Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.03.2022 17:19 - Могат ли да осъдят Путин за военни престъпления и да го затворят?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1972 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 24.03.2022 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В последните дни в западните медии пишат, че можело да осъдят Путин за военни престъпления в Украйна. При това го поднасят така все едно е свършен факт. Страните от G7 щели да организират трибунал, Сенатът на САЩ призова Международния съд да разследва руската армия, Байдън без да му мигне окото нарече руския президент военен престъпник (а преди месеци го беше нарекъл убиец). Зеленски пък се похвали, че бил победил Русия в международния съд в Хага. Изобщо, ако четеш западните вестници, може наистина да повярваш, че Путин е опрян до стената и ей сега ще му щракнат белезниците.

Реалността обаче винаги силно се отличава от глупостите, които пишат в англосаксонските медии. Трибунал не се организира за една седмица. Нито даже за година. Пък и първо трябва да се проведе разследване, което също става много бавно. Е, ако питаш САЩ, Британия и ЕС, то те вече са разследвали всичко и са готови да осъдят Путин.

Що се отнася до Международния съд в Хага – в случай че в него решат да съдят руския президент – неговите решения не се признават почти от никой. Нито от Русия, нито от САЩ, Китай, Индия, Израел и т.н. Нито даже от Украйна, която най-много заплашва със съд. Освен това, за да влезе в сила евентуалното решение на МНС, то трябва да мине през Съвета за сигурност на ООН, където Москва има право на вето, тоест то не може да мине по принцип. На западната пропаганда ще и остане само да сипе проклятия по адрес на руския държавен глава и да разказва колко страшен и ужасен е той. Тоест нищо ново.

А какво именно се канят да съдят европейците? Действията на руските военни от последния месец? А какво да кажем за периода 2014-2022, тоест последните 8 години? Престъпленията на украинските военни и нацисти няма ли някой да разследва? Кой ще отговаря за зверствата срещу населението на Донбас, които не спират и до момента? Украинската артилерия продължава да обстрелва кварталите на Донецк, което постоянно води до цивилни жертви. В това няма абсолютно никаква военна полза, но украинските артилеристи не спират. Това си е истински терор, при това на държавно ниво. Това е официалната политика на украинските власти, които години наред съзнателно унищожават вече бившето украинско население на Донецк и Луганск, което те смятат за политически и идеологически неправилно.   

Отделно разследване и трибунал заслужават нацистките батальони от рода на „Азов”, „Донбас”, „Айдар”, Десен сектор и др. Списъка от престъпления извършени от тези банди е просто шокиращ. Убийства, изнасилвания, отвличания, мъчения, мародерство, бандитизъм – това е основната дейност на тези нацистки организации, а не „защитата на родината”, както се опитва да ни убеждава украинската пропаганда. В населените места, от които вече са изтласкани украинските войски, особено в Луганска област, силите на ДНР и ЛНР откриха няколко лагера, в които батальона „Айдар” измъчваше и убиваше пленниците си, много от които впрочем бяха не опълченци, а цивилни жители. При това има още много свидетелства и улики, които тепърва предстои да бъдат събрани след пълното освобождение на Донбас.

image

Още един ярък пример – бившия укронацистки батальон „Торнадо”. Престъпленията на тази банда бяха толкова скандални, че я разпуснаха още по времето на Порошенко, а част от главорезите й влязоха в затвора. При това всеки четвърти член на „Торнадо” е лежал в затвора преди да се присъедини към батальона! Убийства, отвличания, садизъм, изнасилвания и рекет – ето с какво основно се занимаваше „Торнадо” в Донбас. И какво направи украинския президент Зеленски наскоро? Той пусна от затвора рецидивистите от „Торнадо”, даде им оръжие и ги прати на фронта. Познайте с какво ще се занимават тези уроди, попадайки на свобода.

image

Забавно е как западните журналисти се опитват да оправдаят Киев. По тяхната логика украинския режим не може да се нарече нацистки, защото президента Зеленски е евреин. Гениално. Само да напомня, че един от основните спонсори на батальона „Азов” беше дълго време олигарха Коломойски, който също е евреин. Сред спонсорите на укронацистите има и други богати евреи. Е, и? Както виждаме евреите и нацистите могат безпроблемно да си сътрудничат.              

Знаят ли американците и европейците за всички тези страшни факти? Естествено, че знаят и умишлено си затварят очите. Ако признаят престъпленията на украинските власти, това ще ги превърне автоматично в съучастници на киевския режим. Съответно на скамейката на подсъдимите редом с Порошенко, Зеленски и украинските нацисти ще трябва да седнат и техните западни спонсори. На бял свят биха излезли всички мръсни тайни, свързани с Украйна (особено тези, свързани с Байдън и администрацията му). Има ли шанс нещо подобно да се случи? Естествено, че не. Затова всички обвинения се сипят срещу Путин и Русия, за да може западните кукловоди да прикрият връзките си с украинските нацисти.

Има и още една сериозна причина, по която Международния съд в Хага няма правото да осъди Путин. Ще си позволя да цитирам бившия държавен секретар на САЩ Майк Помпео. Все пак Щатите са изключителна нация, която разбира най-много от демокрация, справедливост и международно право (сарказъм).

Както твърдеше Помпео през 2020г.: „властите на САЩ няма да допуснат американците да бъдат заплашвани от орган, който е пародия на правосъдие”.

Тръмп стигна още по-далеч в критиката си и даже наложи санкции на съдиите от МНС. Както казваше бившия американски президент: „МНС не предприе никакви реформи и продължава да провежда политически мотивирани разследвания против нас и нашите съюзници, включително Израел… Имаме основания да смятаме, че на висшите нива на ръководството на МНС съществува корупция и неправомерно поведение, което поставя под съмнение обективността на разследванията по отношение на американските военни…”

Между другото Международния съд се изплаши от щатските санкции и, подвивайки унизително опашка, се отказа да разследва престъпленията на американските военни в Афганистан и Ирак, въпреки че имаше предостатъчно улики, за да започнат съдебни процедури. Ето колко струва международното право…

Аз вярвам на американските власти и също съм съгласен, че някакъв циркаджийски съд, който плаче за реформи, тъне в корупция и е тотално необективен, няма право да съди когото и да било, бил той и Путин.     





Гласувай:
4



1. zemja - Поздравления!
24.03.2022 19:47
Компетентно и убедително!
Благодаря на автора за този съвсем навременен постинг!
цитирай
2. vencivaleri1951 - Най -смешното е,
24.03.2022 21:42
че страна не признаваща юристдикцията на съда в Хага, предлага съдебно производство срещу друга/също не признаваща юристдикцията/ от същия съд
Само преди две , три години те наложиха санкции на съдии и прокурори от Хага, дръзнали да разследват сигнали за престъпление с/у човечеството срещу американски военни в Афганистан
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3242237
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930