Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.09.2016 18:33 - Спасете терористите!
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1064 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 22.09.2016 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Родните псевдожурналисти пак живнаха и решиха да напишат за Алепо. Не че повечето от тях могат да го намерят на картата, но както и да е. Западните медии пишат за него, а значи и българските писачи също трябва да се отчетат с нещо.

Ето на - ислямистите пак се оказа блокирани в източната част на града и западната преса веднага живна, обвинявайки руснаците, че бомбардират болници и майки с деца. Родните "журналисти", естествено, копи-пействат без дори и да се опитват да проверяват дали това, което пишат, отговаря на истината.

Преди няколко дни пък щатската авиация нанесе удар по гарнизона на сирийските войски в Дейр-ес-Зор – града се намира в северо-източната част на страната и вече две години бива обсаден от ислямистите. Та какво направиха американците - пратиха самолети от базата си в Ирак и нанесоха масиран удар по сирийските укрепления (загинаха около сирийски 80 войници), което позволи на ИДИЛ веднага да тръгнат в атака и да превземат няколко важни позиции. Вашингтон се опита да се оправдае, че е станало "случайно", но това е слабо оправдание – преди бомбардировката във въздуха е кръжал американски безпилотен апарат, който определил целите за поразяване, а самия удар е бил нанесен именно там, където е било нужно на ислямистите. Съвпадение? Как ли пък не.

Няколко дни по-късно западната пропагандистка машина пак се завъртя – този път американците обвиниха руснаците и сирийците, че са бомбардирали хуманитарен конвой на ООН.

Въпросният конвой е бил организиран след договорка между сирийското правителство, ООН и Червения полумесец. Конвоят тръгва от територията, контролирана от сирийските власти и благополучно стига до района на "бунтовниците", където и бива поразен. Спорен е въпроса какво го е поразило – дали авиационна бомба или артилерийски удар (във втория случай обвиненията срещу руснаците и сирийците стават несъстоятелни, затова Щатите настояват, че е въздушен удар). Руснаците официално заявиха, че техни самолети и самолети на сирийската армия не са летели в района и не са могли да нанесат удар.

Също така руската страна предостави видеозапис от свой безпилотен апарат, на който се вижда, че заедно с хуманитарния конвой се движи и пикап на бунтовниците с прикачен към него миномет. Впоследствие този подозрителен пикап изчезна и никой не може да обясни какво е правел там. Второ, руското МО съобщи, че радари са засекли в района на инцидента американски ударен безпилотен апарат Predator, излетял от турската база Инджирлик. Тоест, ако наистина е имало въздушен удар то най-вероятно той е бил нанесен именно от този безпилотник. Щатите обаче отричат всичко.  

И познайте кой направи снимките на разбития конвой, които в момента обикалят западната преса и интернет. Естествено... Белите каски! Тази псевдо-хуманитарна организация се оказва в центъра на всяка подобна провокация. Химически атаки, бомбени удари, пострадали деца, екзекуции – Белите каски винаги "случайно" се оказват в точното място и време, за да направят снимки. При това тези момчета (спонсорирани от щатското и британско правителства) действат само в районите, контролирани от Джебхат ал-Нусра (Ал-Кайда в Сирия). В нашенските медии им викат "гражданска защита", но всъщност те са най-обикновени провокатори и елемент от информационната война срещу сирийското правителство. Тъй че самия факт, че Белите каски са замесени в този инцидент е достатъчен, за да подозираме, че историята с хуманитарния конвой е инсценировка.

Щатския държавен департамент в лицето на Джон Кери веднага предложи да се въведе зона забранена за полети над позициите на Ал-Кайда, за да не пострада още някой "хуманитарен конвой". Мда, много хитро, но в Москва няма балами. Тъй че главорезите на Ал-Кайда щат не щат ще продължават да ядат бой. А Вашингтон ще обвинява Москва, че руските самолети бомбардират болници и майки с деца. Само дето досега ни едно доказателство не предложиха. Само пропаганда.   

А, и няма как да подмина моите любимци от дир.бг. Погледнах какво пишат в последната си статия за Сирия и Алепо и много ме зарадва един бисер на пишман журналиста им: "съюз от джихадисти и по-умерени бунтовници". Това с "по-умерените" направо ме разби.

Излиза, че от едната страна е сирийската армия, а от другата – терористи, които се делят на не-съвсем-умерени, по-умерени, горе-долу-умерени? Да се чудиш кой е по-малоумен – този, който съчинява тези глупости, или тези, които им вярват.

Да живей демокрацията! 



P.S. Президента на Филипините не цепи басма на никой – след като наскоро тегли майните на Барак Обама и ООН, тия дни той прати по дяволите и ЕС и им показа среден пръст. То тия типове и без това от нормален език не разбират. 

 

     
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3247423
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930