Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.03.2022 17:38 - Фалшиви новини от Украйна (продължение)
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1402 Коментари: 6 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Въпреки че украинската армия продължава да търпи поръжение на реалния фронт, Украйна компенсира с победи в информационната война. В това разбира се активно й помагат западните медии и професионални пропагандисти. Българските журналя не изостават и с удоволствие копират антируската пропаганда, която бълват тъй наречените "демократични" медии.

Ето още няколко отделни примера за фалшиви новини, които се опитват да убедят наивния зрител колко ужасна е Русия. Един закономерен въпрос - ако Русия действително е агресор, защо е нужно да съчиняват толкова много фалшиви доказателства?

Ето и примерите:

image    
Според легендата тук виждаме украинско дете, което се опитва да спре руската инвазия. Подобни сцени са много популярно средство за пропаганда, тъй като предизвикват силна емоционална реакция у зрителя. Както виждаме "украинското" момиче всъщност е палестинско и пред нея стои израелски войник, а не руски. Освен това температурата в Украйна в момента е около нулата, а на снимката явно не е зима. 

image  
Една от сестрите Кардашиян също реши да се включи в пропагандисткия маратон и да даде рамо на Украйна. Тук тя се възхищава от някакъв маскиран украински тип, когото любимата му праща на фронта. Много емоционално наистина. Само дето снимката е от 2017 и е взета от филм, който може да се намери в ютуб.

image  
Тук се опитват да ни убедят, че това са украински граждани, бягащи от руски военни. На заден фон виждаме танк БТ-7 от втората световна война. Хората на преден план също са облечени като селяни от 1940-те години. Това всъщност са кадри от военна реконструкция, която изобразява епизод от 1942-а година. Снимката просто е взета от интернет и към нея е лепнат този лъжлив коментар. 

image  

Ето и най-сочния фейк. Тази жена стана световно известна благодарение на западните журналисти, които я снимаха с огромно удоволствие. Видяхме я дори в българските новини. Около личността на тази жина възникнаха доста въпроси и в интернет бързо се намериха и други нейни снимки. Оказва се, че "случайната" жертва на руските бомбардировки не е съвсем цивилна и дори носи автомат, което подсказва, че може да е член на тъй наречената териториална отбрана. Но това не е всичко. Тази жена фигурира и на още една снимка, което подсказва, че тя работи за 72-о ЦИПСо (център за информационно-психологически операции) към украинската армия. С пълно право можем да продположим, че кръвта по главата на тази жена е фалшива и това всъщност е постановка, организирана от същия 72 ЦИПСо. Иначе как да си обясним, че около тази жена изведнъж се появиха толкова много западни репортери. Ето и снимка с нейните колеги от украинската армия: 

image    

Това е само малка част от антируската пропаганда, която запълва всекидневно интернет и манипулира общественото съзнание. Ще продължаваме и занапред лова на фалшиви новини.  




Гласувай:
6



1. bojinkata - Фейковете на урките и ко надхвърлят ...
01.03.2022 17:42
Фейковете на урките и ко надхвърлят милион!!!
цитирай
2. worldissue - Надхвърлят, защото знаят колко ...
01.03.2022 17:47
Надхвърлят, защото знаят колко силно оръжие е пропагандата.
цитирай
3. 1997 - Много трудно се ориентирам в реалността или лъжливостта на снимки и клипове
01.03.2022 18:11
Благодаря за разясненията. Добра работа.

Честита Баба Марта. Два дни до Националния празник. Трета Българска държава се възроди със силите на Русия
цитирай
4. blog13 - Надхвърлят, защото знаят колко ...
01.03.2022 18:33
worldissue написа:
Надхвърлят, защото знаят колко силно оръжие е пропагандата.

Може и да е силно по некой път но не и сега. Неащата са ясни. Войната свършва. А въпросните урки са точно в ситуацията "затуй така жестоко жилиш - в предсмъртен ужас, може би"

Те наистина в момента се бият за живота си. И наистна нема да издържат още дълго. Самите украинци, със сигурност са разбрали вече кой ги бобмби и започват да се организират срещу тях.

Подозирам даже, че ще тръгнат да се изнасят през границата - полксата или румънската. При което тия типове ще се превърнат в проблем за съседните държави.

Освен това, вече става известно, че поляците пускат на своя територия бежданци само украинци. А негри и индици, които били студенти в Украйна не пускат. Недопуснатите са много. Но нелегално вероятно е възможно да минат границата. Особено, ако техните евро-атлантически ментори им осигурят логистика, чрез държавната власт на съседните държави.
цитирай
5. 1997 - Връщам се към мита за бавно сварената жаба
01.03.2022 18:49
Цялата енергия на Запада сега е в това "Аларм! Жабата избяга от тенджерата. Всички ограждайте, върнете я!"
Смешни стават. Втуркат се хаотично. Саморазобличават се като Империя на лъжата, защото това не е жаба. Мечка е. А напролет мечките се пробуждат.
цитирай
6. worldissue - Мда, очаква ни доста гореща пролет. ...
01.03.2022 21:46
Мда, очаква ни доста гореща пролет. Освен мечката и другите ще трябва се събудят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3236168
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930