Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.01.2017 17:16 - Обама, Тръмп и къде са проститутките?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 998 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.01.2017 18:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вчера Радев се врече, днес е ред на Тръмп. Е, за разлика от Щатите при нас всичко мина тихо и мирно (ако не броим закачката с една от репликите на новия ни президент). 
Естествено, такъв грандиозен цирк като в САЩ, наблюдаван с интерес по целия свят, при нас няма как да има. Никой не вади компромати срещу Радев (поне засега), никой не фонтанира с доклади, "доказващи" как Путин е хакнал цялата планета и всички наоколо са негови марионетки.
В предпоследния постинг коментирах прословутия доклад за "руските хакери". Доклада се оказа (както обикновено) лишен от факти и доказателства и всичко се сведе до преповтарянето на старите обвинения, които от седмици се дъвчат от медиите. При това обвинението е не толкова, че фантомните руски хакери са хакнали някакви щатски компютри, а в това, че пиар кампанията на Хилари Клинтън се провали. Затова и в гореспоменатия "хакерски" доклад половината текст бе посветен не на "рашн хакерс", а на канала Russia Today, който според Вашингтон е толкова всемогъщ, че е способен да повлияе върху общественото мнение на янките. Абсурд.
Не успя този доклад да отшуми и се появи нов, още по нелеп от първия. Според бурната фантазия на автора му, при посещението си в Москва преди няколко години Тръмп отседнал в хотелската стая, която преди това ползвал Обама, и наел проститутки, които да... пикаят и серат в леглото на Барак и жена му. И не само това – руските служби записали оргията със скрити камери, за да манипулират Тръмп и да го направят марионетка на Путин. При това на проститутките почти никой не обръща внимание, важното е, че Тръмп е марионетка на Путин! 
Интересна работа – руснаците имали компромат срещу Тръмп, но го използват американците, при това без той да е в ръцете им.
Историята около 35-страничното досие с проститутките е доста заплетена и става за сюжет на шпионска пародия. Да започнем с това, че "сензационното" досие не е съвсем сензационно. За съществуването му е било известно от месеци, но явно от щаба на Клинтън са смятали, че ще могат да спечелят изборите и без този компромат. Освен това твърденията в него не са подкрепени от никакви факти, което също прави използването му рисковано. 
Колелото се завърта благодарение на медийния консултант и републиканец Рик Уилсън, яростен противник на Тръмп. Той се опитва с месеци да пробута това писание на либералните медии, които да го направят сензация. Според някои източници Уилсън дори дал копие на сенатора Джон Маккейн, който пък го препратил на ФБР с настояване да го проверят (и да му придадат легитимност). Макар че хората остават с впечатление, че това досие е продукт на ЦРУ или ФБР, всъщност то е било съставено от бивш британски разузнавач, който работел за фирма, занимаваща се с частен шпионаж. Естествено, веднага след като големите медии раздухаха историята, този бивш разузнавач внезапно изчезна и никой сега не може да му вземе интервю.
Най-забавното в случая е, че най-вероятно Рик Уилсън е бил разигран от интернет шегаджии и историята е пълна измислица. Потребител на сайта 4Chan твърди, че именно той е измислил историята и нарочно я подхвърлил на Уилсън, който пък повярвал, че тя е истинска.
Но дори и историята с проститутките да е била измислена от някой друг, то тя пак си остава фалшификат. Видеото с проститутките на Тръмп никой в САЩ не го е виждал. Щатските чекисти твърдят, че за него са им разказали анонимни руски шпиони от ФСБ. Самите пикаещи проститутки също никой не ги е виждал. Даже никой не се опита да направи репортаж с тях, ако ще и фалшив. Какъв е проблема да скрият лицето и да променят гласа на някоя жена, която да каже, че е пикала върху възглавницата на Обама. За доказателство, че Тръмп е агент на Путин използват интервю на руския президент, в което той казва, че смята Тръмп за ярка личност. Железобетонно доказателство, няма що... 
Във Вашингтон явно толкова са се отчаяли, че се хващат и за най-нелепата и недоказуема история само и само да навредят на Тръмп. И това ми било най-великата и напреднала нация на планетата...
