Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.06.2017 14:22 - Рокфелер, Бжезински и безсмъртният глобализъм
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1175 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тази година (поне първата ѝ половина) е белязана от кончината на две доста нееднозначни личности, изиграли забележима роля в историята не само на САЩ, но и на света. Първо ни напусна Дейвид Рокфелер, видния представител на милиардерската фамилия Рокфелер, след него и Збигнев Бжезински – бившия съветник по национална безопасност на президента Джими Картър, а по-късно глава на един от мозъчните тръстове (Тристранната комисия), финансирани от Рокфелер.

Масмедиите написаха подробно и за двамата, главно положителни неща. Последното е логично, тъй като повечето издания в Щатите и Европа са собственост на олигархията, тоест колегите на Рокфелер.

Рокфелер го изкараха едва ли не светец, филантроп, който жертва огромни суми за благото на човечеството. Макар че повечето хора го знаят като главен герой на теориите на конспирацията заедно с Ротшилд и другите известни банкерски фамилии. Повод да ги подозират в разни заговори дават самите Рокфелер, тъй като името им (и парите им) е замесено в доста международни афери.

Да вземем за пример медицинските изследвания, спонсорирани от Фондацията на Рокфелер. Още преди Втората световна война семейство Рокфелер се интересува от проблемите на пренаселването на планетата. Фондът им спонсорира изследванията на нацистите в института Кайзер Вилхелм в Берлин [1]. Тези изследвания се опитват да пресъздадат мечтата на Хитлер – идеална арийска раса, при което всички излишни и „непълноценни” индивиди се стерилизират и ликвидират. Тези изследвания не се прекратяват дори след поражението на нацистите и братята Рокфелер организират прехвърлянето на част от нацистките учени в САЩ, където те да продължат изследванията си по евгеника. Много от тези учени са задействани и в проекта МК-Ultra, контролиран от ЦРУ.

През 1970-те Рокфелер участват финансово в секретен проект на щатското правителство, ръководен от съветника по нацбезопасност Хенри Кисинджър, озаглавен „Ръстът на световното население и последствията за националната сигурност и външните интереси на САЩ” [2].

image
 

Според авторите на тази програма американските интереси са „заплашени” заради това, че увеличаващото се население на страните от Третия свят с времето ще употребява все повече свои (!) природни ресурси, тоест достъпът на Щатите към тези ресурси ща намалява, съответно ще намаляват приходите на американските компании (включително на Рокфелер и др.). Затова и изследванията, финансирани от Рокфелер, се фокусират върху намаляването на раждаемостта на нациите, имали лошия късмет да се родят върху богати на ресурси земи.

Мерките, целящи намаляване на „излишното” население в страните-мишени дори става задължително условие за получаването на финансова помощ от САЩ.

Плод на тези изследвания е например ваксината срещу тетанус, разработена заедно със Световната Здравна Организация, която предизвиква безплодие у жените.

Рокфелер активно финансират и изследванията в ГМО областта (например чрез корпорацията Монсанто), преследвайки същите цели – манипулиране на генно ниво с цел контролиране на човешката популация.

Естествено, медицината е само една от сферите, в които Дейвид Рокфелер и фамилията му имат интереси.

Богатството си Рокфелер дължат на търговията с нефт чрез такива известни компании като ЕксънМобил, Шеврон и др. Тук трябва да споменем още една известна личност, свързана с политическите игри на Рокфелер – Хенри Кисинджър (който още е жив).

Нефтената криза от 1973-74 бива дирижирана от известната днес Билдербергска група, създадена от все същия Дейвид Рокфелер през 1950-те години. През май 1973 Д. Рокфелер и босовете на водещите щатски и британски нефтени компании се срещат в Швеция, за да планират предстоящите шокови събития на нефтения пазар. За тези събития по-късно ще бъдат обвинени „алчните арабски шейхове”. Чрез манипулирането на цените на нефтените пазари билдербергите не само спасяват щатския долар, но и извеждат банките от Уол Стрийт на международния връх, включително банката Чейз Манхатън, собственост на Рокфелер. [3]

През 1970-те Кисинджър дава доста кратко и символично описание на стратегията на шефа си Дейвид Рокфелер, която не губи актуалност и до днес: „Ако контролираш нефта, контролираш цели нации; ако контролираш храната, контролираш хората; ако контролираш парите, контролираш целия свят…”

Именно парите, по-точно банките, са инструментът, който позволява на Рокфелер да постига користните си интереси в глобален мащаб.

