглавяванията, практикувани от ИД, са част от спонсорираните от САЩ програми за подготовка на терористи, внедрявани от Саудитска Арабия и Катар.

12. Набирани от щатския съюзник, голяма част от наемниците на ИД са осъждани престъпници, пуснати от саудитските затвори с условие, че ще се присъединят към ИД. Саудитски затворници със смъртни присъди са били вербувани в бригадите на джихадистите. 

13. Израел подкрепя бригадите на ИД и Ал Нусра от Голанските Възвишения.

Джихадисти се срещат с израелски офицери и Премиера Нетаняху. Висшите израелски военни мълчаливо признават, че „елементи на глобалния джихад вътре в Сирия” [ИД и Ал Нусра] са поддържани от Израел. (снимка може да видите в източника на статията – бел. прев.)

СИРИЯ И ИРАК

14 Терористите на ИД са пехотинците на западния военен алианс. Негласния им мандат включва сеенето на хаос и разруха в Сирия и Ирак, действайки от името на щатските си спонсори.

15. Сенаторът Джон Маккейн се среща с лидери на ислямските терористи в Сирия (снимка може да видите в източника на статията – бел. прев)

16 Ислямската държава (ИД), която в момента е номиналната мишена на бомбената кампания на САЩ-НАТО, използващи „антитерористичния” си мандат, продължава да бъде негласно поддържана от САЩ. Вашингтон и съюзниците му продължават да снабдяват ИД с военна помощ.

17. Натовските бомбардировки не са насочени срещу ИД, бомбите поразяват икономическата инфраструктура на Ирак и Сирия, включително фабрики и нефтени рафинерии.

18.  Халифатът на ИД е проект, част от дългосрочната външна политика на САЩ имаща за цел да раздели Ирак и Сирия на отделни части: Сунитски ислямски халифат, Арабска шиитска република, Република Курдистан.

 

ГЛОБАЛНАТА ВОЙНА С ТЕРОРИЗМА (ГВТ)

19. “Глобалната война с тероризма” (ГВT) е представяна като „Сблъсък на цивилизациите”, война между съперничещи ценности и религии, а в реалност това е откровена война за покоряване, насочвана от стратегически и икономически цели.

20 спонсорирани от САЩ терористични бригади на Ал Кайда (скрито подкрепяни от западното разузнаване) са били разгърнати в Мали, Нигер, Нигерия, Центр. Африканска Република, Сомалия и Йемен.

Тези разнообразни разклонения на Ал Кайда в Близкия Изток, суб-сахарска Африка и Азия са спонсорирани от ЦРУ „разузнавателни елементи”. Те са използвани от Вашингтон, за да сеят хаос и да създават вътрешни конфликти, дестабилизирайки независими държави.

21 Боко Харам в Нигерия, Ал Шабаб в Сомалия, Либийската ислямска бойна група (ЛИБГ) (подкрепена от НаТО през 2011),  Aл Кайда в ислямския Магреб (АКИМ),  Jemaah Islamiah (JI) в Индонезия, наред с други клонове на Ал Кайда са поддържани тайно от западните разузнавания.

22. САЩ също поддържат терористични организации, свързани с Ал Кайда, в уйгурския автономен регион в Китай. Скритата цел е да се предизвика политическа нестабилност в западен Китай.

Китайските джихадисти, както се съобщава, са получили „терористична подготовка” от Ислямската Държава“ с цел да атакуват цели в Китай”. Заявената цел на тези китайски джихадистки образувания (обслужващи интересите на САЩ) е да създадат ислямски халифат, разпростиращ се в западен Китай. (Michel Chossudovsky, America’s War on Terrorism, Global Research, Montreal, 2005, Chapter 2).

ДОМОРАСЛИ ТЕРОРИСТИ

23 The Terrorists R Us:  Докато САЩ са негласния архитект на Ислямската Държава, свещения мандат на Обама е да защитава Америка срещу атаките на ИД.

24 Заплахата от вътрешни терористи е измислица. Тя е разпространявана от западните правителства и медии с идеята да се ограничат гражданските свободи и да се установи полицейска държава. Терористичните атаки от така наречените джихадисти и терористични заплахи са неизменно постановъчни. Те се използват за създаването на атмосфера на страх и заплаха.

От своя страна арестите, процесите и присъдите на „ислямските терористи” поддържат легитимността на американската Държавна сигурност и полицейски апарат, който става все по-милитаризиран.

Главната цел е окончателно в умовете на милиони американци да бъде запечатано убеждението, че врагът е истински и щатската администрация ще защити живота на гражданите си.

25. Антитерористичната кампания срещу ИД допринася за демонизацията на мюсюлманите, които в очите на западното обществено мнение все повече се асоциират с джихадистите.  

26  Всеки, който дръзне да оспори валидността на „Глобалната война с тероризма”, получава клеймото „терорист” и става обект на антитерористичните закони.

Главната цел на „Глобалната война с тероризма” е да подчини гражданите, напълно да деполитизира социалния живот в Америка, да лиши хората от способността да мислят критически, да анализират фактите и да оспорват законността на инквизиторския социален ред, който управлява Америка.

Администрацията на Обама наложи сатанински консенсус с подкрепата на съюзниците си, да не говорим за съучастническата роля на Съвета за безопасност на ООН. Западната медия прегърна консенсуса; те представят Ислямската Държава (ИД) като независим обект, външен враг, който заплашва Западния свят.

Голямата Лъжа се превърна в Истина.

Кажете „Не” на „Голямата Лъжа”. Помогнете и на други да узнаят това.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. demograph - Очаквана теза
22.04.2015 13:15
Ислямска държава е създадена и управлявана от Путин. Изсмуканите от пръстите доводи в този постинг в същност са доказателства за руския произход на ИД. Обърната в правилната посока твърденията по горе доказват , че Путин е и баша и майка на тези банди от главорези. Това отдавна съм го написал. Очаквах в един момент, когато чорапчето почва да се разплита, руската служба за дезинформация да лансира идеята за "американската" конспирация ИД. Очевидно това е моментът. Нищо странно - лъжата е основно оръжие на ПУТИНСКАТА ПРОПАГАНДА. Този материал повтаря всички опорни точки на путиновата пропаганда. А тя е насочена към полуинформираните и малкомислещи наивници.
цитирай
2. demograph - А иначе..
22.04.2015 13:31
Това което ще се случи съвсем скоро е, че Обама ще купи Асад и за разлика от другите грешки на Запада, този път ще бие Путин по главата с неговите камъни. Руския флот подготвя изтеглянето си от базата си в Сирия..Защо ли? Кастро заложи на Обама, вместо на Путин..защо ли? Ал Сиси в Египет получава милирадната си доларова подкрепа..защо ли? Израел доставя дронове на Украйна..защо ли? Путин смегчи тона към САЩ и "гнилия, еврогейски, соросоиден" Запад..защо ли?
До края на тази година Западът ще е привел въоръжените си сили и контрапропагандата си до състояние да възпрат и противодействат на мераците на Путиния.
До края на тази година ще започне и ловът на "вещици" в ЕС и САЩ..!
Някои български вещици има яко да пискат..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3247754
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930