Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.06.2016 17:20 - Информационно затъмнение
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1009 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.06.2016 21:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ситуацията в Донбас се накалява, съдейки по новините, които днес постъпват от района на Донецк. Дори и българските сайтове, които никога не публикуват съобщения за провокациите на украинската армия, практически ежедневно обстрелваща позициите на опълченците и територията на ДНР/ЛНР, живнаха и написаха, че обстановката се обостри.
Че и не само това – дир.бг например съобщиха и за смъртта на някой си Василий Слипак, бивш украински оперен певец, работел основно във Франция и решил да захвърли музикалната си кариера, за да се включи в неонацисткия Десен сектор (естествено родните журналисти се самоцензурират и не употребяват думата "нацистки", стараейки се лоша дума за украинската страна да не казват). Е, точен снайперски изстрел поразил тези дни Василий и сложил безславен край и на музикалната, и на фашистката му кариера.
Българските медии сигурно не знаят, че няколко дни по-рано бойци на "Десен сектор" атакуваха сапьори на опълченците, разчистващи териториите близо до с. Широкино край Мариупол, и плениха 8 от тях. За този случай украинските нацисти се похвалиха във фейсбук и публикуваха снимки. Между другото "Десен сектор" се намира в Донбас незаконно, което пък нарушава Минските съглашения (родните медии и на това си затварят очите).
Относително днешното обострение, украинците решиха да атакуват района около Дебалцево и, съдейки по днешните сводки от фронта, да се опитат да превземат село Логвиново, което се намира на стратегическия разклон към Дебалцево. Между другото Логвиново придоби известност зимата на 2015, когато малък отряд на опълчението успя изненадващо да го превземе и да захлопне капака на Дебалцевския "котел", който стана последното и най-голямо поражение на украинската армия и нацистките батальони за последните две години.
Съдейки по оскъдната информация това не е просто поредната украинска провокация (артилерията на украинците не млъква нито за ден, но "демократичните" медии умишлено игнорират тези нарушения), а сериозен опит за пробив. В бой са били хвърлени няколко танка под прикритието на тежката артилерия (над 100мм). Между другото според минските съглашения украинската армия трябваше да отведе от фронта и тежката артилерия и танковете, но те не само не ги отведоха ами и струпаха допълнителни сили, за да подготвят плацдарм за настъпление в района.
Дали украинските власти решиха окончателно да сложат кръст на Минските договори предстои да видим през следващите дни.

Засега толкова, ще продължаваме да следим ситуацията...      
   
 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235599
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930