Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.07.2016 19:32 - САЩ, Британия и господството над Европа
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1635 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 26.07.2016 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Планът на САЩ и Британия по установяването на господство над Европа

OSTKRAFT
24/07/16

Анализа на информацията, постъпваща от източниците на аналитическия център OSTKRAFT от Европа и САЩ, позволяват  да се разбере сценария, към осъществяването на който пристъпиха англосаксонския елит, стремящ се да поеме пълния контрол на Европа, заобикаляйки влиянието на Франция и Германия.

Тъй като Германия и Франция дълго време успешно се съпротивляваха на проекта на трансатлантическото партньорство, а САЩ изпитват дефицит на време за геополитически маневри, бе взето решението за ускоряване на процеса на преминаване на Европа под пълен контрол на САЩ чрез реализиране на друг сценарий, а не подписването на договора TTIP.

Първо през януари 2016-а световните елити получиха финансов сигнал от Швейцария, която въпреки огромните загуби – не по-малко от 400 млрд. евро – отвърза швейцарския франк от еврото. През юни политически сигнал на световните елити прати Британия, която също въпреки сериозните финансови загуби проведе референдум за излизане от Евросъюза.

В момента цяла редица водещи европейски банки – HSBC, BNP Paribas, Deutsche Bank, Societe Generale, UniCredit SpA, Commerzbank, Banco Santander, Intesa Sanpaolo SpA, както и цели банкови сектори на страни като Италия, Испания, Португалия са на една една крачка от това да повторят съдбата на американската «Леман Брадърс». Но най-проблемната европейска банка е Дойче Банк, която има висящи деривативи в размер на 75 трлн. Евро. Съответно, Европа е заплашвана от още един финансов удар, който на практика ще разруши финансовата основа на сегашния модел на ЕС. В резултат на това ролята на Германия като основна страна в ЕС ще бъде поставена под съмнение, макар че модела на ЕС, който днес се реализира, бе натрапен на Германия от страна на англосаксонците в замяна на нейното обединение.

Анализа на информацията говори за това, че англосаксонците паралелно реализират два сценария по отношение на Европа – в единия случай, при сериозна съпротива от страна на Германия и Франция, те са готови на пълно унищожение на сегашния ЕС и преход на Европа към състоянието на хаос (нещо, което демонстрират последните атентати в Ница и Мюнхен), в другия случай, при относително бързо достигане на целите си, те ще могат да отстранят Германия и Франция от ключовата роля в ЕС и чрез Британия преминават към непосредствено управление на ЕС с опора върху Полша, малките страни от „стара Европа” чиито елити те ще подчинят със заплахата от нови атентати, както и страните от Изт. Европа.

Но ако еврозоната под егидата на Германия се разпадне и, съответно, се разпадне този ЕС, в който Германия играе централна роля, то какво тогава ще дойде в замяна на еврото и Германия? Правилно – идва Британия като ключова страна в ЕС и имаща готова валута – британската лира, подкрепяна от Федералната система на САЩ. Именно затова и бе предприета стъпката с Брексит, когато Британия хем едновременно уж излезе от ЕС, но в същото време благодарение на заплетените процедури по излизане от съюза процесът ще продължи още дълго.

Модела на сегашния ЕС, с когото ще натоварят Германия, ще бъде признат за несъстоятелен, а еврото – за неуспешен проект. Това ще е достатъчно основание, за да предложат на малките европейски страни проекта на новия ЕС под контрола на англосаксонците.

Излиза, че на Британия ще разрешат да направят това, което преди не разрешиха на Германия, унищожавайки немската марка като валута на ЕС, и разпространявайки своята национална валута (британската лира) с единен емисионен център за целия Евросъюз. Естествено, че щом никой друг няма да има право да печата валута, то ролята на Британия в приемането на решения вътре в ЕС ще задава тона. А Германия и Франция, за да не се бунтуват много, ще бъдат вкарани в зоната на постоянни терористични атаки.

По такъв начин англосаксонците създават система на троен контрол на ЕС – а) чрез договора за Трансатлантическо партньорство TTIP; б) чрез щатския долар във външнотърговския оборот; в) чрез британската лира във вътрешнотърговския оборот. Дадения механизъм ще позволи да се ликвидира геополитическата субектност на Евросъюза и окончателно ще го върже към англосаксонската ос на Вашингтон и Лондон, при това Германия и Франция ще бъдат напълно ликвидирани като фактори в световната политика.

Ако дадения сценарий стане реалност, то това ще стане сериозна победа на глобалния Остров над Континента, тъй като в резултат на прехода на Европа под контрола на Британия Острова сериозно ще изтласка позициите на континента, а Европа ще стане континентална периферна част на глобалния Остров (считай САЩ и Британия – бел. Прев.).

 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - Част от дестабилизирането на ЕС са и ...
26.07.2016 19:52
Част от дестабилизирането на ЕС са и 3 милиона бежанци в Турция. Франция, но особено Германия с нерешителните си действия през последната година допринесоха за това състояние. Сценария е изключително правдоподобен, но не е ясно дали ще може така лесно да се осъществи. Ако Турция се отцепи от НАТО е се приближи към Русия, то Франция ще има ключово значение, няма как да бъде аут от световната политика. Може дори да се стигне до естественото състояние на нещата - голямата част от Европа да влезе в открит съюз с Русия против САЩ и Британия. Но лично моето мнение е, че войната ще изпревари това естествено развитие на нещата.
Просто САЩ са изправени пред дилема - или да се разтурят подобно на СССР, или да подпалят световна война. Аз не се съмнявам, че ще направят второто.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3237230
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930