Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.07.2016 18:28 - Тежка артилерия
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дали на шега, дали на сериозно Порошенко каза, че Украйна била изпълнила политическата част на минските съглашения на 95% и на 100% в сферата на "безопасност".
Естествено, това са пълни глупости и Порошенко не е изпълнил нищо, даже 0,1%. Да започнем с това, че първата точка на Минск твърди, че тежката артилерия трябва да се изтегли от т.нар. линия на съприкосновението. Е, украинската армия не само не изтегли оръдията и танковете си, но и докара нови. В последните седмици на няколко участъка от фронта те дори се опитаха да организират мини-настъпление, но опитите им се провалиха и, общо взето, в момента на фронта се запазва статукво. За политическата част да не говорим - украинския парламент не прие нито закона за децентрализация, нито амнистията, нито каквото и да е друго.
Статуквото се изразява и в това украинската артилерия да обстрелва населените пунктове в близост до фронта. При това всекидневно, съответно всекидневно има пострадали мирни жители и разрушения.
"Цивилизованата" западна общественост и разните международни хуманитарни организации умишлено си затварят очите и не виждат престъпленията на украинската армия. Медиите играят същата игра и игнорират съобщенията за нарушенията на украинските военни, защото знаят, че подобна информация ще представи Киев в негативна светлина. А чичо Сам не разрешава против неговите клиенти в лицето на новата украинска власт да се говорят лоши неща.
Лицемерието на международните наблюдатели и им подобните организации предизвиква възмущението и на мирното население, което бива всекидневно тероризирано от украинските артилеристи. Пример за това е Горловка, градче недалеч от Донецк, което от лятото на 2014-а постоянно се намира под ударите на украинската армия.
Гнева на горловчани предизвиква бездействието на международните наблюдатели от OSCE, които уж трябва да следят за това примирието да не се нарушава. Но на украинските военни не им пука и те продължават да си стрелят. OSCE пък от време на време се появяват някъде, пишат някакви протоколи и бързо си тръгват. И ефект от действията им никакъв.
На всичкото отгоре хората забелязват една странна закономерност – след като наблюдателите от OSCE си заминат, ударите на украинската артилерия веднага стават по-точни, което създава впечатлението, че международните "наблюдатели" по-скоро изпълняват ролята на разузнавачи и артилерийски наводчици.
Във видеото по-долу нагледно се вижда отношението на местните жители към OSCE и поведението на "наблюдателите", които винаги бягат, когато ги притискат с неудобни въпроси.

Ей ви на демокрация и борба за човешките права. А пък се пишат за цивилизовани европейци, които защитават демокрацията и евроГейските ценности...  
  

   
  




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216844
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031