Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.12.2016 16:43 - Убийството на руския посланик в Турция – Вашингтон вдига залозите? (+фото)
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1600 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 23.12.2016 16:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тъкмо мислех, че съм завършил новия обзор по Сирия по повод поредните изненадващи събития – убийството на руския посланик в Анкара и атентатите в Германия – и днес се налага отново да го редактирам. Докато атентатите в европейските градове станаха норма вследствие либералната доктрина на западноевропейските елити и заиграването им с ислямистите, то убийството на посланик Карлов дойде наистина като гръм сред ясно небе.
Що се отнася до берлинската атака, то там не само тактиката бе аналогична на тази във Франция преди няколко месеца, но и действията на службите също не се отличават с оригиналност. Оказа се отново, че вероятния извършител (алжирец по националност) е бил предварително известен на полицията, имало е сигнали, че той е потенциален терорист, но... службите са бездействали. Какво се получава? Ислямистите спокойно си пътуват до Близия Изток, връщат се в Европа, замислят и изпълняват атентати, а службите ги наблюдават и подслушват и само приказват за нуждата от борба с тероризма.
Днес сутринта се появи новината, че берлинския атентатор, алжиреца Амри Анис, е бил убит в Милано по време на престрелка с италиански полицаи.  
Всъщност европейските и щатски тайни служби възприемат ислямистите не като заплаха, а по-скоро като инструмент в геополитическите си игри. Пък и Ал-Кайда е удобен повод както за оправдаването на поредната военна авантюра някъде из Близкия Изток, така и за увеличаването на правомощията на разузнаването, особено що се отнася до следенето на гражданите и неправомерното подслушване. С това европейските чекисти се справят безупречно (и с усвояването на бюджета също).
Статистиката е доста показателна между другото. До момента над 4000 граждани на ЕС са пътували до Сирия и Ирак, за да воюват. При това 2/3 от тях идват от четири конкретни страни: Белгия, Британия, Франция и Германия. Според същата статистика 30% се завръщат обратно в европейския си дом, при това 90% от тях идват от големите градове (където и водят основната си дейност европейските ислямисти).
В този списък лидер е малката Белгия, която има най-голямо количество ислямисти на глава от населението в ЕС! Куриозно е, че Брюксел е едновременно европейска столица на джихада и щаб-квартира на НАТО. Всъщност в това съжителство няма нищо страно, тъй като натовския блок хем се "бори" активно с радикалния ислям, хем го спонсорира и подхранва в продължение на последните 30 години. Също доста активно...
Така че притока на бежанци не увеличава терористичната заплаха в ЕС, тя и без това вече е достатъчно голяма – ислямистките мрежи в Европа са достатъчно развити и действат практически безнаказано.
Меркел в момента отново се оказа в неудобно положение – поредния атентат в Германия само затвърди провала на така наречената "мулти-култи" либерална политика и приказките за толерантност все по-трудно убеждават немците. А пък баба Ангела има амбиции отново да стане канцлер. Още няколко такива атентата и на предизборната ѝ кампания ще може да се сложи точка. А пък предстои и нова година – спомняме си какви поразии направиха бежанците в Кьолн миналата нова година, какво ли ще е сега...
Убийството на руския посланик в Анкара се вписа в поредицата провокации срещу Москва и е втория най-сериозен случай след сваления самолет миналата година. Този път обаче целта беше друга. Атентата се случи точно преди срещата между турския, руски и ирански външни министри, на която обсъждаха ситуацията в Сирия и бъдещите стъпки. Поръчителите на демонстративното убийство очевидно се надяваха, че по такъв начин ще могат да повлияят на ситуацията и евентулано да провалят преговорите, но и Ердоган и Кремъл разгадаха този не особено хитър план.
Факта, че убиеца викаше, че убийството е отмъщение заради Алепо, не значи почти нищо – той го казваше повече за пред камерите (и западните медии). Поръчителите на убийството на посланика могат да бъдат както Щатите, които в момента играят втора цигулка в Сирия (и се оплакват, че "дипломатическите им усилия остават без резултат"), така и Саудитска Арабия и компания, които се стремят да продължат конфликта. Да не забравяме и конкурентите на Ердоган вътре в Турция (и ориентирани към Вашингтон), които вероятно и устроиха тази кървава провокация.
Администрацията на Обама си отива (продължавайки да се опитва да навреди на Москва доколкото може) и предстои да видим какъв курс ще избере Тръмп в Сирия. Дали той ще се опита да намали участието на Щатите във войната или всичко ще си продължи както досега.
В същото време маховика на русофобската пропаганда продължава да се върти на максимални обороти. Алепо е освободен от ислямистите, но западните медии и дипломати продължават да скърбят.
Пан ги Мун (който скоро ще напусне поста си в ООН) например съжали задето не е могъл да "помогне" на сирийския народ и в Алепо е настанал ад. В превод на нормален език това значи приблизително "съжалявам Ал-Кайда, ние не можахме да ви помогнем, макар че използвахме всички средства, за да попречим на руснаците".
Дори Айфеловата кула отново използваха в медийна кампания в подкрепа на Ал-Кайда..., уупс имах предвид "сирийския народ в източно Алепо". Долната снимка (автора ѝ за съжаление не ми е известен) много символично демонстрира лицемерието на "цивилизованата" Европа.


