Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.05.2016 20:14 - Евровизия и "меката сила" на НАТО
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1332 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 19.05.2016 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Каква е връзката между един музикален конкурс като "Евровизия" и един военно-политически блок като НАТО? Еми, връзката е много тясна. По-долу ще обясня защо.

Да започнем с най-очевидното, тоест историята на възникването на конкурса. Както пише журналистът Естебан Вилярехо, от документи на НАТО, разсекретени през януари 2015, става ясно, че идеята за песенния конкурс се е родила в кабинетите на Комитета за култура и публична информация на Атлантическия алианс. Наред с този музикален проект се налага идеята и за други културни/спортни събития като например Купата на УЕФА. Целта им според военните стратези е по такъв начин европейските страни, влизащи в западната сфера на влияние, да бъдат по-лесно обединени след Втората световна война (с помощта на невоенни средства).

В протокола на заседанието на организацията от 17 фев. 1956 се споменава, че службата за информация на Алианса се обръща към британската телекорпорация ВВС с въпрос дали мрежата на канала може да се използва за разпространение на информация за конкурса. ВВС отговарят положително, тъй като те самите търсят подобен развлекателен проект, който да се излъчва в новата им мрежа "Евровизия". Останалото, както се казва, е история.

Британският таблоид Дейли Мирър пък, позовавайки се на свой източник, пише, че организаторите на песенния конкурс нарекли възможната победа на руския певец Сергей Лазарев "катастрофа". Изданието споделя и че въпреки неприязънта на организаторите към Русия предвид политическата обстановка в момента, Лазарев е един от фаворитите за победа. Тоест още преди конкурсът да се е провел става ясно, че на организаторите е нужен определен резултат и че той е силно зависим от политическите настроения на САЩ и ЕС.
 
Както знаем Лазарев действително спечели зрителския вот, но вотът на журито, определен зад закрити врата, елиминира победата му и го прати на трето място. Дадения факт възмути дори много от европейските зрители, които съшо се отвратиха от степента на политизираност на този уж неутрален конкурс.

И естествено най-явната връзка между конкурса и Североатлантическия алианс демонстрира не някой конспиратор, а самото НАТО. При това в youtube. В канала си в ютуб те споделиха промо-видеото на Джамала за "Евровизия", придружено с някои добре познати пропагандистки послания (забавно е, че датата на публикуване под видеото е 4.12.2015). Омразните руски варвари незаконно анексирали Крим, хиляди бежанци бягали от полуострова в Киев, бедната Джамала (Сусана) не можела да се види с близките си, които страдат под гнета на гореспоменатите варвари. Направо да се просълзи човек. В момента НАТО напряга всички информационни ресурси и използва украинската тема за максимален натиск върху Русия. И кой спечели "Евровизия" в крайна сметка? Украинска певица от татарско-арменски произход, която пее за страданията на татарите в "окупирания" Крим. Разбира се, конкурса е неутрален и в него няма нито грам политика. Дрън-дрън. 

Естествено във видеото не казват нищо за референдума от 2014-а, на който над 97% от хората пожелаха да ги "анексират". А това за пълчищата бежанци, които бягат от полуострова е лъжа. По-скоро можем да говорим за пълчищата украинци, които желаят да емигрират от самата Украйна. Особено след тъй наречената "революция на достойнството", както още наричаха Майдана. Но победата в "Евровизия" се оказа нож с две остриета за Киев – сега те се чудят откъде да намерят пари за организацията му през 2017-а. И никой не ще да ги спонсорира. Все пак "жертвата" Джамала изпълни мисията си и какво ще правят в Украйна догодина вече не е от съществено значение.  

На всичкото отгоре се оказа, че наскоро Джамала е била на участие в Сочи и е пяла на партито на някакви високопоставени чиновници. Освен това, колкото и да е парадоксално, роднините на певицата, които живеят в Крим, гласували "за" на референдума за присъединяване към Русия. Та кой там не могъл да се върне в Крим и го били угнетявали? 

И после Вашингтон и Брюксел се чудят защо пропагандата им не работи.     


  
     









Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Уви, още работи фаш-пропагандата, а US-танкове са в Молдова
19.05.2016 23:26
Дранг нах остен. Втората Кримска война си върви в старата компания. Мамон срещу Бога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3241291
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930