Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03 11:01 - © "Вие вече работите за ЦРУ" или Случаят със съблазнителката Сяо Мин
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 672 Коментари: 18 Гласове:
9

Последна промяна: 28.03 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.03.2024г.

     Технологията тук е следната : тя "предлага работа на клиент" или започва роман с такъв. Или и едното и другото – и двамата са в интернет, разбира се, не лично и на живо. И това се прави на добър китайски, тъй като става дума за подривната дейност на ЦРУ на територията на тази конкретна страна. Вярно, абсолютно същите методи (но на руски) използват хора от същата агенция в Руската федерация и в много други страни.
Вариант романтичен : момиче на име Сяо Мин се свързва с човек в Интернет и, наред с други неща, го моли да направи снимка на пристанището с яхти и кея (тъй като младият мъж живее на брега на морето). След това – снимка на същия кей в деня, когато там акостират военни кораби. Или може да е по–просто – човек, отново онлайн, се опитва да си намери работа, а "работодателят" тества способността му да прави съвсем обикновени снимки, без военни кораби, просто само гледка от прозореца.
След което нещастникът получава съобщение : току–що сте влезли в сътрудничество с ЦРУ и е лесно да се провери този факт, той е включен в нашите файлове. Няма значение, че на улицата на снимката няма военни съоръжения, важното е, че външното разузнаване е имало нужда от това по някаква причина и вие сте изпълнили задачата му. Можете да отидете и да си признаете, надявайки се, че във вашия окръг работят компетентни полицаи и няма да ви направят нищо. Или можете да продължите да "висите на куката", дори до края на живота си.
И да отбележим – всичко е толкова просто и глупаво. Никакви шпиони не тъпчат земята ви и не рискуват живота си, а седят в офис зад клавиатура някъде далеч отвъд океана.
Фактите, описани по–горе, са взети от скорошен документ от китайското министерство на държавната сигурност. Агенцията не просто предупреждава, тя признава необходимостта от започване на широка обществена образователна кампания. Кампанията е провеждана и преди (в училищата и извън тях), но сега тя подчертава необходимостта от създаване на примитивни видеоклипове за най–упоритите обитатели на Интернет и да се увери, че тези видеоклипове са буквално навсякъде. Добра инициатива между другото. В Русия нещо подобно също не би навредило в момент, когато обажданията от украински интернет–саботьори вече са огромни : "Ало, вашият син е в наш плен. Ще ви го върнем срещу пари" или как [us]американските и украинските разузнавателни служби изнудват пари от руснаци и ги вербуват за терористи.
Как Службата за безопасност на Украйна (СБУ) изнудва руснаци за пари, използвайки [us]американски психологически саботаж, какви методи използват те и как да не се хващаме на измамниците, разказва журналистката и правозащитничка Анастасия Кашеварова по радио "Комсомолская правда" (Но това в следващ постинг).
Предупрежденията от министерството в Пекин са от преди две седмици. И онзи ден се получи продължение – неочаквано изтичане на информация до агенция Reuters от "бивш служител на правителството на САЩ с достъп до строго поверителна информация". Оказва се, че когато е бил президент, Доналд Тръмп е инструктирал ЦРУ–то да проведе тайни операции в китайските социални мрежи, за да "настрои общественото мнение в страната срещу нейното правителство". Изпращането на романтични снимки до Ленгли очевидно е малка и дори невинна част от историята за вербуването на шпиони.
"Ексклузивно : Тръмп стартира операция за тайно влияние на ЦРУ срещу Китай", изнася Reuters на 14–ти март
image

