Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.12.2016 15:34 - Палмира: отмъщение за успеха на РФ в Алепо?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 3370 Коментари: 5 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще започна с добрата новина: многогодишната битка за Алепо завърши и джихадистите претърпяха поражение. Сирийската армия практически зачисти източните квартали, в които още се крият ислямисти, и официално града вече се счита за освободен.
И въпреки че уж победата над терористите е хубаво нещо, западните дипломати и журналисти не само че не реагираха положително, ами направо почнаха да сипят прокрятия по адрес на Асад и Русия. В частност на Русия ѝ намекнаха да не се радва много и че терористите ("умерената опозиция") ще продължават да получават финансова помощ. Естествено, продължи и обичайната русофобската пропаганда. В момента руснаците ги обвиняват в "зверства", при това тези голословни обвинения дойдоха директно от генсека на ООН. Както обикновено тези данни идват от анонимни източници в "опозицията" (най-често седящи пред компютър някъде в Турция) и не могат да бъдат потвърдени. Въпреки това западните медии ги преподнасят като доказана истина.
Поразително е и това колко е загрижен Западът за съдбата на джихадистите (такава загриженост те не проявяват дори по отношение на бежанците). Стефан де Мистура дори се обърна към главорезите от Джебхат ал-Нусра с предложение сам да ги изведе от Алепо (напомням, ал-Нусра, която наскоро си смени името, е обявена за терористична организация от ООН). В крайна сметка договорка бе достигната и преди няколко дни започна извозването на последните ислямисти с автобуси, предоставени от сирийското правителство, за Идлиб. Първия опит се оказа неуспешен, тъй като ислямистите вместо да се качат в автобусите започнаха да ги обстрелват. Втория опит беше по-успешен и част от терористите все пак се качиха в зелените автобуси и си заминаха. И ето днес поредния рейс бе също прекратен, тъй като ислямистите започнаха да обстрелват сирийците и дори се опитаха да вземат заложници. Друга група бунтовници пък съвсем се отказа от договорката и започна да обстрелва с миномети западните квартали на града. Съобщава се също, че ислямистите взривяват складовете си с въоръжение, за да прикрият следите на спонсорите си (макар че спонсорите им и без това са известни, но за това отделно). 

Що се отнася до въпросната загриженост по повод съдбата на джихадистите, то тук няма нищо странно. За американците и съюзниците им ислямистите са главен инструмент на влияние в Сирия. Инструмент за смяна на режима (макар че Асад се удържа на власт), както и повод, който да им позволява да държат военни бази в Сирия (въпреки че го правят незаконно). Също така, докато в страната цари хаос и се водят бойни действия, това позволява да се блокират всички конкурентни енергийни проекти. Една от причините за избухване на войната в Сирия бе именно отказът на Асад да построи газопровод, който да пренася катарски газ в Европа (проектът бе подкрепян от САЩ, които виждаха възможност в това да намалят дела на руски газ в Европа). Затова и Катар са едни от главните спонсори на ислямистите в Сирия.
Е, дотук с добрите новини, сега за лошите. Едновременно със завършека на битката за Алепо в другия край на Сирия терористите успяха да превземат Палмира, известна с културните си паметници и това как ИДИЛ разрушиха част от тях.
Западната пропаганда побърза да използва това, включително с цел да омаловажи успехите на Русия и сирийското правителство в Алепо. Западната дипломация в лицето на френския външен министър дори нарече Русия виновна за това, че ИДИЛ отново превзеха Палмира и че руснаците не се борели достатъчно с терористите. Макар че Русия по принцип я обвиняват във всички смъртни грехове, без значение дали тя прави нещо или не.
Френския министър обаче щеше да е по-разумно да отправи обвиненията си към Вашингтон. Именно благодарение на бездействието на американците ИДИЛ успяха да съберат достатъчна ударна групировка (около 4000 души) и безпрепятствено да стигнат до Палмира. Ислямистите успяха да докарат подкрепления дори от Мосул (!), при това, че границата там е блокирана от силите на коалицията. Но по някакъв "чудодеен" начин границата се отвори и бунтовниците минаха през нея невредими. Също така американците малко по-рано обявиха, че прекратяват временно щурма на сирийската Рака, което позволи да бъдат освободени още допълнителни главорези.
Някои побързаха да обвинят руската авиация за загубата на древния град, но авиацията е неспособна да свърши цялата работа сама и да компенсира грешките на наземните сили. Руското разузнаване също така е предупреждавало предварително, че обстановката около Палмира се усложнява. Така че всички основни забележки се отнасят към действията и недочетите на сирийската армия (макар че и нейните ресурси са доста ограничени предвид продължителността на конфликта, пък и мотивираните и подготвените бойци там са дефицит).
Така или иначе Палмира след известно време пак ще бъде зачистена от ислямистите. Освен това събитията там не могат да повлияят сериозно на хода на войната, още повече на случващото се в Алепо.
Е, войната в Сирия все пак продължава и Алепо действително няма да сложи край на конфликта, но това не омаловажава значението на този успех, пък и тя успя ярко да демонстрира колко наистина струват тъй наречената "умерена опозиция" и лицемерните лъжи на западните ѝ покровители.
Е, ще се опитам да завърша постинга с нещо весело от рубриката "кървавия режим на тиранина Асад бомбардира майки с деца".

