Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.11.2016 18:56 - Бежанците, Харманли и "светлото" европейско бъдеще
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 678 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.11.2016 18:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мда, не стига, че в Харманли се разбунтуваха мигрантите, ами и Ердоган заплашва да ни залее с още бежанци. От Брюксел както обикновено ни успокояват и нареждат да търпим. Ето това е Европа, бейби!

Каква ирония на съдбата – в Харманли, където някога имаше военно поделение, сега е бежански лагер. Доста символична трансформация, която също показва и деградацията на българската армия. При това армия, която някога представляваше сериозна и добре въоръжена сила. Но това вече е само спомен от миналото...

Съдейки по коментарите под предишния ми постинг, доста хора продължават сляпо да вярват и идеализират европейците и американците в лицето на САЩ, ЕС и НАТО. Еми благодарете им и сега за бежанската криза, от която пряко сме засегнати и ние.

Конфликтите в Близкия Изток ще продължават с десетилетия, съответно потока бежанци няма да секне, а стабилно ще се увеличава. Тоест инциденти като този в Харманли ще има още много, при това с още по-сериозни последствия.

Както виждаме, "беззащитните" "сирийски" бежанци (сирийците всъщност са едва около 25% от общото количество мигранти) се държат доста агресивно, когато нещо не им хареса. Почват да палят, разрушават, грабят (ако има какво) и целят с камъни. Добре че не са въоръжени (поне засега), иначе щяха и да стрелят по полицаите. Хъм, хората се оплакват от циганите, но дори и те са като бели овчици в сравнение с тъй наречените мигранти (имам предвид поведението им, не цвета на кожата). Освен това един от пострадалите полицаи днес вече даде интервю и разказа как се държат "бедните сирийски инженери и лекари" (както често ги описват западните медии).

Бежанците искат да ги пуснат в Европа, от Брюксел и Берлин пък искат ние да не ги пускаме и да ги държим при нас. А резултата е Харманли. Естествено, баба Меркел ще дрънка глупости за толерантност, мулти-култи, демокрация и т.н., но гуми палят не в Берлин, а у нас. Мда, на нея сигурно ѝ се иска всичките бежанци да си останат в Източна Европа, а евробюрократите да продължават да си приказват за европейското единство (което не съществува).

Според една от теориите целта на тези бежански вълни бе да осигури на западноевропейците, изпитващи проблеми със застаряването на населението си, допълнителна работна ръка. Но както виждаме, номера не минава. Повечето от бежанците явно не са се засилили да работят в европейските заводи, а настояват да получат жилище и социални помощи. Е, вероятно бежанците донякъде са прави да искат от западноевропейците компенсация за това, че те опожариха Близкия Изток и част от Африка. Всъщност най-голяма сметка трябва да търсят от американците, но тъй като янките си седят спокойно отвъд океана и на никой не цепят басма, се налага ние източноевропейските туземци да сърбаме попарата. Но все пак не всички туземци са еднакво покорни. Ето, унгарските власти например активно се опълчват на Брюксел (затова и западните медии постоянно наричат Орбан националист и фашист).

А ние? Ем част от нас още вярват, че ЕС и НАТО ще дойдат при тях като някакви добри феи, които ще размахат вълшебната пръчица и така от само себе си ще се решат всичките им проблеми.

Е, светлото европейско бъдеще се отлага за неопределено време. Засега в менюто има само войни, "демокрация" и нови вълни бежанци, мигранти и терористи. Съответно, може скоро да очакваме нови безредици в Харманли. А в същото време баба Меркел ще продължава да ни говори за европейски "ценности" и европейско "единство"...        
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216774
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031