Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.04.2017 18:11 - Внимание! Поредната "химическа атака"!
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1338 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мислех, че атентатът в метрото в Петербург ще продължи да е главна тема, но западните медии си намериха друга, доста по-интересна залъгалка. Съдейки по оживлението в българските електронни медии, имаме си работа с поредната синхронизирана пропагандистка атака.

Всъщност поводът за истеричните реакции в западните медии е доста банален – сирийското правителство за милионен път е обвинявано в химически атаки. "Кръвожданият" Асад пак цели с бидони със зарин беззащитните жени и деца! Ужас!

Както обикновено тези обвинения идват в момент, когато Ал Кайда изпитва сериозни проблеми на фронта, а сирийската армия успешно напредва в провинция Хама и други участъци на фронта. Освен това наближават преговорите в Женева и по такъв начин "умерените" главорези опитват да усилят преговорните си позиции.

И така, какво всъщност се случи вчера?. В провинция Идлиб (намира се на север от Алепо и по-голямата ѝ част е контролирана от групировките на Ал Кайда) сирийската авиация нанесе удари по складовете на терористите, в един от които е имало лаборатория за производство на химически оръжия. Най-вероятно, както коментират и руските военни, именно това е предизвикало изтичането на химикали и отравянето на цивилни в района.

Пропагандистите на тъй наречената сирийска "опозиция" още вчера побързаха да обявят, че Асад е бомбардирал с химически бомби мирното население. "Доказателствата" както обикновено идват от "Сирийската обсерватория за правата на човека", която всъщност представлява един-единствен човек, живеещ в Лондон и разпространяващ в интернет анти-асадовска пропаганда. "Белите каски" пък снимат клипчета, в които уж оказват помощ на пострадалите мирни жители. Самия факт, че Белите каски са замесени в тази история, е достатъчно доказателство, че тя е фалшива. Наскоро каските се отличиха с поредния пропагандистки видео-шедьовър – използваха свежи трупове на деца, за да имитират с тях животоспасяващи операции.


image
Но да се върна на химическите обвинения срещу Асад. Първо, целият химически арсенал на сирийската армия бе ликвидиран преди повече от 2 години, при това под надзора на ООН. Въпреки този факт западните медии продължават постоянно да обвиняват Асад в химически атаки. Медиите при това игнорират случаите, когато самите "умерени" бунтовници използват химически оръжия. "Опозиционерите" използват зарин не само срещу сирийските войски, но и срещу кюрдите. Между другото химическото оръжие от унищожените лаборатории в Идлиб се използваше от Ал Кайда и по време на боевете за Алепо преди няколко месеца. Руските сапьори тогава събраха улики и ги предадоха на ООН. Международните "експерти" приеха тези улики и си замълчаха. Западните медии пък се направиха на ударени и не видяха нищо.

Веществата и технологиите за производство на хим. оръжие между другото попадат при "умерените" главорези от Турция, при това съвсем свободно. Но виновни за всичко пак са Путин и Асад.

Общо взето поредната медийна кампания срещу Асад няма да има особен успех и няма да промени ситуацията на фронта в полза на Ал Кайда. Обвиненията срещу сирийската армия не могат да бъдат подкрепени с доказателства, затова и всичко си остава на ниво медиен шум и празни приказки.

В заключение искам да направя още едно пояснение – медиите продължават упорито да използват съчетанието "Свободна сирийска армия", представяйки я като "добрите опозиционери с автомати в ръка". Истината е, че това е празно име, зад което не стоят реални хора. Остатъците от ССА отдавна се вляха в редиците на Ал Кайда и ИДИЛ, пък и чрез нея Щатите и натовските им съюзници оправдаваха предоставянето на оръжие на ислямистите още ог началото на сирийския конфликт.

Именно защото "Свободната сирийска армия" е само фикция, американците създадоха "Новата сирийска армия". НСА по нищо не се отличава от ССА – "новите" бунтовници се подготвят и въоръжават в тренировъчни лагери в Йордания и след това се прехвърлят в Сирия. Между другото НСА бе получила бойно кръщение в боевете срещу ИДИЛ, но бе тотално разбита от "черните". Съобщаваше се тогава и за гибелта на няколко американски инструктори.

При това се наблюдава една интересна закономерност – в момента, в който подготвяните от американците "опозиционери" преминат сирийската граница, те "неочаквано" стават радикални ислямисти и веднага се вливат в редиците на Ал Кайда. Американците само повдигат учудено рамене и продължават да снабдяват с оръжие "умерените" ислямисти.

Общо взето, на медийния фронт нищо ново. Западната коалиция бърше пот и продължава да се "бори" с тероризма...             



Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3217129
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031