Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.06.2023 18:52 - „Военная хроника”: Какво не е наред с настъплението на ВСУ?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 4634 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 14.06.2023 18:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Обзор на Телеграм канала Военная хроника:

Въпреки големите загуби и попиляната западна техника, украинската армия готви прегрупиране и нов удар. Към целите и задачите на ВСУ обаче възникват много въпроси.

Къде ВСУ се опитват да настъпват?

Основните тактически групи на ВСУ на Южно-Донецкия участък на фронта се опитват да настъпват на пет направления: Приютное – от северозапад и север, Ровнопол – от север, Урожайное – от север и североизток, а също Кременчуг и Новодонецкое. Петото направление на удара е на юг от Времевския клин от страната на с. Макаровка. Опитвайки се да пробият на тези направления, ВСУ всеки път хвърлят все нови и нови сили, но резултатът засега не се променя: ротно-тактическите групи, усилени с БМП, танкове и западни бронирани коли, гинат на минните полета както в момента на настъплението, така и когато се изтеглят обратно, за което по-рано вече писа Военная хроника. Въпреки това, при внимателен анализ на направленията на удара възникват съмнения, че именно на това направление ще се случи генералното настъпление и всички останали украински резерви ще бъдат задействани именно тук.

Какво не е наред с направлението на главния удар на ВСУ?

Ако внимателно се изучи картата на настъплението на ВСУ във Времевския клин, може да се види, че са останали само две големи и относително цели трасета, пригодни за прехвърляне на резерви в района. Първото трасе е шосе Т-0518 (от Велика Новосьолка до Старомвлиновка). Второто е шосе Т-0509 (Велика Новосьолка – Золотая Нива). И двата пътя са под огневия контрол на ВС РФ. Трябва да се отбележи, че пътната мрежа и географията в района на активността на ВСУ не предполагат нито разполагането на войските, нито бързото им придвижване и разгръщане за атака.

В същото време тиловите райони на украинската групировка се намират под постоянно наблюдение и редовно са подложени на удари от страна на руската армия. Използването им за съсредоточаване на необходимите за настъплението сили и средства е крайно усложнено.

При това ВСУ продължават да демонстративните си атаки на това направление, но в случай на пълномащабно настъпление на този участък би се наложило да задействат много по-големи сили. По данни на Военная хроника няколко подразделения на ВСУ в този район нямат единен план и действат по различни тактически задачи.

Какво още не е наред?

Въпреки значителните загуби на редица участъци, а също вкарването в действие на съединенията, въоръжени с бойните машини Брадли M2, танковете Леопард 2А6, гаубиците Паладин, а също бронираните камиони Мастиф и Макспро, основната част от резервите на ВСУ не се е появила още на бойното поле.

Освен това още не е ясно къде се намират останалите бронемашини Брадли (около 90 бройки). Показателно е и това, че за всички изминали дни от настъплението украинската войска не е използвала групи по-големи от 2-3 батальона. Няколко дни наред вместо унищожените подразделения на бойното поле пристигаха нови резерви, обаче сега ситуацията с недостига на хора и техника започна да се задълбочава. Да пробият руската отбрана с наличните сили на ВСУ ще им е трудно: за осъществяване на удара по линията Велика Новосьоловка – Старомлиновка, вероятно, е необходимо съединение с размерите на бригада, тоест поне 4000 души.

Равносметката

Серията от мащабни атаки на Южно-Донецкото направление, вероятно, служи за прикритие. За какво именно, предстои да разберем скоро.

Не е изключено, че атаките срещу селата, които иначе не може да бъдат превзети без вкарването на значителни резерви, се предприемат с цел да се натрупат допълнителни резерви, които ще бъдат задействани по-късно.

Според друга версия, опитите за пробив на Южно-Донецкото и Запорожското направления могат да служат за прикритие на главния удар в друг район. При това основната част на резервите на ВСУ, вероятно, може да бъде струпана на мястото на предполагаемия удар в най-последния момент.                        

image
 



Гласувай:
3



1. planinitenabulgaria - Путин на всичките мамето им че поебне...
14.06.2023 20:09
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3260499
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930