Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.12.2019 17:52 - Как Кремъл победи Епъл
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1391 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ах, какъв подъл удар получиха украинците, при това от тези, които те смятаха за най-верен съюзник! Киев със зъби и нокти се бори да си върне Крим. Уж целият цивилизован свят беше зад гърба първо на Порошенко, а сега на Зеленски. Уж Русия вече я бяха изолирали, разкъсали на парчета икономиката ѝ, задушили със санкции и притиснали Путин в ъгъла. И какво прави Епъл точно на прага на окончателната победа над Москва? Щатската корпорация взе, че призна Крим за руски! Да, именно руски, де юре и де факто субект на Руската Федерация.

Потребителите на територията на Русия вече виждат на екраните на своите айфони, че Крим е руска територия. Официално и законно. Ех, а украинските „патриоти” вече мислеха, че полуостровът им е в кърпа вързан. Вързан в кърпа от американците и поднесен на тепсия, защото Киев сам не може да си го върне. Може украинските власти да размахват пръст и да хленчат всеки ден, че воюват с Путин, но войната си остава само на думи.

И какво накара Епъл да признаят официално, че Крим действително е част от Русия? Накара ги Роскомнадзор, според който щом Епъл иска да работи и печели на територията на Русия, то щатската корпорация е длъжна да спазва руското законодателство. Включително в Крим. Всъщност това е логично – във всяка друга страна от фирмите се изисква да спазват местното законодателство.

Досега Епъл се опитваше да седи и на двата стола и хем да върти изгоден бизнес в Русия, хем да не дразни украинците и да следва курса на хибридна война с Кремъл. Само че на компанията в крайна сметка се наложи да избере само единия стол и това естествено не беше украинския вариант. От Киев реагираха много остро и болезнено, украинските власти се възмутиха и даже заплашиха със санкции (ха-ха), а някои укропатриоти демонстративно си хвърлиха айфоните в коша в знак на протест срещу това долно и подло американско предателство.

Някои медии пък написаха, че Епъл е принуден да страда и да изпълнява наредбата на руския регулатор. Ах, какво страдание! Корпорацията „страда”, защото трябва да следва законите на страната, в която върти доходоносен бизнес. В Епъл направо плачат и леят кървави сълзи, броейки печалбата си. А руският пазар им носи над 2 милиарда долара годишно!

Естествено, че за такава печалба Епъл не само че ще уважават руските закони, ами и руския химн всяка сутрин ще пеят ако се наложи! А това че в някаква бивша съветска република хленчат и размахват пръст хич не вълнува янките. Ако трябва да се избира между „европейски ценности” и печалба, капиталистът винаги ще избере печалбата.

Всъщност този случай показва и колко точно струват прословутите демокрация, европейски ценности, единство и другите бла-бла – малко над 2 милиарда долара годишно. Искате над Крим да се вее виртуално украинско флагче? Носете 2 милиарда в зелено. Нямате толкова? Ами тогава си седете в Киев и се оплаквайте на арменския поп американския посланик. Но надали ще има ефект…

Лесно можем да се досетим, че на никой в Европа и САЩ не му пука за кахърите на украинците и териториалните им претенции. Крим е актуален не защото някой на Запад иска да помага на Киев да си го върне, а защото полуостровът е част от актуалния геополитически сблъсък между Москва и Вашингтон. И да – Крим няма да се върне обратно в Украйна, което е ясно дори на украинските власти. А дали ще си хвърлят айфоните… Епъл слабо го интересува.            




Гласувай:
5



1. eva666 - ...защо липсва коментар../позиция
04.12.2019 09:59
от автора на поста ?
инак, това издиша, извинете моята педантичност..
поздрав,Юлия
цитирай
2. worldissue - Позицията ми се съдържа в самия п...
04.12.2019 15:34
Позицията ми се съдържа в самия постинг затова сметнах, че няма смисъл да я повтарям в отделен коментар. Благодаря за реакцията все пак. Поздрави и от мен!
цитирай
3. rosiela - Прави са.
29.12.2019 22:23
Референдумът за Крим беше отигран.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3236242
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930