Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.04.2023 17:52 - Еврото – икономическо самоубийство за България
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1096 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 13.04.2023 17:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Медиите продължават да убеждават зрителя, че еврото е нещо хубаво и че то трябва да бъде прието. Но соросоидните медии убеждават българина именно защото влизането в Еврозоната е фатална грешка, която няма да може да бъде поправена.

Странно е, че никого не трогва факта, че България иска да се откаже от националната си валута, тоест от финансовия си суверенитет. Отказвайки се от лева, ние се лишаваме от възможността да влияем върху парите си. Еврото е собственост на ЕЦБ, съответно тази банка управлява всички процеси, свързани с дадената валута. Това че върху евробанкнотите ще има някакви български надписи и символи не значи нищо. Глупавите журналисти (всъщност те са повече платени отколкото глупави) изтъкват като голям повод за гордост именно факта, че по банкнотите ще има български знаци. Голяма радост – еврото ще е с български рисунки. Сигурно само за това и си струва да го приемем.

Тоест факта, че (все още) си имаме национална валута не е повод за гордост, така ли? Ами да, за соросоиди и фенове на Америка това не е повод за гордост.       

Искат да вкарат България в Еврозоната дори въпреки факта, че тя не отговаря на всички изисквания, например на изискването по инфлацията, която е над нормата. Всъщност, Хърватия също не отговаряше на условията, но я вкараха в зоната. Това означава, че нормите нямат никакво значение – ЕЦБ иска да се разширява без значение дали новите членове ще изпаднат във финансова криза (а те са обречени да изпаднат в нея по определение).

Хърватия е най-свежия пример – влезе в зоната и цените там скочиха именно заради еврото. Хърватските политици веднага скочиха да се оправдават, че били виновни търговците и спекулантите и т.н. Истинският виновник обаче е именно еврозоната. Същата история се случи преди години и с Гърция – страната също изпадна в тежка финансова криза заради еврото и тогава ни обясняваха, че виновни били мързеливите гърци. Само че ако гърците бяха запазили драхмата, с подобна криза нямаше да се сблъскат.

Еврозоната по принцип не може да функционира стабилно, тъй като нейните членове са с много различни икономически показатели и страните с по-слаби икономики (като България) са обречени да трупат финансов дефицит и да не могат нищо да направят по въпроса. Към това трябва да прибавим и факта, че Еврозоната навлиза в дългосрочна криза заради санкционната война срещу Русия, която Брюксел не може да спечели.

Още по-неприятно е това, че от Еврозоната не може да се излезе! Тоест, ако България направи грешката да се набута в този капан, после връщане назад няма. В ЕЦБ са хитри и знаят, че ако позволят даже само на една страна да се измъкне от примката, останалите ще направят същото и евро-пирамидата ще рухне. Банкерите не искат плъховете да избягат от потъващия евро-кораб, банкерите искат всички да потънат заедно.

Характерно е това, че всъщност инициативата България да се навре в еврозоната идва не от самите български политици, а именно от Брюксел. Българските продажни политици просто изпълняват прищявката на ЕЦБ, а задачата на журналистите е да лъжат гражданите и да ги убедят, че трябва да влезем в еврозоната.

Между другото, когато България се откаже от лева и изпита всички „прелести” на Еврозоната, включително резкия ръст на цените, за българите също ще казват, че са мързеливи и че сами са виновни за финансовата криза. Не, за кризата ще е виновно именно еврото, а не българските граждани!                   

Да, икономиката и парите са сложна тема и дори не всички икономисти имат нужните познания и разбират финансовите процеси. Какво тогава да говорим за редовите граждани, които не знаят как работят банките и парите и затова на журналистите им е лесно да манипулират общественото мнение в полза на финансовите спекуланти и политиците, които им прислужват.

Еврото еднозначно ще е фатална грешка за България и ще я обрече на още по-голяма бедност. Проста истина, но за мнозина е прекалено трудно да я разберат.     

  




Гласувай:
3



1. truthful - Много хора не разбират, че с прие...
13.04.2023 19:01
Много хора не разбират, че с приемането на еврото ще обеднеят 2 пъти от кyрса, а това изобщо не се КОМЕНТИРА дори и от противниците на еврото. Цените не ще да останат 1:2 и ще стане мазало за бедните.
За излизане от еврото е необходимо народа да е единен и да прави нов 9-ти септември. Иначе приеме ли го ще го .... .
Първите подсказки за приемането са вече подхвърлени от новото народно събрание и сега ще видим как за това евро и Шенген ще се "прегърнат".
После освен беднотията ще плащаме и на всичко отгоре харчовете на дрyгите от ЕС + нашите заеми които растат всеки ден.
Ни лапад, ни коприва ще има.
цитирай
2. worldissue - Излизането от еврото е невъзможно, ...
14.04.2023 00:14
Излизането от еврото е невъзможно, тъй като не е предвиден механизъм за излизане по принцип. Така че българите имат шанс само докато още не сме влезли в еврозоната. После ще е късно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3251620
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930