Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.07.2015 15:52 - В Донбас вече има... 200 000 руски войници
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1846 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Такова заявление пред италианските медии, при това напълно сериозно, направи укропрезидентът Порошенко. Не че го прави за първи път, на 6 май например той заявяваше, че те са "едва" 40 хиляди. И не само че руските солдати в Изт. Украйна били вече двеста хиляди, ами постоянно ги снабдяват с тежко въоръжение, танкове, оръдия и т.н. Обаче, както обикновено, никой не може да ги види.
Украинските власти постоянно правят такива фантасмагорични заявления, естествено без да могат да представят доказателства дори за един-единствен руски войник. Е, разни там доказателства се появяват от време на време, например руското издание "Новая газета" вече няколко пъти прави "сензационни" разкрития, но всеки път те се оказват балон, който бързо изпуска въздуха и за него след седмица-две забравят. Докато естествено опозиционните журналисти не "открият" поредния бурят, чеченец, заблуден спецназовец от КГБ-ФСБ-ГРУ или десантчик нейде из донбаските степи.
А западните журналисти подхващат рефрена за руската армия в Донбас без да подлагат дори на капка съмнение тези неподкрепени с нищо обвинения. Дори в Уикипедия има статия за войната в Източна Украйна, в която страна на конфликта е и руската армия и дори има загинали руски десантчици (до 500 души).
Препратките, които са посочени под статията в Уикипедия и са призвани да докажат, че руски солдати в Донбас има, водят до статии в известни западни издания, които се осланят на "доказателствата" на киевската власт, която пък се осланя на собствената си пропаганда. И така се получава затворен кръг. Руски солдати в Донбас има, защото ги има.
Някой ще каже: виж Крим, там имаше зелени човечета. А щом там ги имаше, значи ги има и в Донецк и Луганск. Да, в Крим ги имаше и съответно е пълно с техни снимки. Присъствието им на полуострова не остана в тайна задълго. Но в случая с Изт. Украйна няма нито една снимка, нито една улика, за която да се хване човек. А мина повече от година от началото на конфликта там. Невъзможно е толкова време да се крие присъствието на военна групировка там.
Пак повтарям, ако там имаше някаква руска войска, войната отдавна да е свършила. Но не, украинското войнство още го има!
Освен това, ако руски части там действително воюваха, то значи Москва щеше да е заинтересована да достигне военна победа, съответно от Кремъл нямаше да натискат ДНР и ЛНР да подписват минското примирие, а щяха да настъпват до край.
Няма да се учудя ако след месец Порошенко каже, че в Донбас се е изсипала вече цялата руска войска барабар с всичките ѝ танкове. А западните медии го цитират като доказан факт...   



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3247824
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930