На първата снимка виждаме момиченце, бягащо сред развалините. Според автора на това съобщение в туитър, снимката е направена в Алепо и детето се опитва да се измъкне от лапите на кръвожадния Асад.  

image           
На втората снимка виждаме същото момиченце на същото място, но... оказва се, че тя не бяга от Асад, а... се снима в музикален клип от 2014-а!

image
На третата снимка пък виждаме беззащитните жертви на "бомбардировките на Асад". Трябва да си наистина кръвожаден тиранин, че да дръзнеш да бомбардираш беззащитни пластмасови манекени.

image
Е, до следващия път (и до следващия пример на дебилна пропаганда!)    
  



Гласувай:
10



1. pando - Гнусните Соросоидни лъжи
16.12.2016 18:50
Нямат граница. Жалкото е че и в България има ибрикчии,които ги повтарят.
цитирай
2. worldissue - ем, ибрикчийството си е станало ...
16.12.2016 19:14
ем, ибрикчийството си е станало направо цяла индустрия
цитирай
3. ok3223 - МАМАТА ИМ ГАДНА.
17.12.2016 13:08
НОО... КРАЙО НЕ Е ДАЛЕЧЕ. КИТАЙЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ
ЩЕ ВИДЯТ СМЕТКАТА НА СИТЕ ПАПЛАЧИ ПО КЪЛБЕТО ЗЕМНО
цитирай
4. tomcat2 - Американската терористична чума ...
17.12.2016 13:15
Американската терористична чума трябва да се унищожи докато не е унищожила нас!
цитирай
5. dartanjan - ИДИЛ е бутафория - съвместен проект ...
17.12.2016 14:42
ИДИЛ е бутафория - съвместен проект за световно плашило, организиран от тайните служби на Ватикана (първият библейски звяр излизащ от морето - народите), Америка (вторият библейски звяр излизащ от Земята - рядко населени райони), Англия, и някой други от доминиращите в света държави. Този безумен лукав проект осъществяван чрез тези военни организации и целта му е налагане на анти терористични закони и закони срещу християнството и Божието слово, които на практика ще бъдат официално въвеждане на диктатурата на Ватикана в световен мащаб, която е трябвало да бъде наложена още по времето на Хитлер, но се е провалила като проект по Божията воля. Защото робите на греха, които управляват този свят не искат свободни хора живеещи според Божият воля и закон. Те искат всички да станат като тях роби на греха. Новият световен, ред който искат да наложат, е свързан с налагане на нова световна религия. И за целта трябва да унищожат християнството и Божието слово. Те искат да направят това като забранят Божията спасителна истина и свободата на съвестта със закони, които я определят като език на омразата и екстремизъм. който още от сега папат сравни с джихадизма, въпреки че тази отстъпила от Божията истина езическа църква е пряко замесена в създаването и поддържането на световният тероризъм като своя контра теза, която да им постели килимчето на икуменизма. А икуменизма е нищо друго освен установяване на световна сатанинска религия на гибелта и самоунищожението. Но истина има само тогава когато е 100 %, а по дефиницията на покварените тя е екстремизъм. Ватиканът искат да наложи този нов безумен световен ред подпечатан с нейният белег на авторитет - неделният закон, който е в директно противоречие с Божият закон. Затова световните средства за масова дезинформация, контролирани от римокатолическата църква надават такъв вой до небесата срещу действията на Русия. Затова те създадоха и кризата в Украйна, която е война на висшите католически свещеници срещу тези които не изповядват католицизмът.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214205
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031