Екипът на ЦРУ популяризирал обвинения, че членове на управляващата комунистическа партия са укривали незаконно придобити пари в чужбина и представил като корумпирана и разточителна китайската инициатива "Един пояс, един път", която осигурява финансиране на инфраструктурни проекти в развиващия се свят, казаха източниците на Reuters.
"Искахме те да преследват призраци", казал един бивш служител в тази клеветническа група.
И сега текат скандали с [us]американски служители, които отказват да коментират тази информация и всичко останало. Обсъждат се допълнителни подробности, включително, че същата тайна единица от Интернет–войни е разпространявала фалшиви новини за Китай до новинарски издания по целия свят. На първо място за китайската икономика, но и за "недоволството от режима". И особено за "корупцията на служителите в Пекин", свързана с чуждестранните инвестиции в КНР. Откъде идват фактите е смешен въпрос, за тях има и вербувани, както посочихме в началото, те ще си разкажат всичко.
Челси Робинсън, говорител на ЦРУ, отказа да коментира съществуването на програмата за влияние, нейните цели или въздействие … Reuters не успя да определи въздействието на тайните операции или дали администрацията на президента Джо Байдън е продължила да поддържа програмата на ЦРУ. Кейт Уотърс, говорител на Съвета за национална сигурност на администрацията на Байдън, отказа да коментира съществуването на програмата или дали тя остава активна. Двама историци на разузнаването казаха пред Reuters, че когато Белият дом предоставя на ЦРУ пълномощия за тайни действия чрез заповед, известна като президентска констатация, тя често остава в сила и в следващите администрации … Говорителите на Тръмп и бившите му съветници по националната сигурност Джон Болтън и Робърт О’Брайън, които са служили в годината, в която е подписана заповедта за тайни действия, също отказаха коментар, пише агенцията.
Източници описаха разрешението от 2019–та година, разкрито от Reuters, като много по–амбициозна операция. Това позволило на ЦРУ да предприеме действия не само в Китай, но и в страни по света, където Съединените щати и Китай се състезават за влияние. Четирима бивши служители казаха, че операцията е насочена към общественото мнение в Югоизточна Азия, Африка и Южния Пасифик … "Чувството беше, че Китай идваше срещу нас със стоманени бейзболни бухалки, а ние отвръщахме с дървени", разказва треперещ от страх бивш служител по националната сигурност, който е пряко запознат с находката на Reuters.
Какви изводи могат да се направят от тази история? Не е толкова ново. Без обявяване на война правителството на САЩ и неговите официални агенции извършват подривна дейност срещу чужди държави. Това сензация ли е? Очевидно не. В споменатия доклад на Reuters с носталгия се припомня, че по време на Студената война срещу СССР същите "[us]компании" публикуват по 80–90 антисъветски информации или статии на ден в световните медии.
През 50–те години на миналия век ЦРУ създаде астрологично списание в Източна Германия, за да публикува предсказания за комунистическите лидери, според разсекретени записи, разказва Лох Джонсън, политолог от Университета на Джорджия, който изучава използването на такива тактики от разузнавателните агенции на Съединените щати.
Скритата пропагандна кампания срещу Пекин може да има обратен ефект, казва Хиър, бивш анализатор на ЦРУ. Китай би могъл да използва доказателствата за програма за влияние на ЦРУ, за да подкрепи своите десетилетни обвинения в сенчеста западна подривна дейност, помагайки на Пекин да "прозелитизира" в развиващият се свят, който вече е дълбоко (с пълно основание) подозрителен към Вашингтон. Посланието ще бъде : "Вижте как Съединените щати се намесват във вътрешните работи на други страни и отхвърлят принципите на мирно съвместно съществуване, казва Хиър … И има места по света, където това послание ще бъде прието съвсем резонно". Само ние в България лапаме голите куки на Посолството и разни емисари на  Държавния департамент, които ни поучават назидателно как да се борим срещу руската дезинформация, която настъпвала като октопод от вси страни.
Операциите за влияние на САЩ също рискуват да застрашат дисиденти, опозиционни групи критични към Китай и независими журналисти, които могат да бъдат фалшиво нарисувани като активи на ЦРУ–то, казва Томас Рид, професор в университета "Джон Хопкинс", който е написал книга за историята на политическата война.
А настоящите разкрития, подиграва се Алекс Ло от хонконгския South China Morning Post, са просто слънчогледови семки. И започва да изброява много по–сериозни факти от най–новата история : "Операцията на Тръмп за дезинформация на ЦРУ срещу Китай беше малка бира … Тайната операция за влияние на бившия президент, разкрита от Reuters, е само малко зъбно колело в гигантска и широко разпространена пропагандна машина на САЩ … Отговорът? Повечето хора просто се прозяха. Какво си мислеше Тръмп, че собственото му правителство прави през цялото това време?" 
image