image
И няма как да не попълня отново рубриката "бомбардирани майки с деца" с поредните пропагандистки изцепки.

На първата снимка виждаме окървавено момиченце в бяла дреха на фона на разрушена къща. Момиченце от източно Алепо, бомбардирано от руснаците, ще си помислите вие? Не, грешите. Снимката е направена наскоро в Египет. Кръвта по дрехата на детето е фалшива, а къщата зад нея всъщност е някаква разрушена незаконна постройка. Измамата била разкрита случайно от патрулиращи полицаи, които обърнали внимание на окървавеното дете. По време на разпита фотографа признал, че искал да снима детето и после да качи снимките в интернет, обвинявайки сирийското правителство, че бомбардира Алепо.


image
Още една подобна снимка от "Алепо", разпространявана от анонимни сирийски "активисти". Кръвта е истинска, но изображението документира палестинец и загиналото му дете. Снимката е направена в Ивицата Газа през 2014 година.

image
Западните "професионални и обективни" журналисти също не ги е гнус да използват чужди фотоси и да съчиняват фалшиви описания под тях. Ето още една снимка от "Алепо". Снимката всъщност е стара (но пък доста въздействаща), направена в Пакистан малко след атентата, при който загина Беназир Бхуто.


image

image
Ще завърша рубриката с една свежа новина, която доста му учуди. "Бомбардираното" момиченце от Алепо, Бана ал-Абед, за която писах в предишния постинг, внезапно се появи заедно със семейството си в двореца на Ердоган. Преди дни туитъра ѝ, в който от нейно име всекидневно публикуваха анти-асадовска пропаганда, внезапно замлъкна и си мислех, че тази информационна операция е завършила, и ето на – медиите пак използват образа ѝ.
Според официалната версия тя благополучно е била извозена от източно Алепо заедно със семейството си. Но и тук не се размина с подозрителни странности. Наскоро един арабски журналист се бе свързал по интернет с майката на Бана и предложи да им осигури коридор за евакуация от Алепо. Първо, майката на Бана очевидно не владее добре арабски, тъй като общува изключително на английски, дори с арабския журналист. Второ, жената отказа помощ и предпочете да остане в Алепо (ако изобщо е била там).
Трето, оказа се, че бащата на Бана е ислямист. Турски журналисти откриха в социалните мрежи негови снимки в компанията на главорези от една от джихадистките групировки, както и негови изображения с автомат в ръка и знамето на групировката.
Фактът, че Бана изведнъж цъфна в прегръдките на Ердоган ме кара да мисля, че пропагандистката кампания "Бана" е била режисирана именно от територията на Турция, имайки предвид, че там работят доста подобни "хуманитарни" активисти, които всекидневно запълват мрежата с антисирийска пропаганда. Офисът на "Белите каски" например също е разположен в Турция.

Е, засега толкова. Имайки предвид, че Сирия почти всекидневно поднася някоя сензационна новина, следващия ми обзор би трябвало да се появи достатъчно скоро.
    
       
     
 



Гласувай:
8



1. kuschel - Европа е в ръцете на странни хора, ...
23.12.2016 20:03
Европа е в ръцете на странни хора, които я унищожават, а медиите замазват нещата. Дано догодина всичко това свърши.
цитирай
2. worldissue - ем, в края на януари ще видим накъде ...
23.12.2016 22:02
ем, в края на януари ще видим накъде ще духне вятъра
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215620
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031