Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.03.2016 15:52 - И отново за "героинята"
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2037 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Виждам, че някои доста емоционално реагираха по повод предишния постинг, та реших да публикувам и откъс от интервюто на КП.ру с отец Владимир Марецки, който през 2014 бива пленен от украинските служби и лице в лице се среща с "героинята" Надежда Савченко. Разказът му красноречиво описва "подвизите" ѝ. 

— Отец Владимир, как ви плениха и кога видяхте Савченко?

— Мен и още 13 човека (един после го пуснаха) хванаха на 25 май в селището Новоайдар Луганска област. Бях зад волана, возех опълченци в Луганск. Аз бях с цивилни дрехи, някои с камуфлаж. Веднага казах, че съм свещеник, но това само усили жестокостта им. „Докарайте това теле” – аз тогава бях 130кг, а когато излезнах след 4 месеца тежах вече 85. Докараха ни при карателите в базата им, всички се събраха там. В това число и Савченко с прякор „Куршума”. Именно тя ни биеше по половите органи, скачаше върху нас. Предлагаше да ни продадат за органи – отказаха ѝ. После искаше да ни разстреля – забраниха ѝ. После предложи да ни изхвърлат в движение от хеликоптер (а нас ни караха с чували на главите) — „като едно време”, повтаряше тя. Не знам какво значеше „като едно време”, явно и такова е имало. Но и на това колегите ѝ не се съгласиха.

— Откъде такава хуманност сред съратниците ѝ?

— Това вече не бяха нейните главорези от „Айдар”, а бойци от украинското СБУ (украинското КГБ. — Ред.), в разположението на които ни доведоха. Те осъзнаваха, че след като за нас започнаха да говорят в медиите (че уж хванали голяма група „терористи”) вече не върви да не убият. Така че може да се каже, че това ни спаси. Савченко я бях видял само първия ден, но я запомних за цял живот. Тя беше там наводчик, определяше координатите за артилерията. Освен нея имаше още 3 момичета: една от Прибалтика със скандинавска челюст, втората преоблечена после я виждали в Луганск. Савченко пък беше най-агресивната, истинска мъжемразка. Не някаква шизофреничка, но с явни садистични наклонности.

— Как оценявате истерията на международно ниво около псевдо-мъченицата?

— В Донбас всички я плюят. Тук всички знаят, че по нейна вина загинаха не само двамата журналисти, но и мирната пеша колона бежанци, излезнала онзи ден от автобуса… не искам изобщо да си спомням за нея. Мога да кажа, че ѝ простих. Нека Господ определя, къде и как по-нататък тя да живее. 

— А как вие самия живеете след всичко преживяно?

— След СБУ (украинското КГБ) попаднах в 27-ми централен затвор на Харков, оттам в пандиза. Сутринта парченце хляб с чай и вечерта парче хляб със сол. В СБУ особено ни изтезаваха, опитвайки се да избият признания, че сме терористи. Но никакви доказателства те нямаха – ние просто пътувахме в кола, без оръжие. В Украйна още ме издирват, лицето ми го има на билбордове. Освободиха ме след 4 месеца по обмен. Пак ни докараха в СБУ, документите ни не върнаха, изобщо нищо не върнаха, на някои ръцете бяха вързани с капронови ленти, други бяха с белезници. Обмениха ни край Донецк. Аз се лекувах в Русия, сега служа в Луганск като клирик в храма на Ксения Петербургска, моето семейство също се премести тук. Моя дом в село Райгородка Новоайдарски район и предишния храм бяха напълно разграбени, даже паркета откъртиха и кабелите измъкнаха! Но ние ще се завърнем!




Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Повтарям: Тя не е виновна. Зомбирана е.
13.03.2016 22:34
Преди 20-тина години прочетох от УКРАИНСКИ учени, че е изпитано ПСИХОТРОННО оръжие, причиняващо ПСИХОФАШИЗЪМ. Едва ли само аз го помня. Има една лаборатория в БАН, която публикува геомагнитните прогнози, и която почти сигурно е в курса. Трябва да го помнят и ресорните журналисти. Не мога да си обясня, защо не го споменават и руски източници. Савченко е от партията на Тимошенко, която искаше "тия същества", руснаците, да се горят с атомни бомби.
Европа не гъкна за тия думи. Война, нова Кримска война, в която Турция и Запада пак са заедно срещу Русия. Психофашизмът стана "обикновен фашизъм".
цитирай
2. worldissue - предполагам, че конкретно при С...
13.03.2016 23:34
предполагам, че конкретно при Савченко става въпрос или за някакви психични отклонения, или за преживени психологически травми в детството, съдейки по действията ѝ.
цитирай
3. vencivaleri1951 - " Ние ще се върнем"
14.03.2016 11:39
Това е "солта" от казаното. Савченко е клиничен случай и това е ясно дори на тези
които я тикат за "политически мъченик". Пропагандната кампания с нея не е случайна.
Противопоставянето и срещу Путин например е типичен пример да слагаш срещу
уважаван и обичан лидер в страната си алигофрен като Савченко. Подобна бе и историята с онези ненормалници Пуси райт които протестираха разголени и крещящи в църква, завираха си мъртви бойлери във вагините, правиха публичен секс в музей...
Когато от подобни екземпляри направиш политически противник на някого, то сравненията помежду им са неизбежни, а от там и представата срещу избраната "мишена" неминуемо се изопачава. И първосигналните читатели и зрители /особено извън Русия/ си мислят наистина, че Путин специарно е разпоредил арестта на Савченко, че е въздействал на процеса срещу "пуситата"...Мислещият човек разбира колко всичко това е нелепо. Едва ли президентът на РФ е знаел за съществуването на
"певиците" или" карателката" Савченко преди да се разшуми за тях, а се разшумява защото через такива абсурдни и пошли мероприятия се вдига читателския и зрителски интерес. Колцина биха обърнали внимание на интелигентен и стойностен акт /а такива има/ на несъгласие с политиката на Путин ако не е придружен с пикантерии-среден пръст, бройлер във вагината или заголен задник в църква или музей? След това лесно може да се манипулира за нечии смърти на политик, журналист, пътници на лайнер...
Така, че няма смисъл да се влиза в спор с някои наши блогъри които писаха или коментираха "сериала" със Савченко. Те са наясно с казуса, но мразят или им плащат да мразят Путин и Русия-целта оправдава средствата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214185
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031