Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.02.2016 18:05 - Сирийската главоблъсканица
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2447 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За Сирия се говори постоянно в медиите (и нашите, и чуждите), при това темата винаги е съпроводена от цял куп устойчиви клишета, много от които звучат абсолютно абсурдно. Но тъй като те се повтарят по няколкостотин пъти на ден, никой не вниква в значението им и хората ги приемат като истина, която не се нуждае от критика или потвърждение. Ето някои примери:

– Турция твърди, че Русия заедно с Асад и Иран подкрепят (!) Ислямската държава. Турция освен това формално влиза в антитерористичната коалиция, предвождана от Щатите. В същото време турците са едни от главните спонсори на терористите и основен коридор, по който те проникват в Сирия. На турска територия ислямистите също се обучават и лекуват. Така че как е възможно едновременно да се бориш с ИДИЛ и да ги спонсорираш? 

– Вашингтон и Брюксел все "призовават" Анкара по-активно да се бори с ислямистите. От това по-активно накъде?

– В Белия дом не им омръзва казват, че Русия е изолирана, но в същото време всекидневно звънят в Кремъл, за да се договарят с Путин. Ето, и мирния процес в Сирия започна след като двете страни договориха позициите си.

– Едвам обявиха, че е постигнато споразумение по сирийския въпрос, ястребите в Пентагона и Вашингтон вече обмислят план "Б" и нови санкции срещу Русия. Тоест, няма значение какво се случва в Сирия или Украйна – нови санкции така или иначе ще има.

– Западните медии (и турските) всеки ден твърдят, че Русия бомбардира жени, деца, болници, малки котенца, феи, русалки и т.н. Досега нито едно доказателство обаче не представиха.

– Западните медии заявяват, че оглавяваната от САЩ коалиция активно бомбардира терористите. Само че вече два пъти западните канали взимат видеозаписи с ударите на руската авиация и ги представят за американски. Миналата година така направи американския канал PBS, преди няколко седмици същия номер завъртя френския канал France 2.

– Щатите все обвиняват руските ВВС, че нанасят удари по сирийската опозиция. Американците обаче до ден днешен не могат да кажат кой именно е тази опозиция. Никакви конкретни имена не назоваваг. Уж опозиция има, само дето никой не може да я посочи.

– Москва с нейните бомбардировки е виновна, че има бежанци и терористи, казват Вашингтон и ЕС. Тоест проблема не е това, че С. Арабия, Турция и Катар спонсорират вече пет години подред ислямистите, а това, че Москва бомбардира тези ислямисти. Интересно, а защо САЩ не накарат арабските си съюзници да престанат да наливат масло в огъня? Като им свършат парите и провизиите, терористите много бързо ще престанат да воюват. И потока бежанци ще секне. И войната ще свърши. Не откривам топлата вода с това предложение все пак.

Мога да продължа да изброявам глупостите, с които пропагандата ежесекундно пълни главите на зрителите, но няма голям смисъл. Повечето читатели сами (надявам се) разбират за какво иде реч. Приятели, не вярвайте на глупостите от телевизора! Те увреждат мозъка!

Long live the Democracy!...   



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3237391
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930