Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.12.2016 19:21 - Европа е в паника: Ал Кайда губи Алепо
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2423 Коментари: 4 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Уж европейските политици и медии трябва да приветстват освобождаването на нови квартали в източно Алепо и отстъплението на терористите, но се получава точно обратното. 

Сирийските войски продължават да са "лошите", а Ал-Кайда (по-известна като умерената сирийска опозиция) – "добрите". Някои западни журналисти – тези носители на "правда" и "обективност" – направо истерясват и си скубят косите. Такъв пример е немския политически журналист Джулиан Рьопке, редактор на изданието "Билд", който пълни туитъра си със съобщения за това как войските на Путин и Асад превземат Алепо, как "умерената опозиция" страда, а също не пропуска да обвини немския външен министър в бездействие. Рьопке разпространява пропаганда още от началото на сирийския конфликт и многократно (заедно с много други западни журналисти) призоваваше за натовски бомбардировки по позициите на сирийските правителствени войски и установяване на зона, забранена за полети.

Натовските бомбардировки и зоната без полети не е оригинална идея и бе успешно изпробвана още в Либия, когато сваляха Кадафи през 2011-а. А каква "демокрация" настана в Либия след тези "хуманитарни" натовски бомбардировки мисля, че няма нужда да обяснявам.     

Показателно е и, че в туитър за фонова картинка Рьопке използва снимка на псевдо-хуманитарната организация "Белите каски", за която съм писал многократно и ще спомена още не веднъж. Джулиан (той стана обект и на множество карикатури), между другото, банва всички в туитър, чието мнение не съвпада с неговото. Ето ви на "свобода на словото" по европейски.

Много показателна и забавна е следната картинка, показваща как западните медии отразяват ситуацията в източно Алепо:


image
Що се отнася конкретно до Алепо, то в последните дни сирийската армия постигна стремителни успехи и успя да освободи почти 40% от източните райони на града. На много участъци от фронта терористите бяха принудени буквално да се спасяват с бягство, което позволи на мирните жители, използвани от "умерената" опозиция като жив щит, да се евакуират.

Фактът, че жителите на града намират спасение именно в кварталите, контролирани от правителството, и проклинат "умерените", постави в доста неудобно положение западните медии. Те хем трябваше да съобщят за събитията в Алепо, хем трябваше да принизят успехите на сирийските войски, за да не им създадат прекалено положителен образ.


image
Терористите плачат: и Хилари загуби изборите, и в Алепо нищо не се получава... 
Западните медии и политици (под предводителството на Вашингтон) все казваха: "не бомбардирайте и не щурмувайте източно Алепо, жените и децата ще пострадат!". По тяхната логика всичко трябваше да си остане както преди и жителите на града да продължават да страдат от произвола на "умерените" главорези. Какво да кажем за жените и децата в западно Алепо, които са всекидневно обстрелвани със самоделни бомби от ислямистите? Защо европейските и щатски журналисти си затварят очите за тези престъпления и не пишат за тях?

"Умерените" опозиционери в източно Алепо както се оказа са си присвоявали по-голямата част от хуманитарната помощ, предоставяна от ООН и другите организации. Това няколко пъти доведе до стихийни гладни бунтове сред мирните жители, които се опитваха да щурмуват хранителните складове на терористите. Ислямистите, както подобава на истинските умерени демократи, стреляха по отчаяното мирно население. Бунтовниците също така не позволяваха на мирното население да ползва коридорите за евакуация, предоставени от сирийската армия, и разстрелваха всички, които се опитваха да напуснат района, включително бунтовниците, които искаха да прекратят съпротивата и да напуснат Алепо. Западните медии и за това не написаха.
Всъщност живия щит беше нужен не само на ислямистите, но и на западната пропаганда, която да използва това като повод да спъва операциите на руската авиация.  


Няма как да не спомена и постоянните истории с "бомбардираните болници", с които постоянно обвиняват руската авиация. Практически всеки ден в западните медии можеше да се прочете съобщение, че руснаците са бомбардирали болница ту в Алепо, ту някъде другаде. При това една болница се оказваше, че са я "бомбардирали" по 3-4 пъти. Обикновено тези съобщения се множаха в моментите, когато Ал-Кайда търпеше поражение на фронта и Вашингтон се опитваше по някакъв начин да помогне на терористите. Друга популярна и многократно препечатвана новина бе това, че руска бомба е убила последния педиатър в източно Алепо. Това обаче не се връзва с една друга по-свежа новина, според която същите тези вече убити детски лекари са били подписали отворено писмо с призив руснаците да престанат да ги бомбардират. Западните медии активно разпространяваха това писмо (както може да се досетите, имената в него също бяха фалшиви и просто случайно събрани от интернет).

