Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.04.2017 15:20 - Империята на доброто
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1114 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Двайсет години подред ни учат колко велика е Америка, колко е правилна и колко е демократична. И тъй като САЩ са толкова правилни и изключителни, те смятат, че имат правото (дадено им директно от Господ!) да демократизират "по-изостаналите" нации – най-често с помощта на бомби и кредити.

Най-новият американски президент уж предизборно се канеше да спре порочната глобалистка практика на предшествениците си, но виждаме точно обратното – той уверено продължава курса на партията и дори играе на ръба на ядрената война.
Но все пак става въпрос за Америка, а Америка трябва постоянно да доказва величието си пред нас туземците. И го прави както умее най-добре – бомбардирайки някоя страна от третия свят.

Тръмп не е изключение – той е едва 100 дни на президентския пост, а вече успя да хвърли няколко бомби (все пак това е по-лесно отколкото да изпълниш предизборните си обещания).

Първо беше пиар акцията с крилатите ракети и удара по сирийското летище, което правителствената армия използва за операциите си срещу ИДИЛ. Повода за ракетния удар срещу сирийците бяха обвиненията срещу Асад, че (пак) е тровил със зарин мирното население. Единственото "доказателство" засега са фалшивите клипчета от интернет, скалъпени от Белите каски (за тези момчета писах в предишния постинг), и увереността на американците, че виновен е сирийския президент. Както знаем, ако Вашингтон е сигурен в нещо, значи то е вярно, дори да не е вярно.

Оправданието за удара пък бе това, че летището се използвало от самолетите, които бомбардирали със зарин мирното население. Само дето ако на летището наистина се съхраняваха химически оръжия, то в резултат на американския удар базата щеше да бъде заразена. От репортажите обаче се видя, че никакви химически препарати на летището няма и на никой не се налага да ползва защитни костюми.

В блога някои хора много се вдъхновиха от американската "мощ" и чак тръгнаха да доказват, че двата щатски кораба, изстреляли "томахавките", били по-мощни от целия руски флот. Да, щатския флот е толкова могъщ, че с 59 ракети не можа да унищожи едно второстепенно летище (авиобазата възобнови работа още на следващия ден). Да не говорим, че половината от американските ракети дори не долетяха до целта си.

Щатските медии даже писаха, че решението за удара по сирийците дошло след като дъщерята на Тръмп видяла клипчетата на Белите каски със страдащите деца и казала на баща си, че това е ужасно и нетърпимо. И Тръмп съответно не могъл да не реагира. Ех, красива история, но за наивници. Интересно, как ли би реагирала Иванка, ако ѝ бяха показали репортажите с убитите от щатската авиация жени и деца в иракския Мосул? Кого тогава щеше да бомбардира татко ѝ?

image
 
Между другото щатските военни много обичат да критикуват руските си колеги и да подлагат на съмнение ефективността на руската авиация. Янките обаче по-добре да се замислят над собствената си ефективност, тъй като миналата седмица те отново погрешка бомбардираха кюрдските си съюзници в северна Сирия. В резултат загинаха около 20 кюрдски бойци и бе провалено настъплението срещу ИДИЛ. Не че това се случва за първи път де...

"Томахавките" се оказаха недостатъчни на Тръмп и той реши да подсили медийния ефект с още фойерверки. В Афганистан преди няколко дни срещу местните ислямисти използваха тъй наречената "майка на всички бомби" (МОАВ) – най-голямата неядрена бомба с маса 9,5 тона. Американците разполагат само с 15 такива (по-точно вече само с 14). Както и в случая с томахавките в Сирия, успеха беше повече медиен отколкото военен.

Според съобщенията в пресата ИДИЛ в резултат на удара загубили от 90 до 100 души, което ще рече, че за ликвидирането на един ислямист са нужни почти 100 кила тротил. Показателно е, че целта на удара били подземни тунели, построени от ЦРУ още през 1980-те години и използвани от талибаните.

Съдейки по случващото се през последните седмици, това няма да са единствените бомби и ракети, изстреляни от Тръмп. Като опитен шоумен, той знае, че ярката и лъскава картинка продава най-добре, дори да е лишена от съдържание. Е, нобелова награда за мир като на Обама няма да му връчат (макар че кой знае...), но на Тръмп тя надали е нужна. На него са му нужни ярки и шумни ефекти.

Няма да се промени и дългосрочния политически курс на Вашингтон. Щатските глобалисти и ястреби ще продължават да сеят хаос по света, опитвайки се да запазят отслабващата си роля на световен хегемон. Ще продължават да "изолират" Русия и да сплашват Китай. А някои други (включително у нас) ще надзъртат от мишите си дупки и възторжено ще им ръкопляскат, викайки "демокрация, демокрация!". Ще се радват, но само докато и на техните глави не падне някоя "хуманитарна" бомба. Било случайно, било умишлено...    
 
Лец мейк Америка грейт ъгейн!



Гласувай:
2



1. jelezov - Преди няколко дни случайно попа...
17.04.2017 16:34
Преди няколко дни случайно попаднах на следната много актуална мисъл на президента Томас Джеферсън: "Опасявам се за моята страна при мисълта, че Господ е справедлив"
цитирай
2. worldissue - Да, Т. Джеферсън е знаел за какво ...
17.04.2017 17:04
Да, Т. Джеферсън е знаел за какво говори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3240924
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930