Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.09.2015 20:22 - Бежанци, подводници и... пак Путин
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2091 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди отново да коментирам великото мургаво преселение ще ви дам една загадка: ако си лобист, как да накараш правителството си да отвори кесията и да купи вносно оръжие (основно щатско и/или немско), дори то да не му е нужно? Много просто: започвай налява и надясно да викаш "руска агресия!". Като аргумент можеш да кажеш, че ти се е привидила руска подводница или че на 1000 километра от границите ти е минал руски самолет. А дали това е вярно или не не е важно.
Давам пример от пресата: "британските ВМС потвърдиха, че инцидентът със североирландския риболовен кораб Karen, случил се през април по време на натовски морски учения, е предизвикан от британска подводница, а не от руска подводница, както първоначално бяха обявили медиите и редица обществени организации".
Освен това екипажът на британската подводница не спазил инструкциите и не се издигнал на повърхността, за да провери дали в резултат на инцидента няма пострадали. Британците се оправдали, че не могли да засекат рибарския съд и затова закачили мрежите му (а военните харчат милиарди за разработката на "невидими" стелт технологии...)
По-рано аналогична истерия относно руски подводници-фантоми, която после се оказа фалшива тревога, бе надигната от шведите през октомври 2014. Естествено после се оказа, че целта на тази измислица било да се увеличи военния бюджет. И общо взето номерът минава. Искат щатските военни концерни да си пробутат стоката в Европа и почват да я плашат със страшните северни диваци с калашници и балалайки, предвождани от императора на мрака Путин Страшни.
Но както и да е, да се върнем на главната тема не само на седмицата, а очевидно и на идните десетилетия - бежанците.
Западните медии, най-вече немските, по всякакъв начин се опитват да загладят проблема и да събудят в гражданите гостоприемство, активно използвайки снимките с удавеното сирийче (а когато под ударите на украинската артилерия загиват деца в Донбас, защо никой не ги снима? Еврогейската политкоректност ли пречи?).
Но колкото повече африканци и араби нахлуват в Германия, толкова по-малко възторг ще има сред местните. Да, някои посрещат неканените гости с аплодисменти, дават им пари, храна, подслон и т.н., но това не е много добра стратегия, тъй като това усилва убеждението на бежанците, че европейците са длъжни да им осигурят наготово всички блага на западната цивилизация.
Какво да ги правиш тези наивни германци, свято вярващи в съществуването на демокрацията, те си нямат като мен циганска махала на съседната улица и не познават всички "прелести" на подобно "добросъседство". Нищо, скоро и те ще си имат свои цигански махали, но в несравнимо по-голям мащаб и с по-тежки последствия. Тогава ще е интересно да видим (а ние с вас имаме опит нали?) дали "гостоприемните" западноевропейци ще продължават да ръкопляскат на прииждащите имигранти, които в скоро време със сигурност ще надхвърлят милион. И дали същите имигранти пак ще викат с характерен арабски акцент "Фенкю Джърмани"? Или "фенк ю" ще се смени с "фак ю!" и "гив ми май сошъл бенефитс, ю инфидел!"
Германия настоява за квоти, надявайки се да разтовари част от имигрантите по останалия Евросъюз, но те би трябвало да осъзнават, че бежанците не искат в другите страни, те искат именно в Германия, където те си мислят, че е рай. И даже да ги изпъдят в съседните страни, те пак ще си пробият път в Дойчланд.
Ех, добре се наредиха западноевропейците. Не им стига кризата с Еврозоната, не им стига и играта на санкции с Москва, която така и не доведе до желания резултат, ами сега и великото преселение на народите (което те, играейки по свирката на Вашингтонския комсомол, саморъчно предизвикаха).
При това те си създадоха проблем, който не само че няма да може да се реши бързо ами заплашва да се превърне в нерешим.

Long Live the Democracy...
   



   



Гласувай:
5



1. aboychev - МНОГО СМЕШНО
10.09.2015 06:06
ПУТИН СТРАШНИ
ТОЗИ ТЪПАК Е СТРАШЕН ЕДИНСТВЕНО ЗА СЕБЕ СИ
ГОЛЯМАТА ВИ МЪКА Е
ЧЕ СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БУКЛУЦИ НА ПЛАНЕТАТА
цитирай
2. krumbelosvet - Това са "мислите" на антите и фобите - гнусни чувства и гнусни прилагателни.
07.11.2016 10:27
Но те не са виновни. Жертви са на най-могъщата в историята ПРОПАГАНДА. Пропаганда, научно обоснована и технически изпипана. Чудото е, че все още не е обезмозъчила всички у нас. На Запад почти е приключила с обезмозъчаването.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3205564
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031