Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.05.2022 18:14 - Ако Украйна печели войната, защо САЩ искат примирие?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1206 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 16.05.2022 18:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

www.moonofalabama.org

Вчера (13/05) министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин позвъни на руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

Защо?

Щатската стенограма на разговора гласи:

На 13 май министър Лойд Остин разговаря с руския министър на отбраната Сергей Шойгу за първи път от 18 февруари насам. Остин призова за незабавно прекратяване на огъня в Украйна и подчерта важността на поддържането на постоянна комуникация.

Остин позвъни по своя инициатива, а САЩ искат прекратяване на огъня в Украйна!!! 

Нали ни разказват, че Украйна печели войната? Че скоро щели да изтласкат руските войски отвъд границата? Операцията по „ослабване на Русия”, която Остин обяви публично преди две седмици, явно не върви толкова успешно.

Нали ви казвахме!

Гонзало Лира смята, че позвъняването сочи, че украинските сили скоро ги очаква крах. Да се надяваме, че това наистина е така, тъй като изглежда това е единствения шанс войната да свърши скоро.    

Украйна губи средно около 15000 войници месечно. Общите военни украински загуби – убити и ранени – вероятно вече са достигнали 50000. Оръжията, които САЩ и другите предоставят, не са достатъчни, за да поддържат войната. Украйна е останала с едва 3-дневен запас от дизелово гориво и бензин. Основните бойни части са обездвижени и биват обкръжавани от руските войски. Ситуацията за украинците е безнадеждна.

Пентагонът естествено знае за това и по тази причина Остин стана инициатор на телефонния разговор и поиска прекратяване на огъня.

Руската страна няма да се съгласи на подобно прекратяване. Не би се съгласила ако „западът” не склони да отмени част от 6400-те санкции, които бяха въведени срещу Русия.

В последно време се появиха ред въпроси, които също работят в полза на Русия:

Икономическите изгледи за Русия са положителни. Страната очаква рекордна реколта на пшеница. Вътрешните мерки за компенсиране на последствията от санкциите работят. Контрасанкциите, които Русия започва да въвежда срещу враговете си, започват да дават ефект.

Унгария блокира европейските санкции срещу руския нефт.

Турция ако не блокира то поне забавя приемането на Швеция и Финландия в НАТО заради това, че тези две страни се отнасят лоялно към кюрдските организации.

Щатските оръжейни доставки за Украйна могат да прекъснат на 19ти май в случай, че Конгресът не одобри новите доставки.

Сенаторът Рон Пол блокира съответния проектозакон, използвайки като довод достатъчно разумното искане да има официален контрол над това къде наистина ще отидат 40-те милиарда долара „помощ” за Украйна.

Цените на бензина в САЩ продължават да бият рекорди.  

Цените на газа в Европа също подскочиха след като Украйна спря потока на синьо гориво през една от руските тръби, което стана на фона на спирането на доставките през тръбопровода Ямал през територията на Полша в резултат на руските контрасанкции.   

Френското издание Le Monde публикува и потвърди истинността на видео, в което един от украинските нацбатальони, командван от доказан престъпник, измъчва и убива пленени руски войници.

Русия публикува нови материали относно биологичните „изследвания” на армията на САЩ в Украйна. У други страни също ще възникнат въпроси относно американската активност в тази сфера.   




Гласувай:
3



1. planinitenabulgaria - На един председател на ТКЗС му закарали една каруца дърва.
16.05.2022 23:35
Половината били нацепени, половината не били нацепени...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3242115
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930