Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.02.2022 17:45 - Войната на фалшивите новини в Украйна
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1546 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На фона на бойните действия в Украйна се води и пропагандистка война, която е още по-жестока от реалната. Ако гледаме българските новини и интернет медии, то там няма и помен от обективност. Всички новини буквално копират западните заглавия и заемат трайно украинската страна.
За да докажат вината на Русия обаче масово се използват фалшиви новини и откровени лъжи. По-долу давам няколко примера, за да имате едно наум, когато четете новините за войната. 

image

Ето как се формира мнението на американците. Според CNN руските сепаратисти са убили първия американец, някой си Бърни Горс. Проблема е, че същия Бърни Горс вече е бил обявен за убит от талибаните в Афганистан година по-рано.

image 

Видеото с плачещия баща, който се прощава със семейството си, стана много популярна в западните и българските медии. Според легендата това е храбър украински воин. Истината обаче е съвсем друга. Тази снимка е направена в Горловка, град близо до Донецк на територията на ДНР. Семейството на този човек се евакуира в Русия и няма нищо общо с Украйна!

image  

Тук британската ВВС също се упражнява в копипейст. Според британските журналисти тази къща е в Харков и е разрушена от руски снаряд. Истината обаче пак е друга. Тази къща се намира в Донецк на улица Миронова 5! Освен това тя е разрушена от украинската артилерия. Поредната фалшива новина.

image
По тази снимка искат да ни внушат, че руската авиация бомбардира жилищните блокове в Киев. Огнените кълба на снимката обаче не са от ракета, а от падащ Су-27 на украинската армия, който по грешка бе свален от украинското ПВО. Става въпрос ето за този самолет, по-точно останките му: 

image

Същата е ситуацията с ракетата, която завчера удари жилищен блок в Киев. Ракетата бе изстреляна от украинската ПВО, опитваща се да свали руска крилата ракета "Калибър". Очевидно украинската ракета се е отклонила от курса си и е уцелила блока. В българските новини дори цитираха украински източници, които заявили, че ще пратят снимка на взривяващата се ракета в трибунала в Хага. Това ще е първия трибунал по снимка в историята.

Това са само няколко примера от потока дезинформация, която се излива върху българския зрител и читател. Така че не вярвайте на всичко подред и се отнасяйте критично към това, което пишат "журналистите". Особено българските.

   










Гласувай:
7



1. krumbelosvet - Путин нарече САЩ и НАТО "империя на лъжата"
14.06.2022 13:54
Става нещо ново на света.
САЩ, всъщност Уолстрийт, планомерно, от 50-те години на миналия век до сега, си осигуриха световен монопол в разпространяването на информация. Това стана инструмент, с който спечелиха Студената Война и с дълга серия "цветни революции" пометоха СССР, европейския социализъм и арабската военна сила. И се разглезиха от лекотата, с която измамиха тия свои врагове. И започнаха да лъжат масово и все по-небрежно.
Сега май ще дочакат ефекта на бумеранга. Светът започва да се отърсва от монопола на лъжата.
Де да видим.
Огромна е свръх-научната, свръх-технологична и бойна мощ, с която разполага Уолстрийт. Но преди два века Наполеон беше бит, след като беше намерено противодействие за знаменитата му артилерийска атака. Това се случи и със страшния танково-самолетен блицкриг на Хитлер. Дойде ли ред на Уолстрийт?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216956
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031