Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.11.2016 20:00 - Цецка, Генерала и Слави
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1102 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тъй се случи, че тази година по едно и също време има президентски избори и в Щатите и при нас. Естествено, всички световни погледи са приковани към нашите избори и никой не обръща внимание на Тръмп. 
Ако говорим за родните избори, то тази година активността е малко по-висока също и заради това, че се появи малко повече интрига покрай кандидатурата на ген. Радев и референдума, иницииран от Слави.
Е, ако победата на генерала е ясна, то с проекта на Трифонов стана проблем заради недостигащите десетина хиляди гласа. Възмутената реакция на шоумена е ясна, тъй като ако референдума не мине, то това ще значи фал-старт за евентуалната му политическа кариера (а намеци за политическа кариера прави вече дори и той самия). Няма как да тръгнеш успешно ако още първия ти проект се проваля. Затова и Слави сега заплашва със съд и т.н.
Добре, да допуснем, че политическата кариера на Слави все пак потръгне и той в близко бъдеще стане премиер. Уви, чудо няма да стане и след време народа ще се разочарова в него също както се разочарова в Бойко. Хората ще питат защо няма положителни промени, защо тъпчем на едно място и т.н. Най-вероятно Слави ще последва примера на Борисов и също ще обвинява всички около себе си (в същото време обяснявайки, че той прави всичко правилно).
Ако говорим конкретно за Радев, то избирането му може да внесе малко интрига и конфликт в медийното пространство. Предстои да видим дали той ще се съгласява с Борисов по външната политика или двамата ще заемат противоположни позиции по отношение на Москва.
Забавно ми бе да чета истериите на соросоидните медии, които се уплашиха, че Радев може да поеме курс към Русия и да постави под съмнение аналната ни интеграция с Европа. Причини за безпокойство няма, тъй като политическия ни и финансов елит е ориентиран твърдо на запад и от обятията на ЕС и НАТО няма как да се измъкнем (поне докато тези две организации съществуват). Генерала единствено може да поразреди антируската пропаганда, която преобладава в медийното пространство. Но за Брюксел и Вашингтон дори това е прекалено. Причината е, че сляпата вяра в непобедимостта и правотата на Вашингтон се крепи именно на постоянната пропаганда в медиите. Пропаганда не само в щатските медии, но и медиите на сателитите, включително нашите.
Най-много за тези избори може да съжалява Цецка. Тя дойде, видя и... загуби. Дори сълзите и историята с баща ѝ не помогнаха на гербаджийската кандидатка. Всъщност тя трябваше още преди първия тур да използва тази история и тогава да пробва да разжалва публиката (оказа се всъщност, че тя и преди е разказвала за баща си в ефира). Мда, Бойко по-добре да беше предложил някоя млада секретарка за кандидат, тогава може би борбата щеше да е поне малко по-оспорвана. Нямат ли нормални пиари и полит-технолози в ГЕРБ?
А, между другото Бойко май беше обещал да даде оставка ако Цецка се провали. Ем, чакам тогава демонстративно да хлопне вратата и да каже, че без него страната ще загине. Но не се притеснявайте, на следващите избори главния гербер пак ще цъфне все едно нищо не се е случило. И пак ние всички ще сме му виновни...   
    



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216396
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031