Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.11.2016 22:03 - Победа за "путинските" агенти или поражение за либералите?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1740 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази година по интересен начин съвпаднаха президентските избори в три страни – САЩ, България и Молдова. 

В Щатите победата на Тръмп беше възприета като истински шок, скандал, нещо невъобразимо и недопустимо! И, представете си, всички изведнъж се сетиха, че избирателната система в САЩ не е достатъчно отворена и че липсва пряка демокрация. Ами че избирателната система отвъд океана винаги си е била такава и никой не се безпокоеше от това, особено когато изборите ги спечели Джордж Буш-младши. Тогава имаше фрапиращи нарушения, но никой не заговори за промяна на изборния кодекс.

Победата на Тръмп изненада мнозинството и поради факта, че всички работеха против него. Щатските медии бяха против него, всекидневно нанасяйки му информационни удари в социалните мрежи и телевизията. Социолозите пък постоянно даваха предимство на Клинтън. Но всичко това  не можа да помогне на Хилари и бабата не стана президент. Всъщност, това е по-добре за нея, тъй като жената е в напреднала възраст и явно не е наред със здравето (и главата). Пък и на психопатите трябва да се дава не власт, а подходящи лекарства. Така е по-добре и за тях, и за хората около тях.

Що се отнася до Хилари, то тя и преди изборната кампания беше доста компроментирана личност и по принцип се считаше за слаб кандидат. Така че нямаше как да блесне на фона дори на Тръмп.

Мда, този път масонския заговор не се получи. А уж победата на Клинтън беше предопределена, уж живеем в свят, който е управляван от всемогъщото задкулисие. Явно все пак и те понякога удрят на камък. Явно Ротшилдови и Рокфелерови не са чак толкова всемогъщи.

Трябва да отбележим и още едно явление, която се прояви по време на щатските избори – оказва се, че щатската пропаганда не е достатъчно ефективна. Толкова пари, толкова усилия и нищо! Тъй че няма смисъл във Вашингтон да се вайкат, че руската пропаганда била ефективна. Проблема е не в нея, а в това, че американската пропаганда не работи както трябва.

Поради същата закономерност и в България, и в Молдова не спечелиха кандидатите, подкрепяни от Вашингтон. И Цецка Цачева не сполучи, и молдовската кандидатка също. Общо взето не им върви на жените през тази президентска кампания.

Конкретно за Молдова, то тяхната прозападна кандидатка не само, че е завършила Харвард, ами е работила и в Световната банка. Също така тя, както се оказва, има румънски паспорт (!) и една от главните ѝ инициативи бе да набута страната в НАТО и да я присъедини към Румъния! Не знам кой нормален молдовски гражданин би гласувал за нея предвид програмата ѝ, но се намериха и такива. Само дето количеството им се оказа недостатъчно. Естествено, проамериканската кандидатка веднага обяви изборите за невалидни и поиска да ѝ дадат победата. Дори пробваха да организират майдан като в Украйна (доста от протестиращите носеха молдовски флагове с изрязан герб, намеквайки, че страната трябва да стане част от Румъния).

В България също не спечели гербаджийския кандидат и това даде повод на прозападните медии да твърдят, че са спечелили про-руски "путински" кандидати. Естествено, нито Радев, нито молдовския му колега се канят да водят някаква проруска политика, но дори ако някой просто обяви стремеж за нормални и обективни отношения с Москва, то той вече се счита за агент на Путин. Това само показва нивото на параноя във Вашингтон и европейските столици.

А загубиха прозападните кандидати, не защото Путин крои някакви хитри планове, а защото вече се натрупа достатъчно разочарование у електората. Както в България, така и в другите страни от Изт. Европа. САЩ вече не е най-великата, най-прекрасната и най-желаната. Чудото не се случи, демокрацията дойде, а живота не се подобри и "светлото европейско бъдеще" не настана (няма и да настане). Ситуацията дори се влоши. Пък и Вашингтон също вече не е всемогъщ и международната му политика търпи провал след провал.

Освен това любимците на Вашингтон след време всички до един  се оказват долни крадци и лъжци, които още повече усилват кризата в страната, която управляват (вземете за пример която и да е източноевропйска държава, която се мъчи да стигне "европейския" стандарт). Което е нормално, тъй като САЩ традиционно избират за съюзници именно най-големите подлеци и престъпници. Те лесно се подкупват и срещу тях винаги има някакви компромати, с които да ги държиш изкъсо.

Такава е тя демокрацията... после ми говорете за "европейски ценности"...      
        




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Победа за агентите на Тръмп и ако не ...
19.11.2016 15:53
Победа за агентите на Тръмп и ако не сте чули петлите- поражение за българските грантове- няма ясла, колкото и да лаете- пиршеството на предателите свърши и започва да се търси сметка за вредите...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3240720
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930