CNN стигнаха в пропагандистките си напъни дотам, че да пуснат репортаж, в който умуват над това кой би взел властта в случай, че Тръмп бъде убит (!) И познайте кой би застанал начело на САЩ в такава ситуация – човек от администрацията на Обама. По-конкретно, заместителя на държавния секретар по политическите въпроси. При това авторите на репортажа преподнасят това като едва ли не свършен факт. 
Да чакаме ли майдан във Вашингтон като този в Киев през 2014-а, когато премахнаха украинския президент Янукович? При положение, че организаторите на киевския майдан и противниците на Тръмп са едни и същи хора? Освен това, както и в Киев, и в щатските градове в момента се организират платени протести и част от "студентите" специално ги докарват с автобуси. Имайки предвид колко брутално действа щатската полиция и как мачка демонстрантите, на вашингтонските "мирни протестиращи" ще им е доста трудно да устроят преврат срещу Тръмп.

В същото време президенството на Обама най-накрая свърши. Последните 20 дни се изнизаха доста бавно. Барак използва това време с максимална полза, стараейки се да навреди колкото се може повече на приемника си и да провокира Русия. Само дето и с мръсните номера срещу Кремъл първия черен президент на САЩ се справи зле. Опита му да усили санкциите срещу Москва бяха парирани не от кой да е, а от англичаните и французите. Което е разбираемо, особено за французите, на които и сегашните санкции излизат прекалено скъпо. Тъй че на Обама му остана само да продължи с година съществуващите санкции, без да добавя нови. Провокацията с изгонените 35 руски дипломати не сработи – Путин направи обратното на това, което очакваха от него във Вашингтон. Във Вашингтон останаха втрещени от великата хитрост на Владимир Владимирович, който не се хвана на евтиния им номер.
Единственото, което се получаваше на Обама, бе да произнася гръмки речи. Това той правеше усърдно последните дни, при това каза някои доста забавни работи. Ще пренебрегна разказите му за това, колко е велика Америка и как тя си остава единствената глобална сила (защо ли тогава Русия, Турция и Иран обсъждат в момента бъдещето на Сирия без участието на САЩ?). При това Обама хем казва, че САЩ са най-великите, хем се оплаква, че Путин им откраднал демокрацията?
Колко велика е Америка е спорен въпрос, имайки предвид, че Обама може да запише името си в историята не само като първия черен президент, но и като най-слабия едновременно. Колко струва нобеловата му награда за мир също е спорно – имайки предвид ситуацията в Ирак и Афганистан и факта, че той попътно съумя да подпали Украйна, Либия и Сирия. Голям миротворец, няма що.
А какво да кажем за главното достижение на Обама – Обамакеър, с което той се хвали? Е, една от първите работи на новата администрация ще е да отмени здравната реформа, с което ще нулира успехите на Барак.
Обама също каза няколко доста неочаквани и дори забавни неща. Първо, че действията на САЩ са способствали за подобряването на руската икономика (чакай, Обама едно време казваше, че санкциите са разкъсали на парчета руската икономика!). Второ, оказа се, че администрацията му през цялото време се стремяла към конструктивни отношения с Москва (Обама също така едно време наричаше Русия регионална страна, която няма тежест на международната сцена). При това той така се "стремеше" към диалог, че накрая всички се съгласиха, че отношенията между САЩ и Русия не са били толкова лоши от времето на Студената война. Естествено, Барак смята виновни за това руснаците. От друга страна, когато Тръмп каже, че са нужни конструктивни отношения с Москва, всички веднага го наричат агент на Путин. Какво тогава в крайна сметка иска Вашингтон?
И накрая нещо по-весело. Тези дни медиите, включително българските, не пропуснаха да цитират ироничния коментар на Путин, предизвикан от въпрос на журналист по повод Тръмп и проститутките.
Владимир Владимирович каза, че авторите на компроматите срещу Тръмп са по-лоши от спряганите от самите тях проститутки.
Е, аз самия многократно съм казвал, че границата между проституцията и журналистиката съвсем се разми в последно време, Путин просто повтори очевидния факт.
Или чакай – може би руските хакери са хакнали и моя компютър?!...             
             



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235205
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930