Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.04.2017 20:02 - Химически измислици, фалшиви обвинения (2 част)
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.04.2017 20:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В този постинг ще опиша най-явните слабости на официалната версия, която оправда ракетните удари по сирийската авиобаза. Както писах и предишния път никакви доказателства за вината на Асад няма, също както няма никакво разследване.

Всички "доказателства", повтаряни от западните медии и дипломати идват от един източник – пропагандата на сирийската "опозиция" (Ал Кайда), която е заинтересована в свалянето на Асад с помощта на НАТО и която сама многократно използва химическо оръжие, набавено включително и от Турция. А турците, както знаем, са едни от главните противници на сирийския президент.

И така, едно от главните нагледни "доказателства", че Асад хвърля зарин по мирните жители са видеотата на псевдохуманитарната организация Белите каски. Именно техните клипчета всекидневно се въртят по CNN, BBC, Euronews и останалите.

За явните режисьорски грешки в тези клипчета, които показват, че това е постановка, ще стане дума по-долу.

И така, според легендата в клипчетата на Белите каски виждаме хора, които уж са отровени със зарин. Съответно, щом пострадалите са пострадали от това вещество, то и симптомите трябва да са много характерни. И тук веднага  възникват сериозни противоречия – състоянието на "пострадалите" опровергава зариновата версия.

Да вземем за пример тези деца:


image
Да, зрителя ще реагира много емоционално, когато види пострадали деца (това е и целта на режисьорите на тази постановка).

Но! Ако тези деца бяха пострадали от зарин, то зениците им трябваше да са силно стеснени. А тук виждаме точно обратното – зениците им са силно разширени, което свидетелства за въздействието на наркотици или психотропни вещества.

Ето още един "пострадал" от зарин:


image
Тук също нещата не се връзват. Ако този човек беше пострадал от зарин, то тогава щяхме да видим и обилно слюноотделяне, секрет от носа, сълзене. Да не говорим, че щеше да има и обриви по кожата. Е, тук по-вероятно статистът просто да си е сапунисал устата и да е заспал, чакайки началото на снимачния процес. Случва се.

Още малко "тежко пострадали":


image
Тук отново състоянието на пострадалите не отговаря на заявяваните причини. Ако тези хора бяха поразени със зарин, то те щяха да лежат на земята и да се гърчат и повръщат, щяха целите да са в урина и изпражнения, нямаше да могат да извършват осъзнати действия. А тук какво виждаме? Хората се превиват и стенат, нарочно позирайки пред камерата. Обърнете внимание и на "спасителя" от Белите каски с маркуча. Интересно защо ли той е без защитен екип. Да не би да има вроден имунитет срещу химическо оръжие?

Абсурдите не свършват дотук.


image
Действията на "спасителите" от Белите каски са отделна тема за разговор. Да започнем с това, че те на практика никого не спасяват. Просто бягат напред-назад пред камерата и имитират полезна дейност. Основната им работа е да поливат с маркучи "пострадалите".
Явно с това искат да внушат на зрителите, че "измиват" зарина от телата на хората. Но това е абсолютно безсмислено действие. Щом зарина е попаднал в организма, поливането с маркуч няма да помогне. Обърнете внимание и на това, че "спасителят" действа с голи ръце и със свален респиратор. Тоест мястото е поразено с крайно токсичен зарин, който се просмуква в кожата, а на тези момчета нищо им няма! Как така? Отговорът е много прост – те носят бели каски, а белите каски дават неуязвимост срещу зарин, радиация и черна магия!

Ето още един показателен кадър.


image
Видеата на Белите каски се отличават с това, че в тях много рядко има жени. Главните актьори са винаги мъже в добра физическа форма и деца, чиято задача е да предизвикват емоции у зрителите.
Конкретно в това видео се мярка само една жена, просната на земята. При това е просната точно срещу камерата, за да я хване по-добре оператора. Но докато "пострадалите" мъже ги събличат и пипат, нея никой не я пипа или съблича. Това може да се обясни със строгите религиозни норми при мюсюлманите, които не може да си позволят да пипнат чужда жена, камо ли да разголят тялото и пък било то и с цел оказване на помощ. Всъщност няма нужда да се тревожите за съдбата на тази жена. След края на снимките тя просто ще стане, ще се изтупа и ще си иде вкъщи невредима. Вс пак това е кино!

