Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.06.2015 16:18 - Ние ги хващаме... ние ги и пускаме
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2115 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Щатският департамент на отбраната признава, че „Ислямската Държава” е била подкрепяна 

Брандън Тюрбевил
Global Research, 26 май, 2015
Activist Post 25 май 2015

Документи показват, че Ал Кайда е била замесена още от началото – умерена опозиция не съществува

Документите разбиват „официалната легенда” на западните правителства, промотирана от началото на сирийската криза до днес – легендата, че „въстанието” е било органично, народно, и съставено от умерени и свободолюбиви поддръжници на демокрацията. Документите еднозначно показват, че „салафитите, Мюсюлманските братя и Ал Кайда в Ирак (АКИ) са били главните движещи сили, стоящи зад сирийските бунтовници”. Посочва се, че „Западът, страните от Залива и Турция подкрепят опозицията; в същото време Русия, Китай и Иран поддържат режима”. Докладът освен това описва, че „АКИ подкрепя сирийската опозиция от самото начало, идеологически и медийно…”

Наистина, документите ясно признават, че сирийската криза никога не е била умерено бунтовническо движение, борещо се за демокрация, а е била съставена от бойци на Мюсюлманските братя и Ал Кайда (Ал Кайда в Ирак/Фронтът Ал Нусра) от самото начало.

САЩ, Турция и НАТО подкрепят ИДИЛ и Ал Кайда – подкрепят създаването на буферни зони

Документът продължава с разкритията, заявявайки, че:

Опозицията се опитва да поеме контрол над източните райони (Хасака и Дер Зор), по съседство с западните иракски провинции (Мосюл и Анбар), както и районите край турската граница. Западните страни, страните от Залива и Турция подкрепят тези стремежи. Тази хипотеза най-вероятно е в съзвучие с данните от скорошните събития, който ще спомогнат за подготвянето на безопасни зони под международна протекция, подобни на тези, които се появиха в Либия, когато Бенгази бе избран за команден център от временното правителство.

“Опозиционните сили”, естествено, са Ал Кайда, Фронтът Ал Нусра и ИДИЛ, както по-рано бе посочено в документа на щатския департамент. Следователно на въпроса дали Щатите и съюзниците им от НАТО и страните от Залива подкрепят джихадисти и терористи отговор може да се открие в признанията, които може да се прочетат на тези страници.

Ако Ал Кайда/ИДИЛ = „опозицията”, тогава щатската подкрепа за „опозицията” = щатската подкрепа за Ал Кайда/ИДИЛ.

Друг добре известен, но едва сега признат от американското правителство факт, е планът за създаване на “буферни зони” и „безопасни зони” по либийски модел в Сирия. Тези планове бяха подробно осветени от мен и Тони Карталучи (както и много други алтернативни медии), още когато тази концепция се смяташе за „теория на конспирацията”.

Разделянето на Ирак и Сирия – Борба с Иран и шиитската експанзия

По отношение на геополитическите притеснения и разпадането и разрушаването на сирийското правителство, както и иракското ръководство, документът казва:

Ако ситуацията се развие, съществува вероятността за създаване на провъзгласено или непровъзгласено салафитско управление в източна Сирия (Хасака и Дер Зор) и това е нещото, което желаят силите, подкрепящи опозицията, за да изолират сирийския режим, който се смята, че стои в стратегическата основа на шиитската експанзия (Ирак и Иран).

Това „салафитско управление” очевидно е Ислямската държава/ИДИЛ, особено ако се съпоставят на картата териториите, за които претендира джихадистката организация. Както признават документите на щатското ведомство, експанзията на ИДИЛ се осъществява с подкрепата и помощта на Западните сили. За това свидетелства фактът, че бойците на ИДИЛ не биха могли да осъществят стремителния си поход през Ирак и Сирия без подкрепата на страните от Залива и НАТО. Тези бойци със сигурност не биха могли да удържат територия с такива размери без военната помощ от страна на Запада, саудитските пари и турската/израелска логистика и разузнаване.