Като цяло изглежда, че няма нищо ново, но относно методите на днешната хибридна война – да, има какво да се отбележи тука. И в двата случая при набирането и изпращането на фалшификати работят анонимни хора. И тук има нещо дребно и непочтено. Добре е да използвате лъжи за набиране на агенти. Разузнаването като цяло съществува, за да идентифицира реални заплахи за вашата държава, понякога работи жестоко … Като цяло тук може да се случи всичко.
Но официалното и целенасочено създаване на невярна информационна картина, тоест тайно разпространяване на клевети за чужда държава, някак си не се вписва в нормалните представи за свят, живеещ "по правилата" (Както изтъкват и българските СМИ) или още повече по международното право. Някои дори биха казали, че достойните хора и държави не трябва да правят такива неща. Това трябва да се накаже или поне да се поиска оставката на екстремни служители като директора на ЦРУ Уилям Бърнс (Ха–ха–ха!). Така или иначе една силна и уважаваща себе си власт (Властта в САЩ нито е силна, нито е уважаваща себе си) не бива да стига до дребни измами и анонимни сметки. Това всъщност е резултат от сегашните "китайски" разкрития на [us]американските шпионски методи.
image

Знайте, ЦРУ и всички останали агенции по сигурността на Съединените щати ви следят

Дмитрий Косирев в РИА «Новости»

И мен ме обикаляха и обикалят още подобни "приятели" в blog.bg. То не бяха kvg54 и kvg56. Отказах ги – разкараха се и погубиха. Опитваха се да завържат "приятелски" отношения. Onlooker пък ми дава "приятелски" съвети. Понякога се опитва да ми провокира чувството за чест и гордост спрямо колега блогър, който уж ме пренебрегвал и не коментирал при мен.
Такива които не ме коментират и даже не ме четат, които обаче аз удостоявам с внимание има много. Но не правя такива "тънки" сметки. Който не ме разбира, няма как да ме чете и коментира.
Гъделичкат самочувствието и самолюбието ми. "Обработват" ме по разнообразни начини.
Откровените подигравки с фамилията ми ги пропускам със смях. Просто да им е.
А loop1, същият и dovolen шопар, си е долно досадно леке. Не трия никого. Нека се излагат.
Нали съм живял при социализма и методите на идеологическата диверсия са ми познати.

https://www.kp.ru/daily/27565/4890618/?from=promoarticle
https://dzen.ru/a/Zfpuz80dYlR0aSej
https://www.globaltimes.cn/page/202403/1308765.shtml
https://www.reuters.com/world/us/trump-launched-cia-covert-influence-operation-against-china-2024-03-14/
https://www.scmp.com/comment/opinion/article/3255697/trumps-cia-disinformation-op-against-china-was-small-beer?campaign=3255697&module=perpetual_scroll_0&pgtype=article

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. krumbelosvet - "Само ние в България лапаме голите куки на Посолството и разни емисари..." пише анторът
28.03 12:26
Бе колега, ти ако лапаш, НИЕ не лапаме.
цитирай
2. kvg55 - До 1. krumbelosvet
28.03 12:51
Айде бе, не лапаш!
А митът за "красивото" оръжие на Дончо, що е?
цитирай
3. nedovolen - Доста дълго четох и прескочих някои ...
28.03 13:39
Доста дълго четох и прескочих някои пасажи, схванах идеята.
Всички лъжат и мажат, от най-големия до последния "доволен ", луп или лукър.
Требе, и имаш, капацитет да се ориентираш в лъжите.
:-)))
цитирай
4. dovolen - Доста дълго четох и прескочих някои ...
28.03 14:27
nedovolen написа:
Доста дълго четох и прескочих някои пасажи, схванах идеята.
Всички лъжат и мажат, от най-големия до последния "доволен ", луп или лукър.
Требе, и имаш, капацитет да се ориентираш в лъжите.
:-)))

