Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.10.2020 14:38 - Европа критикува, Бойко си кара джипа
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 725 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Излезе нов доклад на ЕК, в който се коментира ситуацията в България. Съдържанието на доклада, общо взето, не се отличава от писаното преди – напредък няма, корупцията процъфтява, медиите принадлежат на финансово-политически групировки, дейността на генпрокурора е непрозрачна.

Но това няма никакво значение за Бойко и ГЕРБ. За тях всичко е наред и доклада на ЕК всъщност даже е положителен. Къде в този документ ГЕРБ намериха положителна оценка за себе си, не ми е ясно. Или може би хората на Бойко живеят в някаква паралелна вселена, или се друсат с някакви особени субстанции? Даже се хвалят, че тяхната партия нямала свои медии. Еми не е нужно да си юридически собственик на някоя медия, че журналистите в нея да пишат това, което ти е нужно.

Всъщност разбирам защо гербаджиите смятат, че доклада е окей за тях. На нужните места стоят свои хора, парите текат където трябва. А това че европейците пишат някакви работи изобщо не пречи на премиера и аверите му. Впрочем дори и тук ЕС проявява двойни стандарти – критикуват политическата среда в България, но умишлено пропускат името на Бойко и по негов адрес не звучат никакви упреци. Нито една лоша дума. Все едно премиера не е част от въпросната корумпирана политическа система. Абе Бойко е над тия неща, какво го интересуват делата на простосмъртните. Той е зает с по-важни неща. Обикаля с джипа и обяснява на всички кое как се прави. Днеска построи три магистрали, утре ще построи още осем.

Да, без двойни стандарти няма как. Ето в България вече над два месеца масово протестират срещу диктаторския режим на Бойко. Измъченият български народ иска свобода и демокрация, но никой в цивилизованата западна Европа не го чува. Защо Брюксел, Берлин и Париж не подават ръка на страдащия български народ, който иска да се отърве от ненавистния тиранин?

Ето в Беларус хората протестират и цяла Европа барабар с Америка се надигна и всеки ден повтаря, че диктатора Лукашенко трябва да си ходи. Даже се опитаха цветна революция да организират в Минск, но нещо не се получи. Е, ако искат да спретнат качествен преврат, американците явно ще трябва да го организират сами, а не да използват разни поляци и литовци, които не могат да свършат никаква работа като хората.

И къде са призивите Борисов да си ходи и доброволно да предаде премиерския пост на опозицията? Защо срещу него и приближените на режима не се въвеждат санкции? Френския президент мосю Макрон няма ли да призове Бойко да подаде оставка и да се прибере в Банкя?

Ех, защо ли задавам риторични въпроси след като и сам мога да си отговоря на тях. Знаем, че има двойни стандарти, знаем и че има два вида демокрация – за своите и за всички останали. Ние сме във втората категория. Тъй като Борисов е прозападен и напълно лоялен на Вашингтон и Брюксел, никой в европейските столици не го подканя да подаде оставка и не го заплашва със санкции. Бойко може да се замеси и в най-грамадния корупционен скандал, но никой няма да го пипне с пръст. Европа ще продължава вяло да разказва, че в България са нужни реформи, но няма да гъкне срещу премиера. Даже и една дума няма да му каже.

Режима обслужва западните интереси, така че може да си управлява колкото иска. Няма значение колко е мафиотски, корумпиран или некадърен. Няма значение дали има масови протести срещу Бойко и гербаджиите. Важното е статуквото да се запазва.

А междувременно Борисов ще си изкара мандата спокойно до край, без да се притеснява изобщо от протестите срещу него. Докладите на ЕК също не го вълнуват. Най-смешното и печално в цялата ситуация е това, че той може да се яви на следващите избори и да ги спечели, тъй като според допитванията ГЕРБ и БСП си остават двете най-популярни партии.

Казват, че историята първо се повтаря като трагедия, а след това като фарс. Ние явно вече сме на третото повторение…               




Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Европа плещи глупости и Орбан събра кураж
01.10.2020 19:19
да им го каже.Докладът на ЕС е празнословие, словесна чекия.

Но това не е важно. Важно е, че оставки няма да има!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3217109
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031