Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.04.2022 19:19 - Буча – грандиозна провокация по британска рецепта
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1167 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нито ден без някоя история за това колко кръвожадна и тиранична е Русия. Все пак западните медии не случайно си ядат хляба. На европейския и американски зрител трябва всекидневно да се набива в съзнанието колко страшна е Русия, по възможност със снимки и видео на трупове. Няма значение откъде са труповете и по каква причина са се появили в кадър. При това медийния ефект трябва да се постигне в рамките на няколко дни иначе зрителя ще изгуби интерес.

Историята с киевското предградие Буча, в което според украинската пропаганда руските военни са убили мирни жители, идеално се вписва в тази схема.

Хронологията на събитията накратко:

На 30ти март руските войски се изтеглиха от покрайнините на Киев, включително от Буча, с цел прегрупиране и усилване на руските сили в Източна Украйна, където в близките дни се очаква началото на най-мащабните боеве от началото на конфликта.

На 31ви март кмета на Буча публикува видео, в което радостно разказва, че руските окупатори са се изтеглили и това е велика „победа”, постигната от украинската армия. В обръщението си украинския кмет не казва нито дума за трупове по улиците или масови гробове.

На 1-2 април в Буча започват да навлизат части на украинската полиция, контраразузнаване и тъй наречените отряди на териториалната отбрана, по-конкретно киевския филиал на нацисткия полк „Азов” начело с руския нацист по прякор „Боцман”, който в Русия е обявен за издирване.

На 3ти април се появиха известните видеозаписи с цивилни трупове на една от улиците на Буча и разкопаната яма, в която са полузакопани три тела.

Тук започват странностите и противоречията. Първо, не е ясно кога на улицата са се появили труповете. Във видео на украинската полиция, публикувано на 2ри април, се вижда как украинските военни патрулират улиците на Буча, оглеждат разни разбити коли, но трупове не се виждат никъде. Тоест на 31ви март разстреляни цивилни не е имало (иначе щяхме да ги видим не на 3ти април, а поне два дни по-рано) и те се появяват чак на 1ви или 2ри април.

Но след 30ти март руските военни просто физически не са могли да разстрелят когото и да е, тъй като тях вече ги е нямало в района. Освен това на записите се вижда, че някои от убитите носят бели ленти на ръкавите. Подобни бели ленти носят руските военни (украинците ползват жълти и сини ленти), а също ги слагаха местните жители на Буча, за да може да бъдат разпознавани от руските сили като „свои”. Около някои от жертвите се виждат и зелени пакети с храна, които бяха раздавани от руските военни.  

Вероятно цивилните жертви са били убити именно заради белите ленти и руските пакети с храна. На 2ри април в украинските медии се появиха съобщения, че украинската полиция ще провежда зачистка в Буча, търсейки руски диверсанти и граждани, които се отнасят лоялно към Русия. Най-вероятно екзекутираните граждани са били счетени именно за лоялни към Русия, а после е било взето решение вината да се хвърли върху руската армия. Кой може да е най-вероятният извършител? Можем да предположим, че това е нациста „Боцман” и хората му, които влизат в Буча заедно с другите украински части. За косвена улика служи кратко видео, заснето от хората на Боцман, на което се чува как един от нацистите му казва: „а момчетата, които не носят сини ленти, по тях да стреляме ли?”. В отговор звучи фразата: „да бе, да го е*а…”.  

Странно е и друго – видеото с труповете се появи на 3ти април и още същия ден западните политици обявиха, че виновна е Русия. Западните медии се включиха мигновено, все едно събитията в Буча са били планирани предварително. На какво основание западните политици веднага обвиниха Путин, при положение, че украинските власти още не са направили и една аутопсия? Или едно видео от интернет вече е достатъчно за официално обвинение?

Русия се опита два пъти да свика извънредно заседание на Съвбеза на ООН, но и двата опита бяха блокирани от Британия. Ако вината на руснаците вече е доказана, защо е нужно да блокират това заседание?  

Дори Пентагона се въздържа и заяви, че не може да потвърди дали е виновна Русия.  

Също така в понеделник обявиха нов пакет санкции и повод за тях е Буча. Заедно с това към Украйна пратиха нова военна помощ във вид на танкове и тежко въоръжение и оправдание за всичко това пак е Буча. И санкциите, и танковете бяха подготвени предварително, а провокацията в киевското предградие просто стана формален повод за пред публиката.

Естествено, никой няма да разследва сериозно събитията в Буча. За организаторите на тази провокация е важен краткотрайния медиен ефект, а не кой какво ще разследва. След като историята с Буча отшуми, западните медии ще скалъпят нова история с нови трупове. Пак ще обвинят Русия, ще наложат нови санкции, ще изгонят още дипломати и ще пратят танкове на Украйна.            

Проблема е, че всички тези провокации срещу Русия, които явно няма да спрат, могат в един момент наистина да доведат до ядрен конфликт. И това на фона на икономическата криза, която неизбежно се надига в ЕС.             




Гласувай:
5



1. worldissue - Просташки и обидни коментари се ...
05.04.2022 20:28
Просташки и обидни коментари се трият без предупреждение. Простотията може да си показвате където си искате, но не и в коментарите в блога.
цитирай
2. 1997 - Империя на лъжата.
05.04.2022 21:26
Много точно наименование.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3237156
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930