Георгиев стига дрънка празни приказки на килограм,под мотото ,че си вечно неразбран.Никой не е длъжен да те разбира.Все пак ти си един универсален паразит.
Хващай се да работиш.Стига се оплаква...все другите са ти виновни.
Ще търсиш вината първо в себе си
О- ММ сестро и гушшш татко.Ти си в матричката.
цитирай
5. kvg55 - До 3. nedovolen
28.03 15:15
На страница 66–та в Книгата съм казал : • Истината за живота е в лъжата, и който не умее да лъже е загубен в живота.
цитирай
6. kvg55 - До 4. nedovolen
28.03 15:17
А ти къде си, бе?
В радневската лудница, откъдето от време на време те пускат в градска отпуска да прибереш на баба ти пенсията.
цитирай
7. mt46 - ...
28.03 22:52
ЦРУ има голяма власт и злоупотребява с нея...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
29.03 08:19
Май повече вече разузнават в Интернет.
цитирай
9. krumbelosvet - Драги колега,
29.03 08:23
Нали има ХААРП?
Още през 80-те години в съветска "астрономическа енциклопедия" се споменава, че ефектите на магнитните бури могат да бъдат имитирани технически. А тия бури влияят на здравето, и увеличават броя на инфаркти и инсулти.
Да продължавам ли?
Ама ти не лапаш.
цитирай
10. kvg55 - До 9. krumbelosvet
29.03 10:12
По–мощен HAARP от Слънцето няма.
Там търси зависимостта на хората от Природата.
цитирай
11. krumbelosvet - Драги Колега
29.03 10:39
Между Слънцето и Земята е Атмосферата, с Йоносферата - най-външния слой, и МАГНИТНОТО ПОЛЕ на Земята, и двете силно зависими от Слънцето, но със собствена роля, неизвестна на тебе.
Има стар лаф "не превръщай невежеството си в аргумент".
цитирай
12. kvg55 - До 11. krumbelosvet
29.03 11:18
Каквото и да има, то не пречи на слънчевите лъчи и други влияния да достигат до земята.
цитирай
13. krumbelosvet - Начи според тебе
30.03 18:45
Начи според тебе, това което не знаеш, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ за планетата.
Отдавна се въздържам да ти кажа, че си мнооого неграмотен и ДОСАДЕН.
цитирай
14. kvg55 - До 13. krumbelosvet
30.03 19:13
Ма не общувай с мен, бе.
цитирай
15. krumbelosvet - Бе,
31.03 02:53
Т Р Я Б В А да "общувам" с тебе, защото си много активен в блог.бг и сееш заблудите си от "лява" позиция, та излагаш лявото.
цитирай
16. kvg55 - До 15. krumbelosvet
31.03 12:23
В сравнение с други не съм кой знае колко активен – по един постинг на ден.
Не знам какво разбираш "от "лява" позиция"?!
Гледната точка от която излагам събитията е принципът на Маркс "Подхвърляй всичко на съмнение", мисълта му "Човечеството, смеейки се, се прощава със своето минало" и мисълта на Ленин "Марксизмът не е догма, а ръководство за действие".
Някои профани бъркат моите възгледи с тези на авторите, които препечатвам.
цитирай
17. krumbelosvet - Маркс е ненадминат
02.04 07:39
изследовател на капитализма. Основните му изводи важат до днес. Но "Капиталът" излиза преди век и половина. Има много, МНОООГО нови условия...
цитирай
18. kvg55 - До 17. krumbelosvet
02.04 10:03
Каквото не е било по времето на Маркс, е било по времето на Ленин. От тогава капитализмът се върти в кръг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5921001
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930