Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.04.2019 19:18 - Ще се появят ли американски ядрени ракети в България?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 999 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Такова безумно предложение направи преди дни Соломон Паси, при това напълно сериозно, а не като първоаприлска шега. Сами може да се досетите срещу кого именно биха били насочени тези ракети, в случай че наистина се появяват у нас.

Ядреният ентусиазъм на Паси всъщност не е за учудване, все пак той е един от най-върлите прозападни и проамерикански лобисти в България. Влизането на България (по-точно поглъщането ѝ) в НАТО бе негова мечта и главна радост в живота, при това той и досега продължава ревностно да отстоява интересите на глобалистите и вашингтонските си ментори. Ето и в деня на 70-годишнината на любимото му НАТО бившия министър даде доста символично интервю.

Аргументите му в полза на тази идея са просто прекрасни. Според него ядреното оръжие е едно „много спокойно оръжие… използвано е само веднъж в историята”. Ядрените бомби са много спокойни, защото американците ги използваха само веднъж срещу Япония. Мда, просто гениална логика. Интересно ако Щатите бяха бомбардирали още някой, тези оръжия щяха ли да са „неспокойни”?

„НАТО трябва да се превърне в глобална организация”, продължава да философства Паси. Не знам къде гледа Соломон, но тя отдавна е глобална. Американската военна машина, а заедно с нея и европейската ѝ прислуга, е на всички континенти и постоянно е замесена в някакви военни конфликти, особено в Близкия Изток. Така че не знам как НАТО може да стане още по-глобална. А, всъщност може – Арктика с богатите ѝ природни ресурси е следващата апетитна цел на алианса.

„ЕС е най-благоденстващата икономическа организация в света…”. Това изказване на Паси звучи повече като тролинг. Да не би вече да са решени проблемите в Еврозоната? Може би източноевропейците вече догониха германската икономика и се изравниха по доходи и брутен продукт с Германия и Франция? Гърция реши ли проблемите си? Италия справи ли се с рецесията? А за Брекзит забравихме ли? А бежанците? Къде Паси вижда това благоденствие не знам, може би в собствените си мокри сънища?

„Третото най-голямо завоевание на НАТО е това, че се избегна Трета световна война…”, твърди Соломон. Да, нека благодарим на НАТО и Вашингтон, че още не са започнали Третата световна. Съдейки по действията на Щатите обаче, Третата световна война не трябва да се изключва като вариант. Защо иначе около руските граници се появяват все нови натовски бази и ракетни установки, а щатските ядрени бомбардировачи тренират нанасяне на ядрени удари по руския Калининград (последното подобно учение бе преди около седмица). Да не говорим за постоянните разузнавателни полети на натовската авиация край западните руски граници.

За капак на всичко Тръм реши да скъса договора за ограничаване на ракетите със среден и малък обсег, подписан още по времето на СССР, и да започне производството на нови оръжия, с които да демонстрира колко велика и мощна е Америка.

По логиката на Паси всички тези нови американски ракети трябва да бъдат стоварени в Европа, за да увеличат спокойствието и безопасността на европейците. Да именно така се избягва Трета световна война – стоварваш все нови и нови балистични ракети край руските граници, насочваш ги към Москва и започваш да я заплашваш. Именно така се постига мир по версията на Соломон Паси и нему подобните лобисти.

И естествено, Паси не можеше да пропусне Украйна и Крим (и дори Приднестровието, което той смята за окупирано от руснаците, макар че руските миротворци са там с международен мандат). Според него през Черно море сега минавала линията на конфронтация между Изтока и Запада (под Изток той явно има предвид Русия).

„Липсата на баланс е това, което изостря апетита на Русия” – с тази не особено мъдра мисъл завършва интервюто на Паси. Тоест, за да има баланс, Русия трябва от всички страни да бъде обкръжена от военни бази и американски ракети, а Черно море да се напълни с натовски кораби и подводници? И как Москва трябва да възприема това? Да ръкопляска и скача от радост ли?

Ясно е, че Паси повтаря пропагандистки щампи, които оправдават агресивната политика на САЩ. Но проблема е, че част от тези щампи се превръщат в реалност и Европа се запълва с американско оръжие, въпреки че на европейците хич не им е нужно напрежение с Русия и те нямат желание да се превръщат във военен полигон в угода на геополитическите амбиции на янките.

Ами ако Русия сама реши да използва идиотската логика на Соломон? Ядреното оръжие е много „мирно” оръжие, затова дай да сложим ядрени ракети в Куба, които да гарантират безопасността и благоденствието на САЩ. За оправдание от Кремъл може да посочат агресивната политика на Щатите, които трябва да бъдат сдържани в името на Демокрацията и еврогейските ценности.     

Паси не случайно споменава и Черно море, тъй като в момента Щатите се опитват да оказват натиск върху Русия именно в този регион. В Източна Европа и Балтийския регион има вече достатъчно натовски сили, време е Русия да бъде притисната и по морската си граница. За формален повод се използва инцидента край Керченския пролив, провокиран от украинските военни. Съдейки по риториката от Вашингтон и Киев, а и на фона на президентските избори, които не се развиват в полза на Порошенко, в скоро време може да очакваме още някакви провокации с участието на украинския военен флот. За виновник естествено ще бъде посочена Русия и това ще бъде използвано като повод край Крим да се появят нови натовски кораби. НАТО води агресивна политика и обвинява Москва в агресия. Съвсем по Оруел.

Забавното в случая е, че интервюто на Паси предизвика реакцията на друг известен с прозападните си симпатии субект, мистър Плевнелиев. Удивително, но идеята за ядрени ракети у нас се стори нелепа дори на бившия президент, който сметна, че подобно нещо не е уместно и че трябва да се стремим към еврогейските ценности по друг начин.

Какъв ще е другият начин, предстои да видим. Но така или иначе за всичко пак ще е виновна Русия. Със или без повод, няма значение.                 




Гласувай:
3



1. bojinkata - Какво работи сопол паси сега?
07.04.2019 19:36
Какво работи сопол паси сега?
цитирай
2. worldissue - май все още е "експерт" в ...
07.04.2019 19:59
май все още е "експерт" в своето НПО, от сайта му не става ясно къде е на заплата.
цитирай
3. apostapostoloff - Ще се появи на
08.04.2019 10:26
баба ти хурката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3205743
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031