Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.03.2016 17:24 - Надя Савченко – "герой" за еднократна употреба
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 4550 Коментари: 11 Гласове:
7

Последна промяна: 11.03.2016 17:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От ареста на Надежда Савченко, обвинявана в съучастие в убийството на двама журналисти в Донбас през лятото на 2014г., мина повече от година и половина и за нея почти бяха забравили, когато преди няколко дни внезапно за бившата жена-летец си "спомниха" отново и започнаха да настояват тя да бъде освободена.
И Джон Кери публично настоя да я освободят, и българските медии живнаха и почнаха да пишат сърцераздирателни статии за Надето, и, което е естествено, в Киев не мина без вандализъм и протести на националистите.
Да започнем с това, че Савченко първо се уволнява от армията и, записвайки се в националистическия батальон-банда "Айдар", заминава за Донбас. Така че по онова время към армията тя вече няма отношение.
За освобождението ѝ украинските власти започват да настояват още в началото, при това доводите им са доста интересни:
През 2014 те твърдяха, че тя е невинна, изтъквайки смекчаващото обстоятелство, че Надежда е изпълнявала заповед и не е могла да види кого уцелват снарядите, изстрелвани по определените от нея координати. Самата Савченко пък признава, че се е уволнила от армията и се е записала като доброволец в "Айдар", при това прекрасно е виждала по кого стреля. След тези признания украинските власти сменят риториката си и започват да настояват, че тя има имунитет като украински депутат и че е член на украинската делегация в ПАСЕ (тя обаче става депутат задочно, бидейки вече арестувана) [1].
След началото на съдебния процес Савченко обяви демонстративно гладна стачка, но с времето тя не само не отслабна, ами взе, че напълня. Освен това призна всичко, в което я обвиняваха и украинските медии постепенно забравят за нея, виждайки, че особени пропагандистки дивиденти от нея не може да се измъкнат.
Тези дни обаче за "жертвата" Савченко отново си спомниха и журналистите като по команда започнаха да пишат за нея, манипулирайки общественото мнение (най-вече украинското).
Отговорът на въпроса защо това се случва именно сега, отчасти може да се крие и във факта, че Савченко е първи номер в списъка на партията "Баткившина" на Юлия Тимошенко. Самата Тимошенко, бивш украински премиер, реши отново активно да се включи в борбата за украинската власт, (за тази цел тя дори смени знаменитата си прическа) но борбата ѝ започна с неприятен фалстарт.
В края на февруари тя очакваше, че правителството на Яценюк ще получи вот на недоверие, президента Порошенко ще го прати в оставка и в страната отново ще настане политическа криза, в която тя ще може да вдигне политическия си рейтинг преди предсрочните избори. [1]
Тимошенко обаче явно не взе предвид фактора "Вашингтон", които засега нямат интерес да разтурват изкуствено скалъпения тандем Порошенко-Яценюк, което окончателно би дискредитирало пост-майданната псевдемократична власт, лазеща по нервите вече дори и на европейците.
В такъв случай, за да не изпадне окончателно от гонката за власт, Тимошенко е принудена да действа вабанк. Именно тук и изплува случая Савченко.
Възможните тактики, които Юлия Владимировна и хората ѝ може да изпробват са няколко:

- Да провокират тълпата и националистите да щурмуват руското посолство, по възможност проливайки и малко кръв, което да даде повод на Тимошенко да каже, че властта не се справя със ситуацията и че е нужно "презареждане".   
- ако Нацгвардията (в която също е пълно с националисти и откровени неонацисти) пък със сила потисне тълпата, Тимошенко пък ще каже, че Яценюк в сговор с Путин използва насилие срещу "патриотите", които се борят за благородната цел Савченко да бъде спасена. Нацгвардията е в състава на украинското МВР, оглавявано от Аваков, който е човек на Яценюк. И отново ще се заговори за предсрочни избори, към което и се стреми Юлия Тимошенко.

Лоялните на Тимошенко медии и разни "политолози" в последните дни разпространяват мълвата, че след като освободят Савченко тя ще бъде обменена срещу двамата (според твърденията – руски) бойци, пленени миналата година от украинските военни на едно от КПП-тата на опълченците. Такава размяна е малко вероятна, което е коз за Тимошенко, която ще каже, че виновен е Порошенко, който нищо не е направил за освобождението на наводчика Надя, въпреки че обществеността е настоявала за действия. [1] Тоест и в този случай удара отново е по рейтинга на Яценюк и Порошенко.

Тимошенко е известна с това, че винаги върви до край и никога не подбира средствата, когато се опитва да постигне целите си. Което пък подсказва, че "героят" Надежда Савченко още известно време ще присъства в медиите и с нейния образ ще продължават да спекулират.
А факта, че ръцете ѝ са изцапани с кръв, (не само кръвта на двамата журналисти, а и на десетките мирни жители, по които украинските артилеристи през лятото на 2014-а нанасят удари с помощта на координатите посочвани от Савченко) вече няма никакво значение. 
  
