Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.06.2016 15:22 - Победи ли "Брекзит"?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1442 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Брекзит: за какво става дума?

П. К. Робъртс

Ако послушате преститутските медии, ще излезе, че Брексит – утрешния референдум* относно излизането на Британия от ЕС – е расистка проява. Според официалната история гневни десни расисти с агресивни намерения искат да излязат от ЕС, за да избегнат нуждата да приемат повече цветнокожи имигранти в Англия.

Въпреки постоянната пропаганда срещу излизането допитванията сочеха, че напускането на ЕС има повече подкрепа отколкото оставането в него, поне до момента, в който членката на парламента, Джо Кокс, бе убита от мъж, който според свидетел викал „Брексит”. Кокс бе противник на напускането на ЕС.

Британското правителство и преститутските медии използваха убийството на Кокс, за да усилят пропагандистките възгласи, че зад Брексит стоят агресивни расисти. Само че други свидетели дават алтернативни показания. Гардиън, придържащи се към пропагандистката линия, по-късно писаха, че „други очевидци казват, че атаката се случила след като депутатката влязла в словесен конфликт с двама мъже близо до мястото, където тя провеждала седмичните си операции.” Разбира се, няма как да разберем кое е вярно, тъй като убийството на Кокс е крайно ценен инструмент срещу Брексит.

Няма съмнение, че мнозина в Британия са обезпокоени от трансформацията на страната им. Няма нужда да си расист, за да почувстваш, че страната ти я отнемат хора от чужди култури. Британците имат дълга история на борба с нашествениците и мнозина смятат, че в момента те са обект на инвазия, макар и не въоръжена. Въоръжената инвазия, естествено, нямаше да бъде подкрепяна от правителството и медиите. 

Когато британците чуват от умните глави, че имигрантите допринасят повече за Британия, отколкото получават под формата на социални бонуси, това което те чуват не съответства на това, което виждат. Освен това мнозина британци са уморени от това, че им се налага да избягват цели райони в градовете си, включително Лондон, защото там не е безопасно за тях.

Пропагандистки избор е това тези притеснения да се наричат расизъм вместо защита на собствената култура и британските политици избраха именно пропагандата. Не е учудващо, че толкова много британци повече не вярват, че британския политически елит представлява интересите на Великобритания.

Но нека все пак дадем на пропагандистите правото на съмнение в името на спора и допуснем, че Брексит е расизъм. Към какво се стреми опозицията срещу Брексит всъщност? Със сигурност не става въпрос за това да се помогне на бежанците, които се появяват в резултат на войните на Вашингтон, които се случиха с помощта на британското правителство. Ако британските власти толкова ги бе грижа за мюсюлманите, търсещи спасение от американските инвазии, бомби и дронове, тогава британския елит нямаше да подкрепя атаките на Вашингтон срещу тези хора.

Опозицията срещу Брексит се основава върху два мощни интереса на Вашингтон.

Единият интерес е този на нюйоркските банки и Уол Стрийт, желаещи да елиминират Британия като конкурентен финансов център. Този очевиден факт остана незабелязан за лондонското Сити и Централната банка Bank of England.

Британците забравиха, че те са само с единия крак в ЕС, тъй като Великобритания получи възможност да запази собствената си валута. Британия не ползва еврото и, съответно, запазва правото да финансира британското правителство. Гърция, Португалия, Испания, Италия, Франция, Германия и др. нямат тази възможност. Финансирането им зависи от частните банки.

За да може да залъжат Британия да влезе в ЕС, на британците бяха дадени специални привилегии. Обаче тези привилегии не могат да продължават безкрай. Евроасоциацията представлява политическа интеграция. Както писах преди година Жан-Клод Трише, по онова време шеф на Европейската центр. Банка, каза, че за да бъде завършена политическата интеграция с Европа, фискалната политика на страните-членки трябва да се централизира. Фискалната политика не може да се централизира ако Великобритания е независим финансов център със собствена централна банка и валута.

На Уол Стрийт съзнават, че ако Брексит загуби, това би значило, че дните на Лондон като финансов център биха били преброени, тъй като той не може да е финансов център ако страната няма своя валута и центр. Банка. Не може Британия да е член на ЕС и да не действа според волята на ЕЦБ и щом Брексит се провали, процесът на постепенно налагане на еврото в Британия ще се задейства.

Другият силен интерес на Вашингтон е излизането на една страна да не провокира напускането и на други държави след нея. Както показват документи на ЦРУ, пазени в щатския национален архив, проектът ЕС е бил инициатива на ЦРУ, целящ да улесни налагането на политическата воля на Вашингтон върху Европа. На Вашингтон е много по-лесно да контролира ЕС вместо 28 отделни страни. Освен това, ако Европейския съюз се разпадне, същото може да се случи и с НАТО, която пък осигурява нужното прикритие за агресивните действия на Вашингтон.

ЕС служи на Вашингтон и привилегирования „Един Процент” от човечеството. Той не служи на никой друг. ЕС е убиец на на независимостта на страните и хората. Целта е британците, французите, германците, италианците, гърците, испанците и всички останали да изчезнат като нации. Брексит е последния шанс тази скрита стратегия да бъде победена и, очевидно, британците утре* ще гласуват без да осъзнават колко висок е залогът и за какво наистина става въпрос.

 

*статията бе публикувана ден преди референдума (бел. прев.)




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216971
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031