Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.09.2020 16:12 - Навални-Новичок: успяха ли този път да притиснат Путин в ъгъла?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1311 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 06.09.2020 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В Берлин и Вашингтон явно четат блога ми, защото в предишния постинг на шега предположих, че скоро пак ще чуем за новичок. И какво стана? Шегата се превърна в реалност и да – германците, в лицето на Меркел, обявиха, че Алексей Навални е отровен с… новичок. Ах, колко неочаквано, ах, колко скандално.

Това с новичока вече не е смешно, макар че, признавам, когато прочетох първото заглавие по темата се засмях. Не ни стигна целия цирк със Скрипал, ами сега същия сценарий отработват с Навални.

Единственото хубаво нещо в тази ситуация е това, че щом Навални е „отровен” с новичок, той ще живее. Колко народ вече „отровиха” с това толкова „смъртоносно” химически оръжие и всички са живи. Все пак, за да бъдем точни, умря една наркоманка с цял букет хронични болести, но дали тя наистина е била поразена от новичок няма никога да разберем, защото британските власти веднага кремираха тялото ѝ.    

image

Както и в случая със Скрипал, логика и факти отсъстват, но затова пък пропагандистката машина работи на пълни обороти. Навални още не беше докаран до болницата, а западната преса вече тръбеше, че опозиционера е бил отровен от Кремъл.

И защо ли на Кремъл (а според западните медии лично Путин) му е притрябвало да ликвидира Навални. Нали трябва да има някакъв мотив за това?

Западните пропагандисти обясняват – Навални е много опасен за режима и е главен политически конкурент на Путин. Пълен абсурд. Първо, че Навални изобщо не е опасен за властите и в последно време за него дори започнаха да позабравят, затова той основно се подвизава в ютуб. Второ, какъв конкурент може да бъде той на президента при положение, че рейтинга на Алексей не може да надхвърли дори 5%? И, трето, той дори беше полезен за властите, тъй като вместо да обединява опозицията Навални внасяше в нея разкол заради алчността и космическото си его.

От друга страна ако Кремъл е искал да ликвидира опозиционера, защо избра за това най-идиотския и безсмислен начин? И защо в такъв случай на Навални веднага му оказаха медицинска помощ? Защо за отрова използваха стар съветски Новичок, който не може да отрови никого, но затова пък може да създаде огромен медиен шум. Шум, който силно вреди на Москва. И как така Навални беше пуснат в чужбина след като в тялото му уж има следи от Новичок?

И как така германците откриха следи от Новичок в пробите на Навални? Руските лекари, които оказаха спешна медицинска помощ и стабилизираха пострадалия, търсеха следи от отравяне, но не откриха нищо. Все пак в Русия останаха образци от кръвта на Навални, така че те могат винаги да бъдат сравнени с пробите, взети в Берлин. Получава се доста странна картинка – докато Алексей беше в болницата в Омск в тялото му нямаше химическо оръжие, а след като се качи в самолета за Германия следите от Новичок внезапно се появиха в кръвта му. Как стават тези фокуси?

И кой в крайна сметка извлича най-много изгода от аферата Новичок-Навални? Отговорът е прост – САЩ. Те постоянно търсят начин да спрат проекта Северен поток-2, използвайки всички възможни политически и икономически средства. Навални е в Германия и Щатите съответно използват това като инструмент за натиск върху Меркел. Събитията в Беларус също бяха обвързани с отравянето на опозиционера и американците се опитват чрез него да подкопаят позициите на Кремъл в Минск. Освен това в Русия предстоят местни избори и в това направление Западът се опитва да оказва натиск върху Путин. Тоест отравянето на „бореца с режима” дава широк спектър от възможности за информационна борба с Кремъл, но не дава на самия Кремъл абсолютно нищо, само проблеми. И кой тогава има мотив в тази ситуация, кой получава изгода? Риторичен въпрос.     

Явно предстои да чуем още множество сензационни „подробности” за това как е бил отровен Навални. В случая със Скрипал беше същото – британските медии всяка седмица пускаха нова скандална версия на инцидента, която напълно си противоречеше с предходната. Британците не проведоха и никакво нормално разследване и всичко си остана на ниво словесни обвинения по адрес на Москва без реални доказателства. Скрипал баща и дъщеря до ден днешен остават скрити от обществеността и дори в момента не е известно къде се намират. Ако вината на Путин и Русия е доказана, защо трябва да криете Скрипал? Нека двамата излязат пред публика и лично да кажат, че Путин ги е отровил.