  
Бележки:

[1] http://ria.ru/analytics/20160310/1387822204.html


 

 



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eveal - Стига с тая Свинченко!!!!!
11.03.2016 21:10
Смешни сте вече! Не е актуална, нито Свинкя Свинченко, нито платените й списвачки из нета, разни сестри и бетер джурналиски!! А спрете се!
цитирай
2. blakcpredator - Савченския хор у блога ми прилича на мечещи котета край валерянов тампон
11.03.2016 22:01
" Савченко обяви демонстративно гладна стачка, но с времето тя не само не отслабна, ами взе, че напълня. Освен това призна всичко, в което я обвиняваха и украинските медии постепенно забравят за нея, виждайки, че особени пропагандистки дивиденти от нея не може да се измъкнат."

"А факта, че ръцете ѝ са изцапани с кръв, (не само кръвта на двамата журналисти, а и на десетките мирни жители, по които украинските артилеристи през лятото на 2014-а нанасят удари с помощта на координатите посочвани от Савченко) вече няма никакво значение. "
Тук някой ми написа, че съм се изложил наричайки я дегенерат, признажам излагация е, УРОДО-ИЗВЕРГ беше правилната дума
цитирай
3. 1997 - Едни хора за завиждане
11.03.2016 22:02
Пранкерите Вован и Лексус спомогнаха да спре Савченко гладната демонстрация и направиха смешни ангажираните с нея.
Голямо нещо, ей, двама да се противопоставят на цяла пропагандна машина.
Направо войници с клавиатура!
(надявам се знаете, че те изпратили на адвоката на Савченко писмо от името на Порошенко, с настояване ценната Савченко да не гладува, а да се готви да стане министър на силово ведомство в Украйна. На шефа на президентската PR служба пък казали, че е подходящо да извинят това писмо като кажат, че е плод на пияният мозък на Порошенко)
цитирай
4. planinitenabulgaria - Щом като агент-провокатори на Центъра са активирани по казуса "Савченко"
11.03.2016 22:10
осторожно внимание требе от пишещите по тази тема....
цитирай
5. sestra - Я сметнете колко руски майки трябва да застанат до Надежда
11.03.2016 22:24
заради убитите си и заровени без надгробни знаци момчета, изпратени от военния престъпник Путин да изкарат по един предсмъртен бой в земята на Савченко за неговия психарски хатър. То бива, бива, ама от един момент нататък ставате директно за себе си вредни с толкоз лицемерие. Свобода за Надежда Савченко и Украйна.
цитирай
6. анонимен - Бихте ли
11.03.2016 23:21
застанали със собственото ви лице, защитавайки такава теза? И, ако може, да посочите и други източници, на които се позовавате, освен официалната руска агенция Новости?
цитирай
7. worldissue - В блога традиционно заставам с л...
12.03.2016 00:34
В блога традиционно заставам с логото си и не виждам проблем в това. Относно източниците – уви, не пазя линковете към всички статии, които чета, пък и в случая това не е необходимо. А статиите на автора, който съм посочил като източник, се публикуват и от доста други интернет ресурси, не само РИА, тъй че и тук не виждам поводи за нападки.
цитирай
8. freeoldmen - 5. sestra
12.03.2016 02:56
Сестричке, че тя Украйна нали се освободи още след Майдана, май беше преди
около две години?
Подкрепена от могъщият ЕС, към когото драпаше да се присъедини, нали
за туй беше всичко?
Сега, в тези дни, незнайно защо, покровителите на Украйна отдалечиха времевия хоризонт за присъединяване на страната към ЕС с 20-25 години...
Да не би да отдалечат и надеждите на Савченко за
измъкване с подобен срок?
По някаква случайност и руската прокуратура е на същото мнение.



цитирай
9. lidislidis - Заслепена простотия и пропаганда на платени глупави списвачки из нета
12.03.2016 13:35
Да попитам и аз познават ли отблизо тези смешни защитнички Савченко? Нейни адвокатки ли са? Роднини, колежки, сънароднички, съученички, какво знаят лично за щпионажа и работата й, или само мастробират из блога и нета с манипулация и лъжи, чули оттук, оттам по нещо?
Пишат постинги и си надписват прочита в прослава на тази украинка, която са виждали само на снимка...разбира се, че стават смешни.
Заради тази украинска подсъдима жена, вчера например не излезе в блога личният мой материал поздрав към блогарите. Умишлено спрян от същите търчи лъжи защитнички. Тази Савченко блогер, ли е тук , че материалите за нея ни се натрапват и дори се спират постинги с поздрав към съблогери с лични материали?
А засрамете се, стига пропаганда на знайни и незнайни подсъдими за престъпления героини, за които пишете и ви се плаща от фашистки организации!!! Тук е блог и е смешно това!
Савченко престъпницата над блогърите, така, ли?
цитирай
10. lidislidis - С две думи
12.03.2016 13:46
Човек пише за дадено събитие в блога си, ако е свидетел , или потърпевщ и добре запознат, а не маструбира пропаганда от ТАСС, нито печели с това. Ако го прави, значи не е блогер, а промит мозък с ниска култура и продажник за жълти стотинки. Боклук с една дума...
цитирай
11. apostapostoloff - Коя е тая, бе?
12.03.2016 17:58
Защо ни занимавате с някакви казаци и мужици? Какво ни интересуват те? Да вървят на майната си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3217359
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031