Обърнете внимание и как се оправдава подобна поддръжка: целта не е само да се „изолира сирийският режим”, а и да се спре „шиитската експанзия”, имайки предвид оста на влияние на Иран, която постоянно нараства най-вече заради западния империализъм, лицемерие, тирания и двойни стандарти. Вместо да се опитва да бори с иранското влияние посредством развитие и повишаване на жизнените стандарти, Западът спонсорира джихадистки диваци, които колят и насилват цели цивилизовани нации. Това е така не само защото целта е просто да се разруши иранското влияние, но и да се разруши Иран напълно. Дори самият Иран е просто стъпка по пътя към по-сериозна конфронтация с Русия и Китай.

Тони Карталучи осъзнава тази концепция добре и в собствената си статия “America Admittedly Behind ISIS ‘Surge” разказва:

Войната в Сирия не е локализиран конфликт с ограничени цели. Това е звено в една много по-голяма схема, целяща да разруши първо Иран, а после да се насочи към Русия и Китай. Наред със сирийската кампания Западът се опитва да създаде пояс на нестабилност, обхващащ Източна Европа, Центр. Азия и напълно да обкръжи Китай в Югоизт. Азия.

Това представлява Световна война, водена чрез използването на 4-о поколение военни действия. В същото време Западът се опитва да търси временно разделение и приспособяване за себе си, така че да може по-лесно да осъществи плановете си. Това, че едновременно опитва да се представя като заинтересуван в „преговарянето” с Иран, а в същото време води хибридна война на прага му, отчетливо го показва.

Корпоративно-финансовите специални интереси, в клещите на които се намират САЩ и Европа, практически обявиха война на всички страни, намиращи се извън обхвата им, както и на всеки в собствените си среди, който се опълчва на стремежа им към пълна хегемония.  

Подлият заговор, който сега се разгръща в Сирия, която бива унищожава от терористите, открито подкрепяни от САЩ, които пък над десетилетие твърдят, че се „борят” с тероризма, предвестници на разрушението, което ще бъде донесено чрез самодоволството и неспособността за противопоставяне на всички страни, стоящи на пътя на тези специални интереси. Страните, които още не са попаднали в хватката на хаоса, създаден от този заговор, трябва да използват ценното време, което им остава, за да намерят подходящите мерки, за да му противостоят. Те трябва внимателно да изучат това, което бе направено в Сирия и да се поучат от грешките и достиженията на сирийските власти и въоръжени им сили.

Заключение

Докато западните масмедии и други „независими” стражари се опитваха да докажат, че предположението, че САЩ подкрепят ИДИЛ в Ирак и Сирия не е нищо повече от „конспиративна теория”, щатското правителство наистина подкрепя ИДИЛ в Ирак и Сирия, прикривайки това чрез легендата зад обичащите демокрацията борци за свобода и „умерени бунтовници”. Тази легенда бе разнищена от същата западна преса, която лепна на алтернативните медии клеймото на параноидни шизофреници заради това, че те съобщават това, което днес е потвърдено от документите на щатското военно ведомство, разпространени преди близо десетилетие.  

Истината е, че САЩ спонсорират ИДИЛ от самото начало и че терористичната организация не би съществувала ако не беше създадена от американските разузнавателни агенции още през 1970-те години под името „Ал Кайда” и „муджахидини”.

Макар документът на щатското ведомство да е новина само в качеството си на потвърждение на подкрепата на САЩ за ИДИЛ, той може да се използва като поредната демонстрация на това, че масовите и традиционни медии са се превърнали в напълно неуместни и крайно дискредитирани.




Гласувай:
2



1. zaw12929 - Отначало си мисля, че САЩ ги орга...
09.06.2015 18:21
Отначало си мисля, че САЩ ги организират, финансират и използват да разбият света, на първо место- Европа
цитирай
2. worldissue - Е, чак да разбият света не, но тези ...
09.06.2015 18:40
Е, чак да разбият света не, но тези групировки позволяват на САЩ да оправдават военните си кампании в региона. Не случайно ислямистите действат в точки на картата, където Вашингтон има геополитически/икономически интереси. Пък и на Щатите дори не е нужно да ги създават, достатъчно им е да ги подстрекават и финансират (обикновено чрез съюзниците си в региона).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215600
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031