Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.08.2022 16:30 - България по цял ден плюе срещу Газпром, а Зеленски готви втори Чернобил на Европа
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2268 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Шефът на Булгаргаз не плаща в рубли, защото си мислел, че указът на Путин бил шега, дясната опозиция протестира срещу руския газ и поръчва статии, които плюят по Газпром, а служебното правителство търси „алтернативни” източници на газ, знаейки, че източника на газ е само един.

Но всичко това няма да има никакво значение, ако режима на Зеленски реши да направи още един Чернобил с помощта на Запорожската АЕЦ. Тогава вместо мразовита зима без газ Европа ще получи ядрена зима. И това съвсем не е преувеличение, тъй като украинските власти са готови на всякаква безумна идиотщина дори последствията да застрашават самите тях.

Да започнем първо с газовия апокалипсис, който българските власти се опитват сами да си организират. Всекидневно се изписват и изговарят какви ли не глупости от всякакви фалшиви експерти, които обслужват една или друга партия, постоянно разказват за търсенето на алтернативни източници на природен газ, но и досега никой не може да ги открие. Както писах и в предишните постинги, на пазара просто няма алтернативни източници (ако имаше алтернативи, отдавна да са започнали да купуват от тях, но уви). На пазара има определен обем газ, който не може току така да се увеличи, както не може да се увеличи и броя на доставчиците. Това не е като да отидеш до магазина за бира или безалкохолно и да се чудиш коя марка да си избереш.

Служебното правителство също сега разказва, че търси разни варианти, алтернативи и т.н., но то прекрасно знае какво се случва на пазара и че ако иска наистина да намери газ за зимата, ще трябва все пак да се обърне към Газпром и да започне да плаща с рубли. Други варианти просто няма. Е, има още един все пак – да продължат да купуват руския газ през посредници с 30% по-скъпо, баламосвайки електората, че сме енергонезависими. Същия номер с реверса на руски газ са въртели Петков и Василев, въпреки че последния твърди, че не са купували никакъв руски газ. Ококорения обаче лъже също като бившия си началник.

Споровете около Газпром се превърнаха в истински цирк с много клоуни. Срещу руската компания в българските медии от седмица се води истинска информационна война. Някои писачи даже плашат читателя, че Русия щяла да нанася ракетни удари по България или пък щяла да възроди СССР и да ни вкара в него (нещо ми подсказва, че повечето хора не биха възразявали). Никой обаче няма намерение да възражда въпросния Съветски съюз, пък и България не беше съветска република.

Най-голямата глупост обаче са тъй наречените протести срещу Газпром. Вече имаше два такива – единия го организираха ДБ, другия беше дело на същите хора, които повече от година събираха протести срещу Бойко, а той просто ги игнорираше.

България отново показа, че е уникална страна. Ние сме единствената страна, в която се организират протести против купуването на руски газ. И защо тези ахмаци се разбунтуваха само срещу руския газ? Защо примерно не протестират срещу руския петрол, от който в момента купуваме увеличени обеми?

Не мога да разбера логиката на тези глупави протестъри. За какво конкретно протестират? Искат гарантирано да купуваме по-скъп газ, а ако на пазара няма друг газ освен руския – изобщо да не го ползваме и да затворим предприятията, които се оплакват от липса на гориво? Викат, че искат алтернативни източници, а кои са тези алтернативи естествено не знаят. Дадоха на тия хора да размахват американския флаг, а мозък да им дадат забравиха.

По начина, по който пишат за Газпром в българските медии, човек ще остане с впечатлението, че купуваме газ само за да направим услуга на руската компания, а по принцип синьо гориво не ни трябва. И че Газпром иска на всяка цена иска да ни продава газ.

На Газпром му е все едно дали ще купуваме газ от него или не. 2 милиарда кубика за компанията са капка в морето на фона на общите й продажби. И на Литва уж руски газ не й трябва, там не плащат с рубли и даже закони приемат, за да не може да купуват от Газпром. И какво стана в крайна сметка? Литва пак купува руски газ, но през посредници и плаща повече (а инфлацията в страната е близо 22%). Явно България иска да повтори този чудесен „европейски” опит. И тълпата пред президентството, която размахва щатския флаг и мощно се бори с Русия, очевидно подкрепя тази изключително „мъдра” политика. Сметката обаче ще я плащат после всички граждани.

Впрочем, всичко това са наши местни дреболии, които са нищо на фона на ядрената катастрофа, която може да ни сервира режима на Зеленски. Става въпрос за Запорожската АЕЦ, която премина под руски контрол още в началото на март и която в момента обстрелва украинската артилерия.

Украинците вече няколко пъти атакуват ядрения обект. През март пратиха диверсанти, които проникнаха в една от административните сгради и обстрелваха от там руския патрул, който охраняваше мястото. След това имаше още няколко обстрела без сериозни щети. През юли украинците атакуваха централата с дронове, които предизвикаха материални щети и раниха няколко специалисти. Преди дни украинската артилерия нанесе нов масиран удар и повреди електрозахранването на един от реакторите. Вчера пак имаше обстрел и очевидно той няма да е последен.

Действията на украинците са крайно опасни и накрая наистина може да уцелят един от реакторите или хранилището с ядрено гориво и, не дай боже, да изтече радиация, което ще има ужасни последствия. Вместо да осъди безумието на украинския режим, тъй наречената международна общественост сочи с пръст Русия и хвърля вината върху нея, въпреки че всички знаят, че стрелят украинските оръдия. Това само подстрекава Зеленски и му дава стимул да продължава с атомните провокации, което е крайно опасно.

Защо украинците стрелят по Запорожската АЕЦ, въпреки че даже децата разбират колко опасно е това? Причините може да са няколко – Зеленски с всички сили се опитва да предотврати референдумите в Херсонска и Запорожска област и това според него явно е един от методите. Второ, това е допълнителен начин да привлече вниманието на западния зрител към войната в Украйна, от която европейците вече започват силно да се уморяват. Трето, Русия се готви да съедини атомната централа със своята електрическа мрежа, което ще я направи независима от Киев и съответно Украйна ще загуби тока, който генерираше станцията (а това е внушителна цифра).

И още едно важно нещо. Киев изобщо не се вълнува от факта, че част от страната може да бъде заразена с радиация. Всяка украинска територия, която попада под контрола на Русия, режима на Зеленски автоматично смята за вражеска заедно с населението й. Пък и в Херсон и Запорожието повечето хора са проруски настроени, така че това е още един повод за украинците да направят тази територия непригодна за живот.    

Ще спрат ли все пак украинските артилеристи да стрелят по атомната станция? Съдейки по реакцията на САЩ, които заявиха, че цялата отговорност носи Русия, украинците получават зелена светлина да продължат. Явно във Вашингтон са решили да използват АЕЦа като средство за изнудване срещу Москва с идеята да накарат Кремъл да направи някакви отстъпки по въпросите, които са изгодни на американците.

Опитите Русия да бъде изнудвана обикновено не дават желания резултат, пък и ако украинците уцелят някой от реакторите, американските сметки губят всякакъв смисъл. Също така няма да има значение дали имаме достатъчно газ или не. Всички ще хукнат да търсят средства срещу радиация.     



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214051
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031