Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.11.2015 21:25 - Скоро, много скоро
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Та какво ново покрай сирийския конфликт, участието на Русия и самолетната трагедия в Синай?
Ами, ако можем да го наречем новина, то това е едно видео, разпространено от "ИДИЛ продакшън", в което някакъв ислямист зад кадър на руски отправя заплахи и предупреждава под формата на песнопение, че "скоро, много скоро" в Русия ще има терористични актове.
Клипът стана известен не толкова заради самите заплахи, а заради това, че той много бързо се разпространи из социалните мрежи и западните медии му обърнаха голямо внимание. Толкова голямо, че дори от Кремъл се наложи да дадат някакъв коментар.
Ако говорим конкретно за реакцията на западните медии и пригласящите им московски либерали, то тяхното мнение се скланяше към това, че щом Русия се намеси в Сирия, то заради това сега Ислямската държава им се разсърди и ще започне да взривява бомби в Москва и околията. И по същата логика ако руснаците не правеха нищо и си седяха сгушени в ъгъла, никакви терористи нямаше да ги взривяват и всичко щеше да е прекрасно.
Мда, желязна логика. Особено ако си само с една мозъчна клетка и не ти стига втора, с която да разсъждаваш критически.
Нека обаче да поразсъждаваме с втората си "критическа" мозъчна клетка. Ако говорим за теорията, според коята "щом руснаците бомбардират в Сирия, значи сега ще започнат да ги взривяват", то тя не е много състоятелна.
Първо, терористичните заплахи са актуални за Русия от десетилетия, второ, в страната от доста време съществуват групировки, които по един или друг начин са свързани с ИД и се опитват да осъществят атентати, трето, дори и Кремъл да не се беше намесил в Сирия, то ислямистите пак щяха да търсят начин да атакуват Русия. Така че летят или не руски бомбардировачи в сирийското небе няма значение.
От друга страна според западната пропаганда излиза, че сега ислямистите се разсърдиха и "скоро" ще започнат да взривяват бомби из Русия (а ако не се бяха намесили, някой щеше да гарантира, че няма да има атентати? Пълен абсурд). Тоест това означава ли, че в момента на терористите им е станало по-лесно да осъществяват атентати? Не. Вероятността от терористичен акт вътре в Русия не се е повишила, тя е такава каквато беше и преди месец. Следователно и в това отношение гореспоменатата теория също не работи.
Пропагандистите свързват гибелта на пътническия самолет в Египет с операцията в Сирия. Бързам да отбележа, че специалистие още не потвърждват официално, че това е бомбен атентат, а не нещастен случай. И тук ли обвиняваме руските служби? Да ги обвиним, че във всяка страна на планетата няма агенти на ФСБ? Вече е известно колко ниска е безопасността в египетските летища и колко лесно може да се пренесе бомба на борда. А и в Египет и преди беше висока терористичната заплаха. Тъй че и в този случай виновни са местните служби, а не операцията в Сирия. Пък и как може унищожаването на терористи в Сирия да увеличава терористичната заплаха където и да е? Или може би това ще стимулира Саудитска Арабия и Катар да увеличат финансирането на радикалните групировки? Москва ли да обвиняваме за това?
А, и още една пропагандистка щампа: "Русия с действията си настройва сунитите срещу себе си". Извинете, тоест Щатите не настройват никого срещу себе с войните, които устройват постоянно? И клипчета с заплахи срещу Щатите има хиляди в интернет, но никой не им намеква да престанат с бомбардирането и да си стоят вкъщи.
И самите ИД не пускат клипове, в които на чист английски не казват, че "скоро, много скоро" в САЩ ще почнат да гърмят бомби.
Защо ли всички действат толкова синхронно, даже тези, които уж заявяват, че са врагове? Да не би те да си имат свое ЦК на БКП? О, Боже, комунизмът е жив?!    
     
     



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3249878
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930