Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.07.2016 17:36 - Как СБУ и ЦРУ крият причините за гибелта на малайзийския Боинг
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1067 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.07.2016 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не твърдим, че Волошин е свалил Боинга. Ние твърдим, че СБУ и ЦРУ лъжат, че липсват спътникови снимки на трагедията…

За причините за катастрофата на Боинг-777 на малайзийските авиолинии в източна Украйна е казано и написано крайно много. Над изясняването на причините за инцидента работят толкова експерти, колкото не разследваха даже убийството на Джон Кенеди. Резултатите на разследванията на цели две комисии (!) — холандския Съвет за безопасност и ПВО концерна «Алмаз-Антей» съвпадат по една главна точка — «Боингът» над територията на Украйна е бил свален с ракета 9М38, която се явява остаряла и бе бракувана от руските Въоръжени Сили през 2011г., но до ден днешен се използва от ПВО на Украйна.

ПВО производителя «Алмаз-Антей» представи твърди доказателства за това, че ракетата, свалила боинга над Украйна, е могла да бъде изключително тип 9М38 от комплекса „Бук”, изстреляна от района на населеното място Зарошченское – тоест от мястото, където в онзи момент се е намирала украинската армия.

Но съдейки по действията на западните експерти, името на убиеца на Кенеди ние ще узнаем по-рано, отколкото виновните в смъртта на 283 пътници на борда на MH-17.

От самото начало инцидента с Боинг MH-17 бе използван като инструмент за политически натиск върху Русия. Само ден след катастрофата на самолета щатския президент Барак Обама заяви, че самолетът е бил свален от опълчението на Новоросия. При това е бил свален от система ПВО, предадена на опълченците от Русия. Доста смело заявление имайки предвид, че доказателства така и не бяха представени.

Украинската страна твърди, че ракетния пуск е бил осъществен от територия под контрола на опълченците. Макар следствения експеримент на «Алмаз-Антей» тази версия опроверга най-нагледно. Но чуждите експерти слабо ги интересува този факт.

От своя страна Русия заяви, че в деня на катастрофата над този район се е намирал шпионски спътник на САЩ и предложи те да обнародват своите данни. Но САЩ се отказаха да го направят, заявявайки, че са представили на следствието цялата информация, която са сметнали за уместна.

Наскоро обаче в социалните мрежи на 30 юни се появи снимка на местността близо до мястото, където падна малайзийския боинг, взета от Google Earth и направена, вероятно, сутринта на 17 юли (сървърите на Гугъл са в Калифорния и когато в Калифорния е било 16 юли (датата на снимката), то в Украйна е сериозно 17-и). напомням, че главната особеност на приложението е това, че то представлява огромна банка със снимки на повърхността на земята, която се обновява на определени интервали от време.

image

 

image

Анализирахме снимката и стигнахме до следните изводи:

На снимката се вижда летателен апарат с характерните очертания на щурмовака Су-25. Както знаем, именно тези машини нанасяха ракетно-бомбени удари по Донецк в началото на гражданската война в Украйна. Интересното е, че Украйна отрича в деня на катастрофата нейните ВВС да са изпълнявали полети.

На 22 дек. 2014 Комсомольская Правда публикуваха статия, 
в която очевидец твърди, че полет МН-17 е бил свален от украински боен самолет Су-25, пилотиран от някой си капитан Волошин. Съветникът на главата на СБУ (украинското контраразузнаване – бел. Прев.), Маркин Лубковский, заяви, че съгласно плана на провеждане на АТО (Антитерористична Операция – бел. Прев.), авиацията в онзи конкретен ден не е била използвана. В същото заявление той обаче потвърди личността на капитан Волошин. По негови думи капитанът наистина служи в 299 бригада на тактическата авиация и взима участие в така наречената АТО.

Макар показанията на свидетеля да не съвпадат с изводите на следствената комисия, на спътниковата снимка в Google Earth отчетливо се вижда Су-25 на 299-а бригада на тактическата авиация, в която по думите на съветника Лубковский служи кап. Волошин. И който, по думите на същия съветник на СБУ, в онзи ден не е могъл да се намира в дадения район.

Получава се някакво двойно разобличение – от една страна излиза, че съветника на главата на СБУ дава недостоверна информация. От друга страна излиза, че Google Earth позволява да се получат снимки, които според заявленията на ЦРУ не съществуват.

Скоро след публикацията на снимките на украинския Су-25 блогъри пуснаха още няколко интересни изображения. На снимки недалеч от с. Зарошченское се намира много интересна правоъгълна платформа.

Характерно е, че на по-новите снимки тази платформа вече я няма, а в близкото поле се появяват множество следи от верижни машини. Тези снимки напълно потвърждават версията на концерна «Алмаз-Антей» за пуска на ракета Бук от района на Зарошченское, контролирано в онзи момент от украинската армия.

В крайна сметка от само себе си възниква въпроса – защо щатския Конгрес харчи милиарди долари за спътници-шпиони, ако обикновени блогъри са способни да намерят свободно спътникови снимки, за които ЦРУ твърдят, че ги нямат? Може би ЦРУ не си отработват заплатите. А може би снимките все пак съществуват, но те не се обнародват поради това, че представят в много неприятна светлина американската колония Украйна? 

Сергей Захарченко
j
pgazeta.ru




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216277
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031