Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.11.2016 17:56 - Може ли България без Бойко?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2849 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако питаш нашенския премиер, то отговора естествено е не, но ако разсъждаваш логически, то да – можем и без него. България я имаше преди него, ще я има и след него. Въпроса обаче е в какво състояние ще е тя и кой ще наследи премиера-слънце.

Тъй наречения "Преход" продължава вече повече от 20 години и създава чувството, че ще продължи вечно. Тоест състоянието на неопределеност и безнадеждност се запазва, без да дава признаци, че някога ще се прекрати.

Всъщност Бойко е своеобрзаен символ на това състояние, продукт на Прехода, събрал в себе си всичките му недостатъци. И, ако съдим по действията му, той няма намерение да се отказва от властта, следователно състоянието на "преход" също обещава да се запази.

Да, на президентските избори партията му претърпя поражение, да – той демонстративно подаде оставка, но даде да се разбере, че ще се върне. И, естествено, още преди да е захлопнал след себе си вратата, започна да обвинява всички и да прехвърля вината на другите. Предаде щафетата на БСП и даде да се разбере – это на, властта е в техни ръце, значи те са виновни за всичко, мен не ме пипайте за нищо! Мда, хитро, типично по байганьовски. Ще прехвърли горещия картоф на БСП, за да тушира негативните последствия от президентската загуба и да може на следващите избори да е в по-удобна позиция.

И пак се получава, че се редуват БСП и ГЕРБ, обвиняват се един друг, а страната продължава да тъпче на едно място и всички умуват, кога ще свърши "Прехода". Страната се движи по затворен политически кръг без алтернативи. Финансовия и политически "елит", който управлява страната е неспособен да реши нито един съществуващ проблем, тъй като този елит е част от общата порочна и безсмислена система. Съответно, за да се промени системата, трябва да се премахне и този елит. Но и да се махне този елит, друг елит, който да заеме мястото му, няма. И пак стигаме там, откъдето тръгнахме. Абсурд. 

В този смисъл например е безсмислена инициативата на сценаристите на Слави за задължителни избори. Тоест аз ще съм задължен да избирам между ГЕБР и БСП, които по такъв начин просто ще получат повече легитимност, но нищо друго няма да се промени.

Изобщо Слави и сценаристите му май се изживяват като най-големите мъдреци в страната, които знаят как се управлява правилно държава. Да, хубаво е да се проявява инициатива, особено по такива важни въпроси. Обаче едно е да говориш от екрана кое как се прави, друго е сам да вършиш това и да носиш отговорност за действията си. В шоуто на Слави те могат да говорят каквото си искат, но това не влияе на нищо. И аз пиша в блога разни работи, но те по никакъв начин не влияят на събитията в реалния живот. Можем да разпределим екипа на Слави по министерските кресла, но се съмнявам, че ще постигнат нещо. Само дето подозирам, че после ще трябва да слушаме оправданията им в стил "Борисов" – аз правя всичко както трябва, пък другите ми пречат. Явно е, че и това не е решение на проблема.

Не тая някакви негативни чувства към Трифонов, по-скоро той ми е безразличен, но съм 100% сигурен, че ако стане премиер, той ще се превърне в продължение на Борисов с характерния му бабаитски стил и навик да обвинява всички около себе си.

А дори и да предположим, че Слави е някакъв алтруист с утопично желание да промени порочната ни политическа система (в което се съмнявам), то същата тази система просто ще го сдъвче и изплюе. И той пак ще се върне в шоуто си, за да разказва в колко несправедлив и корумпиран свят живеем. Ще има ли обаче кой да го слуша тогава?

Най-лошото е, че гнилата ни политико-финансова система не е единствената пречка за развитие на страната. Втората (и основна) пречка е това, че сме заложници на НАТО и ЕС. Не членове, а именно заложници. В геополитическата схема, в която влиза Източна Европа, на нас ни е отредена незавидната роля на буфер между европейците и Москва. Буфер, който няма възможност да се развива икономически, защото това би означавало той да отнеме част от дела на германската промишленост, а това няма кой да го допусне.

Така че прехода продължава, а с него, уви, и "демокрацията". Само дето не знам колко дълго още България ще може да оцелее в такива условия...   



Гласувай:
7



1. tomcat2 - Не, как без тиквата нали небето ще се ...
21.11.2016 23:03
Не, как без тиквата нали небето ще се стовари върху нас,кой ще държи небосвода ако го няма!?
цитирай
2. germantiger - ...
22.11.2016 01:06
България НЕ може без едно - без българските кому онанисти и руските слуги - те са коснтанта след 1944!
цитирай
3. graucho - празни приказки
22.11.2016 15:21
С какво по-точно ти пречи на теб Ес и Нато? Как не поречи на Литва, Полша, Унгария и много други? И Сърбия дълго време не харесваха гореспоменатите съюзи, а сега чакат за тях. Това което ни пречи е мързела, глупостта и алчността. И празното дърдорене, разбира се.
цитирай
4. dobronameren - "Хубави думи, верни" - може да рече някой - "безпристрастни, загрижени за България"
22.11.2016 17:40
Да, ама не! В края на постинга си. известната на мен и на читателите ми за "кака Пенка" worldissue. не се е сдържала да подчертае ЗАЩО го е написала този постинг - били сме заложноици на НАТО и ЕС, и е поставила в кавички "демокрацията". За всеки случай, ако го чете някой наивник, или пък някой който се нуждае от кръвопреливане на вяра в Социализъма
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214198
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031