Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.10.2015 15:15 - Бомба тук, бомба там...
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 5739 Коментари: 2 Гласове:
13

Последна промяна: 04.10.2015 15:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
И тъй, продължава операцията на руските ВКС (вече преименувани във военно-космически, а не военно-въздушни), продължава и пропагандистката война в медиите. Стенат бедните радикали и главорези, че на главите им се сипят бомби и ракети, пригласят им и западните пропагандисти, които твърдят, че руснаците стрелят по "умерената" опозиция. Интересно кого ли имат предвид? Ал Кайда може би? Или някоя друга бандитска групировка наричат умерена?
А какво тогава да кажем за "професионализма" и "точността" на щатските пилоти, които тези дни поразиха болница в Кундуз, при което загинаха цивилни и представители на международната организация "Лекари без граници" (организацията в резултат на това прекрати дейността си в този афгански град). Впрочем подобни инциденти с участието на щатската армия се случват редовно и в Афганистан и Пакистан, но почти никой не критикува Вашингтон, че стреля не по който трябва. На тях им е простено. Все пак дори "изключителната нация" понякога греши.
Украинската преса също не пропусна да спомене за този случай, но го направи по своя доста дебилен оригинален начин – съобщи, че руски изтребители са унищожили болница в Сирия и се позова на Уол Стрийт Джърнъл, въпреки че американското издание подобна статия не е публикувало. Нищо, украинския читател и зрител и на това ще повярва. На всичко ще повярва.
Сенаторът Макейн (също така явяващ се и оръжеен лобист), известен с патологическата си русофобия и с това, че е прекарал 5 години във виетнамски плен, направо предложи сирийските ислямисти да бъдат въоръжавани със зенитни комплекси "Стингър", за да свалят руските изтребители. Фактът че обикновено щатското оръжие впоследствие се оказва в ръцете на ИДИЛ не го притеснява. Между другото той сам казваше, че програмата за подготовка на умерени сирийски опозиционери се провали. Нищо, важното е руските самолети да падат. Пък и за американците има два вида терористи – такива, които са терористи, и такива, които са терористи, но не съвсем.
А и още нещо. Някои в интернет спорят, че бомбените удари на руснаците (които уж летят със стари самолети и ползват ръждясали бомби) са неточни, защото мястото на взрива не съвпада с кръстчето в центъра на камерата. Това се обяснява просто – кадрите, които виждаме, се записват от камерата на безпилотен дрон, а не от самолета, който непосредствено нанася удара. Затова и точките не съвпадат. И бомбите също не са ръждясали и недодялани – по думите на руските военни отклонението им от целта не превишава 2 метра. Пък и за успеха на бомбените удари може косвено да съдим и по това как рязко нарасна количеството дезертьори в редиците на ИД. Артилерията и авиацията доста успешно лекуват радикализма. И молитвите към Аллах не помагат.    




Гласувай:
14



1. worldissue - а дано, макар че митовете са усто...
05.10.2015 00:29
а дано, макар че митовете са устойчиво нещо
цитирай
2. oia - Поздрави. Който сее искри, ще се ...
05.10.2015 08:02
Поздрави. Който сее искри, ще се срещне и с пожара им. Така, че великите американци и исие, да се готвят.Чудото им още не е започнало, но е на прага им, И далеч няма да е от Русия.Колкото и да са се мъчили да сглобяват така наречената нова раса---просто не става. Америка е това--подобие на създателите си Сбирщайн от престъпници, а не от Дух. Съответно настъпва и развръзката. Всяко нещо с времето си.Времето не е подвластно на никой, колкото и да опитват да властват---то ще реализира онова, което е потребно за земята, но във всеки случай не заблудата, която натрапват на човечеството с измислици---религии. Наги, маги и всичко от този род са с последни издихания
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3217442
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031