И защо, дявол да го вземе, пак говорят за Новичок? Напомням, че това е газ, бойно отровно вещество, което се използва за борба с пехотата на противника и действа в рамките на няколко минути, а не часове или дни.

Медиите първо твърдяха, че Навални бил отровен в заведение на летището с чаша чай, донесена му от неговия помощник. После версията се промени и западните медии почнаха да пишат, че неизвестните убийци били намазали с отрова… гащите и чорапите на опозиционера. На Скрипал му били намазали дръжката на вратата, на Навални – гащите. И как така газът Новичок се превърна в гел? И защо този гел действа след часове при положение, че реалния Новичок убива за броени минути? Защо от силно токсичната отрова не пострада никой освен Навални? Нито хората на летището, нито в самолета, нито в болницата в Омск? В британския Солсбъри всички носеха защитни костюми, а в Омск никой нищо не носеше и никой не пострада. Пак фокуси. Освен това Навални нямаше симптоми на отровен с нервно-паралитично вещество, а те са доста характерни и лекарите веднага щяха да ги разпознаят.

Мога да продължавам с несъответствията, но и така е ясно, че цялата история е нагласена и Навални не е бил отровен от Путин. А защо пак стана дума за прословутия Новичок, който не може да убие никого? Ами защото „Новичок” се превърна в нарицателно и създава у западния зрител асоциация с нещо ужасно, зловещо, КГБ и т.н. Ако вместо „новичок” повтаряха някакво химическо название или код, то това нямаше да има нужния психологически ефект. А като кажеш „новичок” и готово – в главата веднага изскача нужния образ, също като в холивудските филми.      

И какъв е изводът от всичко това? Ще бъде ли спрян Северн поток-2? Такава вероятност съществува, но германците са заинтересувани проектът да се осъществи толкова, колкото и руснаците. И заради милиардните инвестиции, и заради нуждата от евтин газ за германската промишленост. Ако Германия реши да купува два пъти по-скъпия втечнен щатски газ вместо руския тръбен, то това ще оскъпи немската продукция и ще я направи по-неконкурентна. И изгода от това ще получат, естествено, американците, които са главен противник на СП-2.

Що се отнася до новите санкции, то тях ще ги има при всички случаи без значение какво се случва с Навални. Ефективността им е прекалено ниска, пък и Русия вече се адаптира към санкционния режим, така че Кремъл нито ще се огъне, нито ще сдаде геополитическите си позиции. По-интересното е какво ще се случи с Навални в близко бъдеще. Ако съдим по случая със Скрипал, то „главния конкурент на Путин” има големи шансове да оцелее, но надали скоро ще може да се върне към нормалния живот. Възможно е германците да го скрият някъде, даже може да го извозят в чужбина за неопределено време. В такъв случай обаче Навални напълно ще изчезне от руския политически живот и рейтинга му ще падне до нула (макар че и преди отравянето образа му вече се беше изхабил).

На мястото на московските либерали и западни агенти на влияние аз бих изпитвал сериозни страхове. След известно време историята с отравянето на Навални ще отшуми и на западната пропаганда ще е нужна нова „жертва на режима”, с която да демонизират Русия и Путин. Ето тогава поредния либерал може внезапно да се „отрови” с Новичок и да го откарат в чужбина, откъде може и да не се върне повече. Американците и европейците не изпитват никаква жалост към своите марионетки и пионки и при първа възможност се отървават от тях.

Такава е тя суровата „демократична” действителност…                    




Гласувай:
3



1. planinitenabulgaria - На един председател на ТКЗС му закарали една каруца дърва.
06.09.2020 19:51
Половиината били нацепени, половината не били нацепени...
цитирай
2. 1997 - Пък на един само 5 % били ненацепени
06.09.2020 23:33
planinitenabulgaria написа:
Половиината били нацепени, половината не били нацепени...


Вика "Карай да върви, ще се оправя"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3247635
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930