Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.03.2016 17:15 - Бате Бойко удря без упойка
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2565 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 30.03.2016 17:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Как България е снабдявала с наркотици и оръжие Ал-Кайда и ИДИЛ

Тиери Мейсан
voltairenet.org

И най-добре пазената тайна трябва накрая да бъде разкрита. Мафиотският картел, който управлява България, бе засечен да снабдява с наркотици и оръжие Ал-Кайда и ИДИЛ по настояване на ЦРУ както в Либия, така и в Сирия. Аферата става още по-заплетена, имайки предвид, че България е член на НАТО и ЕС.

По всичко изглежда, че това започва случайно. В продължение на около 30 години фенетилинът е бил използван като допинг от западногерманските спортисти. Според треньора Петер Нойрурер, повече от половината атлети го приемали редовно [1]. Българските дилъри на дрога откриват в ситуацията изгодна възможност и от разпадането на Съветския съюз до влизането на България в ЕС, те започват да го произвеждат и изнасят за Германия под името Каптагон.

Две мафиотски групировки започват остра конкуренция – ВИС на Васил Илиев и СИК – компанията, в която работи и каратиста Бойко Борисов. Този атлет високо ниво, преподавател в Полицейската академия, създава фирма, предлагаща охранителни услуги на важни лица, и става бодигард на просъветския бивш президент Тодор Живков, както и на проамериканския Симеон Втори Сакскобургготски. Веднага след като Симеон става премиер, Борисов заема поста Главен секретар на МВР, а след това бива избран за кмет на София.

image
Бойко Борисов пред ЕНП в Дъблин, 2014г. / снимка: wikipedia.org

През 2006 щатския посланик в България (и бъдещ посланик в Русия), Джон Байърли описва личността му в секретна телеграма, публикувана от Уикилийкс. Той представя Борисов като човек, свързан с двама високопоставени мафиотски босове, Младен Михалев по прякор „Маджо” и Румен Николов – „Пашата”. [2], основател на СИК.

През 2007, позовавайки се в статията си на доклад, написан от голяма швейцарска компания,  щатската издателска къща Congressional Quarterly излиза с твърдението, че той е спирал редица разследвания в МВР и сам е бил замесен в 28 поръчкови убийства. Борисов е посочван като партньор на Джон Е. Маклафлин, Зам.-Директор на ЦРУ. Говори се, че той е бил организирал таен затвор за нуждите на американската агенция на територията на България и е помогнал за осигуряването на военна база в контекста на планираната операция срещу Иран, допълва Quarterly [3].

През 2008 немския специалист по организирана престъпност Юрген Рот определя Бойко Борисов като „българския Ал Капоне”. [4].

След като сам става премиер, при което страната му е вече член на НАТО и ЕС, той е помолен от щатската агенция да помогне в тайната война срещу Муамар Кадафи. Бойко Борисов предоставя Каптагон, произвеждан от СИК, на джихадистите на Ал-Кайда в Либия. ЦРУ прави този синтетичен наркотик още по-атрактивен и силен, смесвайки го с натуралния наркотик хашиш, което позволява бойците да бъдат по-лесно манипулирани и направени по-агресивни, следвайки работата на Бърнард Люис [5]. По-късно Борисов разширява този пазар и за сметка на Сирия.

Но, което е най-съществено, ЦРУ, възползвайки се от факта, че наскоро приетия член на НАТО е бивш участник на Варшавския договор, купува от него съветски тип въоръжение на стойност 500 млн. долара и го транспортира в Сирия – преди всичко 18,800 преносими гранатомети и управляеми противотанкови ракети, копия на съветските установки „Конкурс”.

Когато Хезбола пратили свой екип в България, за да събере информация за този оръжеен трафик, автобус с израелски туристи става обект на терористична атака в Бургас с 32 жертви. Бенямин Нетаняху и Бойко Борисов веднага обвиняват ливанската съпротива, а западната преса разпространява подозренията, че атентатът е извършен от камикадзе на Хезбола. В крайна сметка съдебният лекар д-р Галина Милева забелязва, че трупът не отговаря на описанията на очевидците – в същото време контра разузнавачът полк. Любомир Димитров отбелязва, че той не е бил камикадзе, а обикновен преносител и че бомбата е била задействана от разстояние, вероятно без негово знание. Пресата обвинява двама араби с канадско и австралийско гражданство, но софийската новинарска агенция посочва за съучастник американец с псевдонима Дейвид Джеферсън. В резултат Европейският съюз използва инцидента като повод да класифицира Хезбола като „терористична организация”, а министърът на външните работи – през краткия период, през който Борисов не заема властна длъжност – Кристиян Вигенин открито казва, че всъщност не са намерени никакви доказателства, които да свържат атентата с ливанската съпротива [6].

От края на 2014 ЦРУ спира да действа и бива заменена от Саудитска Арабия, които съответно получават възможност да купуват оръжие не от старите съветски излишъци, а модерни натовски системи, като например управляемите ракети BGM-71 TOW. Скоро към Рияд се присъединяват и Обединените Арабски Емирства [7]. Двете страни от Персийския залив сами снабдяват с това оръжие Ал-Кайда и ИДИЛ с помощта на саудитските транспортни авиолинии и Etihad Cargo, използвайки пункта Табук на саудитско-йорданската граница или общата база на ОАЕ, Франция и САЩ в Ал-Дафра.

image
Боец на т.нар "Свободна сирийска армия" стреля с управляема противотанкова ракета BGM-71 TOW в Хомс, Сирия / снимка: wikipedia.org

През юни 2014 ЦРУ усилват натиска си. Този път те забраняват на България да допуска прокарването на руския газопровод Южен поток, който можеше да снабдява Западна Европа [8]. Това решение, лишило България от много сериозни приходи, не само помага за забавянето на ръста на Европейския съюз, както е описано в плана на Волфовиц [9], но и за налагането на европейските санкции срещу Русия, повод за които става украинската криза, развитието на добива на шистов газ в Изт. Европа [10] и, в крайна сметка, съхранението на стремежите за елиминиране на Сирийската Арабска Република, имаща потенциал да стане голям износител на природен газ [11].

Най-последната новина в тази връзка е, че България – член на НАТО и ЕС – продължава незаконно да снабдява с наркотици и оръжие Ал-Кайда и Ислямската държава (ИДИЛ) въпреки наскоро приетата резолюция 2253, която единодушно бе гласувана от Съвета за безопасност на ООН.





Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214239
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031