Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.07.2016 17:49 - Неуспешният турски преврат и други работи
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Неспокойно е на турския бряг. Не стига че постоянно се случват атентати, в юго-източните райони се води истинска гражданска война, туристическия сектор изнемогва, ами изведнъж се случи и опит за преврат.
Ердоган, обаче, явно този път удържа султанския си престол и преврата се провали, което всъщност му дава и удобен повод да нанесе още един мощен удар по опозицията и да я зачисти максимално.
За това кой стои зад преврата и колко дълго Ердоган ще удържи властта ще има да се говори надълго и нашироко, но аз искам сега да обърна внимание на реакциите в Европа и Вашингтон.
А реакциите отвъд океана бяха в стил "демокрацията и човешките права за нас са на първо място, власт не се сменя с преврати".
Власт не се сменяла с преврат? Стига бе! Откога Вашингтон и Брюксел станаха такива защитници на легитимно избраните диктатори?
Я да си спомнят февруари 2014 и как сменяха властта в Киев. Тогава те не само подкрепяха преврата ами и участваха в организацията му. А как свалиха от власт Кадафи в Либия? Там бързо забравиха за "демократичните" процедури и прословутите си ценности.
А като говорим за Украйна, Порошенко написа в туитър, че базовите принципи на демокрацията в Турция трябва да се спазват. Хъм, ако базовите приципи на демокрацията се спазваха в Украйна, то Порошенко нямаше да стане президент. Съответно нямаше да избухне гражданска война и Крим щеше да си остане украинска територия.
Още по-забавна е реакцията на украинските пропагандисти и блогъри – първо викаха, че Ердоган ей сега ще падне и това ще е поражение за Путин. Сега пък викат, че Ердоган удържа властта и това е поражение за Путин.  
От Евросъюза едновременно казват, че преврата срещу Ердоган е неприемлив, в същото време искат да свалят от власт сирийския президент. Там пък всичко си е приемливо. И подкрепата за Ал-Кайда също е приемлива. Ех, защо не слушат Порошенко, който им разказва за базовите принципи на демокрацията.
   
Но каквото и да се случи в Турция по-нататък, НАТО пак ще кажат, че виновна е Русия (без значение за какво) и затова в Прибалтика трябва да се изпратят нови батальони и ракети. 

Да живеят "базовите принципи на демокрацията"! Дрън-дрън...

 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3241771
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930