Наскоро медиите съобщиха, че в източно Алепо била "бомбардирана" последната болница, с което западните пропагандисти си вкараха лек автогол – отсега нататък те няма да може да обвиняват руснаците, че бомбардират болници. Макар че те са свикнали да си противоречат, така че...  

Освен всичко друго руснаците вече събраха специален екип лекари и спасители, които да се отправят за Сирия, за да помогнат на сирийските власти да се справят с увеличилия се поток нуждаещи се от източните квартали на Алепо. От Европа и САЩ подобни жестове няма как да чакаш, те обикновено помагат само с празни и лицемерни приказки и с ""хуманитарни" бомбардировки. Да живей демокрацията!  


Доказателства на обвиненията си, естествено, от Вашингтон не предоставят и се задоволяват с традиционния поток клевети по адрес на Москва. Пък и кой в днешно време ще си прави труда да доказва нещо. Копи-пейст и готово.

За сметка на това пък в интернет е пълно с доказателства за това, че обвиненията по адрес на руската авиация са лъжа. В последните седмици хит в ютуб стана видео с участие на добре познатите "Бели каски" (виж по-долу). В него нагледно се вижда с какво наистина се занимава тази организация и колко струват обвиненията ѝ срещу Москва. Това впрочем не е първия път когато "Белите каски" ги хващат в крачка, в един от последните постинги демонстрирах как тези провокатори успяват да "спасят" едно и също дете три пъти на три ралични места.

Постоянно напомням за "Белите каски", тъй като западните медии редовно използват постановките им за доказателство на руската "агресия". Журналистите, естествено, знаят, че всичко е лъжа, но продължават преднамерено да разпространяват тази пропаганда. При това ако ги питаш защо пишат тези глупости, те обикновено се оправдават, че нямат избор, че трябва да хранят семейства и т.н. Еми, момчета, намерете си тогава работа, която няма да ви принуждава да правите сделка със съвестта. Макар че който няма съвест, обикновено угризения не изпитва. В такъв случай не знам по какво журналистиката се отличава от проституцията. Може би по това, че проституцията не е чак толкова срамна професия...

Като говорим за срамни професии не мога да подмина българската журналистика. И родните писачи, доколкото им позволяват скромните умения, се опитват да са в крак със западната пропаганда. Естествено, качеството е доста по-ниско селско, но и това е достатъчно, за да баламоса мнозинството от електората.

Когато започна водения от американците щурм на иракския Мосул, всички се хвърлиха възторжено да пишат за това и по заглавията в родните новинарски сайтове можеше да си помислиш, че след ден-два Мосул ще бъде превзет. Е, номера не стана, Хилари не можа да получи предизборен подарък и медиите отвъд океана позамлъкнаха. Родните писачи възприеха правилно сигнала и също млъкнаха. Западните медии в момента игнорират успехите на сирийската армия в Алепо и, нашите медии, следвайки примера им, също се самоцензурират.


Образцова демокрация...   
  




Гласувай:
12



1. tetiva - Г-н Бояджиев,
01.12.2016 19:55
Киркегор е казал:
"Предпочитам дъщеря ми да стане проститутка, отколкото синът ми да бъде журналист".
цитирай
2. worldissue - Хубаво го е казал човека.
01.12.2016 21:35
Хубаво го е казал човека.
цитирай
3. pando - Истинският проблем
07.12.2016 11:07
За ФАЩ и НАТО,е че терористите ще започнат да свидетелствуват за това кой ги финансирал и обучил. Това "демократичния и хуманен" запад не ще може да преглътне.
Зад благовидните клишета за свобода,хуманизъм и тн се крият престъпници алчни за лесни печалби върху трупове на невинни хора .
Жалкото е че и тук в блога имат съучастници.
цитирай
4. worldissue - Всъщност разкрития относно връ...
07.12.2016 18:56
Всъщност разкрития относно връзките на ЦРУ и терористите се появяват в медиите често, дори в американските, но от това последствия за Вашингтон не настъпват. Тъй че всичко ще си остане както преди. И в блога също нищо няма да се промени...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235654
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930