Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.11.2016 19:46 - Ще "подарят" ли Мосул на Хилари Клинтън?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1248 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Втора седмица подред тъй наречената западна коалиция, предвождана от Вашингтон, напредва към иракския град Мосул, контролиран от ИДИЛ/ ИД/ Ислямската държава. Засега поне има повече медиен шум, отколкото реални успехи. Но ако погледнем заглавията в родните медии, човек ще остане с впечатлението, че още ден-два и града ще бъде освободен и над него победоносно ще се развее америк..., пардон иракския флаг.
Идеално щеше да е ако можеха да освободят града преди изборите в САЩ, за да може да го пробутат като успех на Обама (съответно и Хилари), чиято близкоизточна политика търпи провал след провал. Но реалния щурм на Мосул още не е започнал, освободени са няколко негови предградия. ИДИЛ също не е казал последната си дума и предпочита засега да избягва генералното сражение, тъй като в пустинята ислямистите са лесна мишена за натовската авиация и артилерия.
Вашингтон се надяваха, че ще могат да подкупят ислямистите и те ще напуснат града, насочвайки се към Сирия. Именно с тази цел нарочно им бе оставен свободен коридор към сирийската граница. Ръководството на ИДИЛ обаче разкри тези планове и заговорниците бяха екзекутирани (някои казват, че информацията за подготвяната сделка е била подхвърлена на ислямистите от една от разузнавателните служби), така че щурм ще има и той обещава да е дълъг и кървав, съответно и няма как Клинтън особено да набере рейтинг с тази история.
И въпреки че фактическия щурм не е започнал, щатската авиация сериозно нанася удари по жилищните квартали на Мосул и вече записа на своя сметка една траурна процесия и едно училище. Към списъка предполагам, че скоро ще се добавят болници, детски градини и други сгради, несвързани с терористите. Имайки предвид навика на американците да бомбардират неизбирателно цивилни обекти (като започнем с Югославия и завършим със същия Ирак), предролагам, че именно в този момент върху някоя болница в Мосул демократично пада щатска високоточна и много скъпа бомба. На този фон нелепо звучат твърденията на Държ. департамент на САЩ, че те не бомбардират цивилни обекти и се отнасят много "внимателно" към безопасността на мирното население. Дрън-дрън.
Също така говорителя на щатския Департамент заяви, че не може да се сравняват Алепо и Мосул. В смисъл, че Щатите могат да бомбардират цивилни, а руснаците нямат право да бомбардират терористи. Желязна логика.
Същата желязна логика действа и в самото Алепо. Вече повече от десет дни ни сирийската, ни руска авиация нанася удари по позициите на ислямистите в източно Алепо. Парадоксално е, че обвиненията в "бомбардировки на жени и деца" продължават, явно по инерция. Между другото, "западната общественост" настоява въздушния мораториум да се запази, тъй като жителите на източно Алепо не могат да излязат от него. А те не могат да излязат от него, защото терористите им пречат да го направят. И се получава затворен кръг. Ето с такава дребна хитрост Вашингтон и лакеите му се опитват да спасят Ал-Кайда, но и търпението на Москва не е безгранично. А в момента в който самолетоносача Адмирал Кузнецов (за него ще напиша отделен постинг) стигне сирийските брегове, то ударите по терористите ще се възобновят.
Ще се възобновят, разбира се, и обвиненията в бомбардировки по "жени и деца". Тези дни западните медии публикуваха и поредното "неопровержимо" доказателство, че руснаците бомбардират мирните сирийци.
И кой е експертът, открил това доказателство? Прочутите Bellingcat – в британската и щатска преса ги наричат група експерти и разследващи журналисти. Само дето тези експерти и разследващи журналисти са всъщност един 34-годишен британски геймър, който хем няма висше, хем е събирал експертен опит в... банка и магазин за дамско бельо. Доказателствата си този пишман-детектив пък открива в социалните мрежи, ютуб и ресурсите на сирийската опозиция (а сирийската опозиция обвинява във всичко Асад). Естествено, единствената причина на Bellingcat  да обръщат такова внимание и да ги представят за експерти е това, че те разпространяват антируска пропаганда. На медиите така е удобно – клеветите не идват директно от тях и те винаги могат да се оправдаят, че са ги подвели "източниците" им.
Ето и самото "доказателство":


image
Според описанието на снимката сградата е била поразена от руска 250кг бомба. На снимката дори са нарисувани цветни стрелки, за да останем с впечатлението, че някой е правил някакви математически изчисления. В кадър попада и смачканата опашка на бомбата, чиято задача е да демонстрира, че тук наистина е паднала руска бомба.


image
Само дето всичко останало в помещението доказва, че никаква бомба не е падала. Първо, единствената следа от бомба е кръглата дупка в тавана. По стените няма нито една дупчица, даже мазилката не е повредена!. Второ, което е най важно, кашоните около "бомбата" са абсолютно непокътнати и събрани на купчина. Няма нито една дупчица по тях, дори не са смачкани! Как така бомбата е успяла да падне в помещението и да се скрие под кашоните без да ги повреди или разхвърля? При това опашката на бомбата е успяла да ръждяса за по-малко от ден и да се покрие с пръст?

На всичкото отгоре тази "балистична" експертиза е направена от човек, чиито знания в областта на оръжията и военното дело идват от компютърните игри и филмите за Рамбо (по негови собствени признания). Същия "експерт" доказа и че руснаците са свалили боинга над Донбас през лятото на 2014-а. Методите, с които той го направи, са като описаните по-горе. Очевидно е, че това е пълна идиотщина, но големите медии продължават да пишат за Bellingcat все едно това е сериозна работа. Ех, какво стана с истинската журналистика? Погребахме ли я вече?

И за капак, един наистина фрапантен случай, който показва колко струват и как се стъкмяват обвиненията по адрес на руската авиация. Само ще кажа, че на видеото по-долу са изобразени жертви на руските бомбени удари. Погледайте видеото и го имайте предвид, когато отново ви разкажат за "кръвожадните руснаци, които бомбардират жени и деца".

Дис из Димокраси! 

      
    
 




Гласувай:
6



1. kuschel - Изродите горят живи дечица и хри...
01.11.2016 19:51
Изродите горят живи дечица и християни в клетки. Бих пуснал филми, но модерацията веднага ще ги махне.
цитирай
2. worldissue - В ютуб има разни документалки на ...
01.11.2016 20:45
В ютуб има разни документалки на тази тема, може да вземеш някакви материали там. Мака че не е гаранция, че и тях няма да махнат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3205568
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031