Най-явното несъответствие в клиповете на Белите каски е това, че "спасителите" не носят никакви защитни средства, въпреки че авторите на видеата се опитват да ни убедят, че има химическа атака, при това със зарин. Мирните жители всички до един са отровени, а на тия юнаци нищо им няма.

Обърнете внимание на тези кадри:


image
Зрителят ще види тези страдащи типове с бели костюми и ще си каже: "брех, тоя зарин е много страшен, щом и костюма не спасява!". Но! Човека, който им помага е с голи ръце и със свален респиратор! Хм, защо ли на него нищо му няма? Или и той е с вроден имунитет срещу зарин?

Ето още една режисьорска грешка:


image
Същите типове се появяват в по-късен момент и... са напълно здрави! Е, то и в холивудските филми с многомилионни бюджети има такива фалове с монтажа, та какво тогава да искаме от подобна пропагандистка халтура.

Обърнете внимание на този тип с противогаза:


image
Той е единствения човек във видеото с нормален противогаз. Най-забавното е, че той не оказва помощ на никой, а вместо това стои зад кадър и подсказва на оператора какво и как да снима. И за какво ли му е този противогаз? Крие си лицето? Има алергия? Оператора е много миризлив? Не знам, но всички останали са с открити лица и не им пука. Все пак те са бели каски, а белите каски зарин не ги лови! 

И за капак ето тази снимка на уж бомба, хвърлена от самолета на Асад:


image
Тези кадри често се повтарят от медиите, които внушават на полудебилния зрител, че това нещо е авиационна бомба, хвърлена от кръвожадния Асад. 

Първо, по това парче метал няма никаква маркировка (иначе оператора щеше да я снима в едър план). Второ, боеприпасите с химически заряд са проектирани да се взривяват във въздуха, за да образуват токсичен облак, който да покрие по-голяма площ. Това нещо обаче се е забило в асфалта, което сериозно би намалило ефекта му. Трето, това дори не е авиационна бомба. Четвърто, снимките са предоставени от операторите на ислямистите. Със същия успех те биха могли да заявят, че Асад ги цели с ядрени бомби.  

По-вероятно е да става въпрос за това:


image
Подобни самоделни ракети са популярни сред джихадистите в Сирия и Ирак. Задната част (двигател+стабилизатор) обикновено се взима от снаряд на реактивната система "Град". Бойната част може да е всякаква, включително контейнер с химическо оръжие.

И последно. Някои хора се чудят, защо Белите каски никога не попадат в плен при терористите и никой не ги обезглавява или застрелва. Ами тази снимка доста нагледно показва защо: 


image
Ако ти самия си терорист с автомат, няма какво да те притесняват другите главорези с автомати. Вие сте една компания.

Като говорим за джихадисти, правещи се на спасители и доктори, в едно от клипчетата на Белите каски "доктор" на име Шаджул Ислям стоеше пред един от уж пострадалите от зарин и се опитваше по миризмата (!) да определи какво химическо оръжие е използвано. Естествено, определи, че е зарин. Само дето има една малка подробност – зарина няма нито миризма, нито цвят. Пък и ако Шаджул беше наистина вдишал някакво химическо вещество, в следващия момент щеше да се гърчи на земята и да колабира. Личността на този "доктор" е доста интересна – първо, че британците му бяха отнели лекарския лиценз, второ, той има връзки с терористите и бе замесен в отвличането на двама западни журналисти, по-късно екзекутирани от ИДИЛ. И въпреки това западните медии го представят като "опозиционер" и "лекар".

Нищо ново под слънцето общо взето. Демокрация и пропаганда, пропаганда и демокрация! 

 





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215564
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031