Протежето на Рокфелер, вице-президентът на Чейз Манхатън Пол Волкър, става председател на Федералния резерв по времето на Джими Картър.

През октомври 1979 Волкър с подкрепата на Рокфелер манипулират лихвените ставки, което води до т.нар. „Дългова криза в Третия свят”. Тези манипулации отново укрепват долара и позволяват на Рокфелер и останалите играчи от Уол Стрийт да проведат масова приватизация и да обезценят местната валута в страни като Аржентина, Бразилия и Мексико [4].

Благодарение на провокираната от самия него дългова криза от 1980-те Рокфелер успява да извърши мащабно грабителство в затъналите в дългове Южна Америка и Африка, използвайки МВФ като финансов надзирател. Дейвид Рокфелер става личен приятел на някои от най-печално известните и кървави диктатори в латинска Америка, включително ген. Видела в Аржентина и Пиночет в Чили. И двамата диктатори, дошли на власт в резултат на организирани от ЦРУ преврати под ръководството на тогавашния държавен секретар Хенри Кисинджър [5]. И тук, както и в други случаи финансовите интереси на фамилията Рокфелер вървят ръка за ръка с геополитическите интереси на Вашингтон.

Бжезински най-вероятно ще се запомни с две основни неща: войната в Афганистан през 1980-те години и русофобията си (бащата му е заможен поляк родом от Галиция, която преди Втората световна война е предадена на СССР и влиза в състава на Украйна). Именно на Збигнев Бжезински дължим появата на афганските муджахидини, превърнали се по-късно в Ал Кайда и ИДИЛ. Самия Бжезински се гордееше с успеха на своята афганска стратегия и винаги подчертаваше, че именно войната в Афганистан погребва СССР. Борбата с СССР се превръща едва ли не в смисъл на живота за бившия съветник по национална сигурност. Въпреки че Бжезински твърди в интервютата си, че не изпитва лоши чувства към руснаците и главната му цел е борбата със съветската империя, една от знаменитите му фрази говори за обратното: „Новият световен ред ще се строи срещу Русия, върху руините на Русия и за сметка на Русия.

Политологът (Бжезински бе начело на Тристранната комисия – един от мозъчните тръстове на Рокфелер, чрез който милиардера лобираше финансовите и политическите си интереси) също така бе уверен, че е много важно Украйна да бъде „европеизирана” и откъсната от Русия иначе Русия отново може да стане империя. Очевидно във Вашингтон има достатъчно хора, които искрено вярват в правотата на тази доста съмнителна теория, щом американците решиха да ускорят процеса на откъсване на Украйна и организираха преврата в Киев през 2014-а. Бжезински обаче явно не можа да пресметне предварително фактора Крим и съпротивата на Донбас, въпреки че в медиите доста обичаха да хвалят аналитичната му мисъл.  

Макар и добър стратег Бжезински (той бе един от най-върлите адвокати на глобализма и американската доминация) все пак понякога се увличаше и правеше прекалено смели прогнози, зацикляйки върху желанието си на всяка цена да победи Русия. В книгата си „Великата шахматна дъска” от 1997г. Бжезински вече беше погребал Русия, предвещавайки ѝ окончателна разруха и етнически конфликти (и постепенно асимилиране от Запада). В последните години Бжезински леко промени мнението си и накрая дори заговори, че руснаците трябва да се сближават със САЩ срещу „агресивния” Китай. Естествено под сближаване стария адепт на Студената война имаше предвид Русия да се подчини на САЩ и да се „демократизира”, тоест да престане да защитава държавните си интереси.

image

Родоначалниците на глобализма си отиват един по един, но за съжаление те си имат достатъчно млади наследници, които с удоволствие ще продължат кървавото дело на дядовците си. В близко бъдеще Рокфелер и Бжезински ще бъдат последвани от още двама свои съратници – Хенри Кисинджър и Джордж Сорос. Изобщо ада с всеки изминал ден става все по-ужасно място. Предполагам, че Бжезински вече крои заедно със Сатаната планове как да разрушат Рая, а Рокфелер мисли как да приватизира Пъкъла и да го затрупа с кредити.

Затова съвет от мен – правете добри дела и не си разваляйте кармата, иначе ще попаднете при тези типове!     




Гласувай:
2



1. staler - рокфелер според форбс е притежавал ...
04.06.2017 17:24
рокфелер според форбс е притежавал 3 цяло и кусур млрда което го прави дребна риба в сравнвние с геитс,слим или зукъра....стига с тия конспирации моля..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3242805
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930