Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.09.2016 18:42 - Избори в Русия и други работи
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.09.2016 19:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази неделя се проведоха парламентарни избори в Русия и повечето от вас за тях трябва да са чули, тъй като родните медии внимателно следят всичко каквото се случва в Москва. И с огромно внимание следят всяка стъпка и дума на Путин. Каже той нещо и българските писачи веднага го цитират, даже да не се отнася изобщо за България или Балканите. Направо да се чудиш Путин руски президент ли е или български също. Или може би това е навик, останал от социалистическо време – в Москва като пръднат, в София направо се насират (с извинение).

Естествено, факта че изборите бяха спечелени от Единна Русия и не се случи никаква кървава революция, която да разруши страната, разочарова мнозина (в това число родните прозападни лизачи). Не можаха да влезнат в руския парламент и ултралибералите, призоваващи за пълно подчинение пред Запада и връщане на Крим на Украйна. Въпреки идиотските си и откровенно предателски лозунги тези момчета успяха да съберат почти 1% от гласовете, което повдига въпроса за психичното здраве на тези, които подкрепят подобни лозунги. Представете си в Щатите някоя политическа сила открито да лобира руските интереси и редовно да се среща с хора от руското посолство. Ясно е, че американските власти веднага ще ги наврат в миша дупка, забравяйки за всякаква демокрация и свобода на словото.

Родните медии предпочетоха да пропуснат и факта, че гласуването на територията на Украйна за руските граждани се оказа физически опасно - местните националисти и маргинали блокираха консулствата в няколко града, заплашваха гласуващите, хвърляха по тях яйца и пиратки. Общо взето, тотална демокрация по европейски модел.

В Киев имаше и двама бити пред избирателната секция на руското посолство. Единия гражданин направи грешката да влезе в словесен спор с националистите по повод ролята на Сталин във Втората световна, за което бе пребит. Най-интересното е, че всичко това се случваше пред камерите на медиите и очите на полицията, която традиционно и по европейски бездействаше.

Най-куриозното е, че втория бит бе руски гражданин, известен с провокациите си в Москва, проукраинско-либерално-западните си виждания и призивите за сваляне на Путин. Същия преди месеци се премести в Украйна, където получи съответните документи и се превърна официално в "жертва на путинския режим". Въпросния господин искаше да гласува за ултра-либералите от ПАРНАС, настояващи Крим да бъде върнат на Украйна, но бе бит от... украинските националисти, които той подкрепя. Мда, мазохизъм, кретения и пълен абсурд, толкова типични за украинската реалност. Сигурно ако на тоя тип му бяха дали възможност да гласува, либералната клика щеше и да събере заветните 0,9%, кой знае.

Броди призрака на демокрацията из Европа, тъй че крийте си децата, драги читатели!         

 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216230
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031